Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr

Martino Schillerio debiutas Eurolygos rungtynėse pažymėtas pergale išvykoje. Rokas Jokubaitis likus 3,5 sek. pataikė dvi baudas ir Kauno „Žalgiris“ (1-0) išplėšė pergalę 68:67 (23:18, 11:19, 13:21, 21:9) prieš Pirėjo „Olympiakos“ (0-1).

Fotogalerija

Likus beveik 6 sekundėms Marius Grigonis atliko sudėtingą dvitaškį, bet kamuolys nepasiekė lanko. Visgi po krepšiu atsidūręs Jokubaitis sugriebė kamuolį ir išprovokavo Spanoulio pražangą.

Jokubaitis mesti baudų stojo tyloje, kadangi į areną nebuvo įleisti žiūrovai, ir jo ranka nesudrebėjo. Lemiamoje atakoje Graikijos klubo krepšininkai nė neatliko metimo ir pergalę šventė kauniečiai.

„Gyvenime man dar nėra buvę tokios situacijos, kad dvi (mano) baudos lemtų pergalę, – tinklalapiui „BasketNews.ltiškart po rungtynių sakė Jokubaitis. – Gal mesdavau, kai būdavo taško persvara, bet tokios situacijos dar nėra niekada buvę, ir dar Eurolygoje, pirmose (sezono) rungtynėse.

Psichologiškai tikrai buvo išbandymas, bet jaučiau palaikymą nuo suolo, visi priėjo, nuramino, sakė „tu gali“. Patikėjau savo jėgomis, nesudrebėjo ta ranka ir esu labai laimingas.“

Pergalingi taškai:

19-metis Jokubaitis pelnė 12 taškų ir sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje. Jis vien per pirmąjį kėlinį buvo pelnęs 7 taškus, o kitus penkis pridėjo per lemiamas 2 minutes.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje rezultatas buvo lygus (41:41), bet „Olympiakos“ spurtavo 11:0 ir nutolo 52:41.

Ketvirtajame kėlinyje suspindo Marius Grigonis. Iki tol gynėjas buvo pelnęs 8 taškus, o per pirmąsias penkias kėlinio minutes jis surinko 7 iš 10 komandos taškų. Tai leido Martino Schillerio kariaunai leido priartėjo iki 5 taškų (57:62).

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
17
Rezultatyvūs perdavimai
4
Atkovoti kamuoliai
6

Joffrey Lauvergne‘as pridėjo tris taškus iš eilės ir komandas jau skyrė tik 2 taškai (60:62). Likus dviem minutėms Jokubaitis pelnė dvitaškį su pražanga ir skirtumą nurėžė iki 1 taško (63:64).

Tuomet „Olympiakos“ patempė dvitaškį su pražanga įmetęs Vassilis Spanoulis (67:63). Visgi Thomasas Walkupas likus pusantros minutės smeigė tritaškį (66:67).

Lemiamą žodį rungtynėse tarė Jokubaitis.

„Esame labai laimingi laimėję, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po mačo sakė Martinas Schilleris. – Manau, kad mūsų gynyba prieš pikenrolą buvo griežtesnė ir, kai atsilikome 11 taškų, išlaikėme susikaupimą ir kovėmės, tas mums buvo labai svarbu. Noriu paminėti Roką Jokubaitį, jis šioms rungtynėms padarė didelę įtaką. Svarbu, kad ketvirtajame kėlinyje oponentui leidome įmesti tik 9 taškus, tai buvo svarbiausia išplėšiant pergalę.“

Roko Jokubaičio komentaras:

„Žalgiris“ pataikė 21 dvitaškį iš 39 (54 proc.), 6 tritaškius iš 19 (32 proc.) ir 8 baudų metimus iš 10 (80 proc.). „Olympiakos“ atsakė įmesdama 18 dvitaškių iš 37 (49 proc.), 8 tritaškius iš 24 (33 proc.) ir 7 baudas iš 8 (88 proc.).

Žalgiriečiai kovą dėl kamuolių laimėjo 36-30, tačiau oponentai atliko kur kas daugiau rezultatyvių perdavimų (20 prieš 13). Kauniečiams laimėti nesutrukdė ir 15 klaidų, kai šeimininkai kamuolį prarado 11 kartų.

„Svarbu buvo tai, kad po mačo su „Lietkabeliu“ atsigautume, – pažymėjo Grigonis. – Čia ne vien laimėjome, bet ir sugrįžome į rungtynes, tai buvo svarbiausia. Su „Lietkabeliu“ tiesiog pasidavėme, niekas nenorėjo žaisti. Svarbiausia, kad nepasidavėme, tikėjome vienas kitu ir man šiandien tai yra svarbiausia.“

Pirmieji „Žalgirio“ sezono Eurolygoje taškai:

„Olympiakos“: Martinas Hassanas 12 (6/6 dvit.), Vassilis Spanoulis 9 (5 rez. perd.), Aaronas Harrisonas (2/4 trit.) ir Aleksandras Vezenkovas po 8.

„Žalgiris“: Marius Grigonis 15 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Joffrey Lauvergne‘as 13 (5/7 dvit.), Rokas Jokubaitis 12 (3/3 baudų), Thomasas Walkupas, Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis po 6.

Martino Schillerio komentaras:

Mariaus Grigonio komentaras:

Lauvergne‘o dėjimas:

Jokubaičio pasirodymas pirmajame kėlinyje:

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Vilnietis
Nors ir sergu uz ryta, bet EU palaikau zalgiri. Saunuoliai, sveikinimai su grazia pergale, sekmes eurolygoj!
2020-10-02
-15
Atsakyti
Tevas
Toks jausmas, kad grizom i gerus senus Krapiko laikus su Petrausku priesaky. Vienas tik vaiksto palei galine linija, o kitas buria is kavos tirsciu ("Jei uzpernai laimejom, pernai pralaimejom, tai sikart laimesim...") Tikrai noretusi, kiek aktyvesnes trenerio reakcijos i vykstanti zaidima, kaip pvz greitesnis Vasturios isemimas is zaidimo po keliu is eiles klaidu gynyboje ar daznesnis minutes pertraukeliu paemimas, nelaukiant kol varzovai susikraus +10 tasku persvara, nes su kitomis komandomis gali taip nepaeiti. Kaip kazkas minejo, siuo atveju rungtynes laimejo tik del tam tikru zaideju individualiu sprendimu bei, kad Olympiacos neturejo gerai atakuojanciu ir individualiai stipriu zaideju, kaip tarkim Milanas. Kai tik Zalgiriui paklius kitoks priesininkas, su gynyba draskanciais ir per rankas metanciais gynejais, tures daug daug problemu.
2020-10-02
-3
Atsakyti
komentaras
manua visi zaide neblogai isskyrus VESTURIA!!! matos kad netas lygis o sansu suteikineja jam treneris belekiek kiek ieina i aikstele tiek vieni minusai manau buvo paskubeta su Dimsos issiuntimu. Bet pergale yra pergale !
2020-10-02
+7
Atsakyti
juzie
marekas istempe rungtynes, nepasirodes ant parketo
2020-10-02
-11
Atsakyti
JB
Panašu Rokas zaidžia paskutinį sezoną Žalgiryje. Taip kaip jis jaučiasi aikštėje tokiame amžiuje yra nerealu. Tas pirmas žingsnis apeinant varžovą ir aštrumas veržiantis wow. Po Šaro panašu rinktineje turėsim lb rimta izaideja.
2020-10-02
+8
Atsakyti
Low
Kiek jau varzybu Zalgiris yra uztraukes oly rungtyniu pabaigoje :D Su pergale visus! sunkiai,bet isvargta. Rokas toks vaizdas,kad po vasaros persirase i vyrus! Puiku! Svarbu startavom pergaliningai.
2020-10-02
+22
Atsakyti
MVai
Vasturia aisku issigandes dabar. Bet jis uzima Garino vieta. Tai grizus bus pakaitinis, susitvarkys rotacija. Visi kazko labai giria ankstesni zaidima kaip super organizuota. Tai jus gal pernai metu baisios neorganizuotos pradzios neprisimenat. Ar gal Barca CSKA buvo kazkokia kokybe? Prisiminkit Saro zodzius: zaidzia dvi komandos, priesininkai ne 6b. Svarbu kad sian kapojos ir paeme pergale. Toliau bus matyt.
2020-10-02
Atsakyti
aaa
Neblogai:) Malaciai vyrai... Tikrai neturejau daug optimizmo pries rungtynes. Labiausiai patiko tas sugrizimas: treneris turi ikalti i galvas kad ar sekasi ar ne, taciau turime kibti i atlapus. Dabar su daug didesniu malonumu laukiu sekanciu. :) Sekmes!!
2020-10-02
-1
Atsakyti
Ne I tema
Ne I tema, bet kas tas Antanas apie kurį čia visi kalba? :D tipo koks Guoga state 10k+ už Žalgirio pralaimėjimą?
2020-10-02
+8
Atsakyti
Barada
Ok, ne taip ir blogai, netgi visai neblogai. Isskyrus Vasturia, tas tai nx, bet jau minejau ji rungtyniu metu. Tai nesiplesiu. Apie treneri, kuri taip visi nuraseme ir turbut toliau nurasysime, nes mes lietuviai... Tai lyginant Milano rungtynes ir sias, viskas pasikeite kardinaliai (turiu omenyje gynyba). Kad ir kaip kazkas jame mums nepatiktu, bet visgi komandos zaidimas keiciasi ir kuo tolyn, tuo labyn primena europietiskesni varianta, gynybos prasme. Puolimo nenoriu vertinti, manau metame is neblogu padeciu, o visa kita lieka tame ar pataikome ar nepataikome. Taip yra tu labai "neparuostu" metimu, bet ju buna visur ir to neisvengsi. Apibendrinant manau tokios komandos kaip Real mus sues be gailescio, bet tokiu komandu kurios mus traiskys belekaip bus ne tiek ir daug. Cia tik mano nuomone po pirmo rimto testo. Viskas gali verstis tiek i viena tiek i kita puse., tai tik sezono pradzia. Dekii, kad ji prasidejo pergalingai. Peace ;)
2020-10-02
+1
Atsakyti
Zalgiris
Gal yra Sansu Garino jau Matyt su Chimki
2020-10-02
+3
Atsakyti
Zalgiris
idomu Ar daznai naudos Jankuna vasturia Rubit kol neisizeide
2020-10-02
-12
Atsakyti
In vino veritas
Is situ rungtyniu tik du dalykai buvo geri - pergale ir Jokubaitis. Visa kita - kosmaras. Apskritai zemo lygio rungtynes, nes ir Oly nemazai grybo pripjove. Is kitos puses, dar ieskant kazkokio pozityvo, Schilleriui tai buvo debiutas tokiam lygy, o Bartzokas jau patyres treneris... Bet velgi... Bent jau man nemazai nervu kainuos si sezona matant tas chaotiskas atakas, kai kamuolys visai neizaidziamas, kai puolama pries du varzovus, metama per rankas... Pasiilgau kokybisko krepsinio, bet nieko nepadarysi, reik susitaikyt, kad jo greit nebus, o gal ir visai nebus prie sito trenerio.
2020-10-02
+2
Atsakyti
Vasia
Jo Jokubas geriau i startini negu Vasturia,klaida su Dimsa padare Šileris,bet po nauju metu gal kalbesiu kitaip.
2020-10-01
+5
Atsakyti
va tep
butu saras butu pralaikejimas, o dabar su grru treneriu finalas ez. 2021 zalgiris kels eurolygos trofeju i virsu. tokio super trenerio europa dar nemacius.
2020-10-01
-19
Atsakyti
Zalgiris
Cia savaite Zalgirio pergale nei Kad vakar Lietkabelis pralaimejo
2020-10-01
+17
Atsakyti
Anonimas
Isivaizduokit Antanas sedi ir skaito komentarus kai chebra zvengia is sito primato:) Kita savaite jau aiskins kad stato 20000 bei kad du chebra eis osti. Nabagas tikriausiai sedi invalido vezimelyje ir barskina klaviatura iki apsisikimo:)
2020-10-01
-2
Atsakyti
ziaurus fuksas
grigonis paskutine sekunde nedamete, jokubaitis pamuse kamuoli i lanka, gavo nauja laika ir bauda. paskutine zalgirio ataka toks pat nesusipratimas kaip ir kova del kamuoliu gynyboj. schileris butu suvalgytas jei ne pergale. nuojauta tokia, kad treneris tik siek tiek atitolino savo skalpavima.
2020-10-01
-8
Atsakyti
Zalgiris
Vasturia Perezo lygio nezinau ar prasimus
2020-10-01
+5
Atsakyti
Schilerio
Idomus Sprendimai Jankunas Hayes nieko nenuveike nezinau Kaip Su Vasturia Ka to toliau Matysim
2020-10-01
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Pirėjo Olympiakos
Kauno Žalgiris
43%
26/61
Metimai iš žaidimo
47%
27/58
30
Atkovoti kamuoliai
36
20
Rezultatyvūs perdavimai
13
7
Perimti kamuoliai
5
6
Blokuoti metimai
3
49%
18/37
Dvitaškiai
54%
21/39

Rungtynių žaidėjai

Hassan  Martin
12 PTS
6/6 FG
0/0 FT
Marius  Grigonis
15 PTS
6/12 FG
2/2 FT
Aleksandr  Vezenkov
5 REB
3 DREB
2 OREB
Nigel  Hayes
7 REB
4 DREB
3 OREB
Konstantinos  Sloukas
7 AS
3 TO
26 MIN
Marius  Grigonis
4 AS
4 TO
32 MIN
Hassan  Martin
16 EFF
100% 2P%
- 3P%
Marius  Grigonis
17 EFF
56% 2P%
33% 3P%