Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Vilniaus „Rytas“ trečiąją pergalę LKL iškovojo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ sumetęs net 18 tritaškių iš 31, o po mačo Donaldas Kairys pasidžiaugė šiuo skaičiumi bei pasižymėjo, kad jo komandoje tolimiems metimams yra uždegta žalia šviesa.

Fotogalerija

„Pasirodo, mes esame snaiperių komanda. Jeigu gerai susikuriame progą, tuomet mums visi metimai yra geri, tritaškiai – taip pat. Jie (krepšininkai) turi žalią šviesą mesti tiek, kiek tik nori. Su kai kuriomis sąlygomis, kurias reikia padaryti“, – po rezultatu 106:82 laimėtų rungtynių šypsodamasis kalbėjo Kairys.

Vilniečiai anksti susikrovė persvarą ir antrajame kėlinyje svečius triuškino 26 taškais, o per pirmąją rungtynių pusę pelnė 65 taškus.

Visgi po ilgosios pertraukos „Rytas“ kiek pristojo, o vienu metu pranašumas buvo sumažėjęs iki 11 taškų.

„Labai gerai prasidėjo rungtynės, galbūt per daug gerai, – pažymėjo Kairys. – Tas lengvumas mums padarė įtaką antroje rungtynių pusėje. Trečiąjį kėlinį pradėjome neteisingai, su klaida, su neagresyviais sprendimais. Vėliau ne tik puolimas nebesisekė, bet ir gynyba pasidarė kiaura, varžovams atidavėme daug tritaškių. Pasirodo, kad sunkiausia buvo prasižengti ir taip nutraukti varžovų ataką. Bet mes tai išmoksime.

Paprasčiausiai norisi solidumo, kad išlaikytume teisingo krepšinio liniją, o ne žiūrėtume į rezultatą. Turėsime užsigrūdinti su kiekvienomis rungtynėmis ir žinoti, kad reikia gerbti kiekvieną ataką bei žaisti sėkmingai.“

Specialistas taip pat pasidžiaugė savo jaunųjų krepšininkų žaidimu. Lukas Uleckas per 18 minučių įmetė 18 taškų (3/3 dvit., 4/6 trit.) bei atkovojo 1 kamuolį.

Augustas Marčiulionis per 12 minučių taškų nepelnė (0/1 dvit., 0/1 trit.), bet atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o su įžaidėju aikštėje komanda pelnė 10 taškų daugiau nei oponentai.

„Labai džiaugiuosi savo jaunųjų krepšininkų indėliu, ypač Ulecku ir Augustu Marčiulioniu. Manau, kad jie sužaidė labai geras rungtynes ir mums reikiamu metu davė teisingo žaidimo“, – teigė Kairys.

Kitas rungtynes vilniečiai žais beveik po savaitės, spalio 2-ąją, kuomet svečiuose susitiks su Alytaus „Dzūkija“.

Pasvaliečių vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas liko nusivylęs savo auklėtinių gynyba.

„Mums nepavyko rungtynių pradžia, buvo labai prasta pirmoji mačo pusė. Aišku, ypač gynyboje. Jeigu puolimas kažkiek veikė, o antroje pusėje – tikrai neblogai, tai gynyba tikrai labai nuvylė, ypač pirmoje pusėje“, – sakė treneris.

Kitas rungtynes „Pieno žvaigždės“ žais su Kauno „Žalgiriu“. Dvikova įvyks kitą sekmadienį, spalio 4-ąją.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Hmz
suknisti negatyvus zalgfaniai :)
2020-09-27
Atsakyti
Oho
O kaip apie gynybą?
2020-09-26
+9
Atsakyti
Antanas
Tik sitas nuostabus treneris galetu net ir musu rinktines la.vonus prikelt. As isivaizduoju kaip zalfaniai pavydi rytui tokio auksto lygio krepsinio specialisto..
2020-09-26
Atsakyti
kas jums yra
kas jums yra? matosi bicas pasake ant juoku, o jus net sito negaudot? blemba, chebra, kas pas jus per intelektas man. idomu, ar jis sieka dvizenkli skaiciu - abejociau.
2020-09-26
+2
Atsakyti
Revizor
wow!snaiperiu komanda!😀,uraganinis puolimas!😀ir t.t as nespeju konspektuot liaupsiu ir ditirambu siai karzygiu komandai,bet nesijaudinkit -as dar ji pacituosiu kai ateis laikas.
2020-09-26
Atsakyti
Žalgiris
Vienose rungtynėse įšovė ir jau aiškina, kad snaiperių komanda :DD
2020-09-26
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Pasvalio Pieno žvaigždės
54%
37/69
Metimai iš žaidimo
49%
27/55
41
Atkovoti kamuoliai
23
23
Rezultatyvūs perdavimai
23
8
Perimti kamuoliai
5
58%
18/31
Tritaškiai
50%
12/24
50%
19/38
Dvitaškiai
48%
15/31

Rungtynių žaidėjai

Kristjan  Kitsing
18 PTS
6/8 FG
1/1 FT
Andreja  Milutinovic
18 PTS
7/11 FG
0/0 FT
Martynas  Echodas
10 REB
7 DREB
3 OREB
Paulius  Petrilevičius
6 REB
3 DREB
3 OREB
Demetrius  Jackson
9 AS
3 TO
19 MIN
Branko  Mirkovic
6 AS
4 TO
30 MIN
Andrew  Goudelock
19 EFF
100% 2P%
80% 3P%
Paulius  Petrilevičius
23 EFF
43% 2P%
- 3P%