Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr. Reuters - Scanpix

Dvejus metus Lietuvoje rungtyniavusi viena žinomiausių Baltarusijos krepšininkių Jelena Leučenka gimtinėje atsidūrė už grotų.

Ji buvo sulaikyta dėl dalyvavimo protestuose, nukreiptuose prieš Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką. Buvusi krepšininkė į pareigūnų rankas pakliuvo Minsko oro uoste, kuomet norėjo išvykti į užsienį dėl suplanuoto gydymo ir reabilitacijos.

Anot Baltarusijos žurnalistės Hannos Liubakovos, Leučenka už grotų turės praleisti 15 dienų.

Dėl to, kad buvusi krepšininkė buvo sulaikyta, Baltarusijos rankinio klubas „Vityaz Leon“ atsisakė žaisti šios dienos rungtynes.

37-erių moteris savo karjeros pradžioje, 2006-2008 metais, žaidė Vilniaus „Teo“ komandoje.

Krepšininkė taip pat rungtyniavo Baltarusijos rinktinėje ir 2007 metais laimėjo Europos čempionato bronzos medalį, o 2010 metų pasaulio čempionate buvo pripažinta geriausia vidurio puolėja.

Leučenka žaidė WNBA ir buvo patekusi į finalą, dukart dalyvavo olimpinėse žaidynėse.

Komentarai:
As
195cm
2020-10-01
+8
Atsakyti
..
Belarusian handball club Vityaz Leon refused to play today’s game as a result of the detention of Alena #Leuchanka Handball...
2020-09-30
-4
Atsakyti
Albinas
galejot nepatinget ir ugi parasyt. Vistiktais centro puoleja. Idomu
2020-09-30
+5
Atsakyti
Anonimas
Lukasenko khuilo
2020-09-30
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.