Schilleris: „Išlaikėme susikaupimą ir kovėmės“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Pirėjaus (Graikija)
2020-10-01 23:52
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr
Nuotr.: intime.gr

Martino Schillerio debiutas Eurolygoje paženklintas dramatiška pergale. Rokas Jokubaitis, likus žaisti 3,5 sek., realizavo baudas ir išplėšė Kauno „Žalgiriui“ laimėjimą prieš Pirėjo „Olympiakos“.

Fotogalerija

Po dvikovos kauniečių strategas, vadovavęs pirmosioms karjeros Eurolygoje rungtynėms, pabrėžė Jokubaičio indėlį ir džiaugėsi savo auklėtinių kovingumu.

„Esame labai laimingi laimėję, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po mačo sakė Schilleris. – Manau, kad mūsų gynyba prieš pikenrolą buvo griežtesnė ir, kai atsilikome 11 taškų, išlaikėme susikaupimą ir kovėmės, tas mums buvo labai svarbu. Noriu paminėti Roką Jokubaitį, jis šioms rungtynėms padarė didelę įtaką. Svarbu, kad ketvirtajame kėlinyje oponentui leidome įmesti tik 9 taškus, tai buvo svarbiausia išplėšiant pergalę.“

– Devyniolikmetis Rokas pataikė pergalingas baudas mačo pabaigoje. Ką tai sako apie jį?
– Jis talentingas vaikis. Visi tai žinome. Tokiems jauniems žaidėjams įprasta, kad kartais kreivė kyla aukštyn arba leidžiasi žemyn. Jis pasirodė labai gerai ikisezoninėse rungtynėse su „Panathinaikos“, tačiau vėliau strigo rungtynių pabaigose. Dabar jis vėl puikiai sužaidė. Mūsų, trenerių, tikslas yra padaryti, kad šios kreivės būtų horizontalesnės. Kad jo aukštas lygis būtų stabilesnis. Tai – dalis augimo ir tobulėjimo.

– Kalbėjote apie gynybą, kiek esate patenkintas žaidimu prieš Kostą Slouką?
– Nežinau, reikia pažiūrėti įrašą. Tačiau buvau patenkintas, kad buvome agresyvūs prieš pikenrolą. Mums to trūko. Manau, kad ir aukštaūgiai, ir gynėjai gerai ties tuo padirbėjo.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
17
Rezultatyvūs perdavimai
4
Dvitaškiai
56%
5/9

– Laimėjote kovą dėl kamuolių, tačiau ketvirtojo kėlinio pabaigoje 5 ar 6 kartus neatsikovojote kamuolio gynyboje. Kas tuomet nepavyko?
– Nežinau, kartais kovojant dėl kamuolio tiesiog negerai išlaukiama, negerai galvojama, kur nukris kamuolys. Tai tikrai nebuvo kovingumo trūkumas. Manau, tai tiesiog neatsitvertas žmogus arba negerai pasirinktas laikas.

– Matėme kitokius keitimus ir penktukus nei kad iki šiol LKL rungtynėse. Ar tai kažkas, ką slėpėte prieš Eurolygą ir nenorėjote visko parodyti?
– Ne. Bet mes labai išsamiai mąstėme apie rotacijas, tai darome prieš kiekvienas rungtynes. Dar tik aiškinamės dalykus. Maniau, kad buvo svarbu anksti išleisti Roką, kad jis pajustų stabilumą. Taip pat pamaišyti rotaciją rungtynių pabaigoje. Visada lengva sakyti, kad puikiai padirbėta, jeigu laimi rungtynes. Taip, išsamiai galvojome apie rotacijas, ir taip toliau darysime.

– Ar po šių rungtynių gavote atminimui jų kamuolį?
– Dar ne, bet būtų smagu.

Komentarai:
Acb
reikia prisiminti, jog Vasturiai naujas lygis. Jis man atrodo staigesnis negu Dimsa. Isizais. Jis buvo rotuojamas pagal situacija, jei suda sumaldavo gana greitai sesdavo. Nepatiko Milaknio ir Jankuno laikymas, primine Krapiko laikus kai del kreditu laike. Spresiu pagal kitas varzybas. Nes Jankis galbut del to jog duotu fiziskumo. labai laukiu Garino.
2020-10-02
-3
Atsakyti
Kas maziausiai prisidejo is komandos prie pargales tai Šilas. Visiskas apgailetinas treniravimo lygis dar sako islikome ramus. Patis zaidejai cia ka sugalvojo ta padare. Ir oly labai gryba pjove baisiai 4 kelini, kaip ir barsukas sake viska dareme kad tik atiduot pergale jiems
2020-10-02
+3
Atsakyti
Šiauliai
Congrats Coach
2020-10-02
-3
Atsakyti
pastaba
toks pastebėjimas asmeninis, ta rotacija apibrėžta prieš rungtynes tokiai komandai kaip Žalgiris neturėtų būt apibrėžta, manau, kad reikia labiau žiūrėt į matchup\'us ir reaguot į situaciją aikštėje, tačiau šis treneris bent kolkas pasidaro planą ir jo laikosi, vangiai reaguoja į įvykius aikštėje. Kolkas pergalė, bet įdomu kaip taip bus toliau, ar nenudegs žali kai pastaikys komanda su daugiau talento. Tikėkimės geriausio.
2020-10-02
-1
Atsakyti
Anonimas
Pergalė yra pergalė tebūnie. Bet žaidime yra daugybė problemų Wasturia pernelyg didelį kreditą turi na bet Jokubaitis švyti tai tas ant to. Bus tik sunkiau
2020-10-02
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Pirėjo Olympiakos
Kauno Žalgiris
43%
26/61
Metimai iš žaidimo
47%
27/58
30
Atkovoti kamuoliai
36
20
Rezultatyvūs perdavimai
13
7
Perimti kamuoliai
5
15
Pražangos
16
81
Naudingumas
70

Rungtynių žaidėjai

Hassan  Martin
12 PTS
6/6 FG
0/0 FT
Marius  Grigonis
15 PTS
6/12 FG
2/2 FT
Aleksandr  Vezenkov
5 REB
3 DREB
2 OREB
Nigel  Hayes
7 REB
4 DREB
3 OREB
Konstantinos  Sloukas
7 AS
3 TO
26 MIN
Marius  Grigonis
4 AS
4 TO
32 MIN
Hassan  Martin
16 EFF
100% 2P%
- 3P%
Marius  Grigonis
17 EFF
56% 2P%
33% 3P%