Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr. USA Today – Scanpix

NBA komisaras Adamas Silveris atskleidė, kad mažai tikėtina, jog kitą vasarą lyga padarys pertrauką per Tokijo olimpines žaidynės, o šis sprendimas drastiškai paveiktų pasaulinį krepšinio turnyrą.

„Mes tai dar apsvarstysime. Manau, kad yra mažai tikėtina, jog vėlai pradėtą sezoną sustabdytume dėl olimpinių žaidynių, – interviu NBA TV sakė Silveris. – Kaip žinote, sustabdymas būtų ne tik tam laikotarpiui, kai vyktų Tokijo olimpinės žaidynės. Krepšininkams reikia ir treniruočių stovyklos, o po olimpinių žaidynių – poilsio.“

NBA dėl koronaviruso pandemijos 2019-2020 metų sezone įvyko keturių mėnesių pertrauka, o dabar vyksta lygos finalas, kai įprastai šiuo metu komandos jau ruošiasi naujajam sezonui.

Mažai tikėtina, kad naujasis sezonas prasidės anksčiau nei sausio mėnesį. Dėl to praktiškai nėra galimybių, kad NBA sužaistų visą įprastą sezoną iki olimpinių žaidynių, kurios vyks 2021 metais nuo liepos 23 iki rugpjūčio 8 dienos.

Toks sprendimas bus reikšmingas visame pasaulyje, kadangi šio sezono pradžioje NBA buvo 108 krepšininkai iš užsienio, tarp kurių – lietuviai Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

„Yra tiek daug neįtikėtinų žaidėjų, todėl mes turėsime konkurencingą komandą, – apie JAV rinktinę pažymėjo Silveris. – Man šiek tiek neramu dėl kai kurių kitų valstybių, nes jų žvaigždės žaidžia mūsų lygoje ir jų neatvykimas į rinktines jiems padarytų didžiulę įtaką.

Dabar yra tokios nepaprastos aplinkybės, kad net jeigu mes numatytume planą olimpinėms žaidynėms, iš kur jie gali žinoti, koks pasaulis bus kitą vasarą ir ar jie galės eiti į priekį?“

Lietuvos rinktinė grumsis olimpinių žaidynių atrankoje Kaune, kurioje taip pat žais Pietų Korėja, Venesuela, Slovėnija, Lenkija ir Angola.

Komentarai:
hoop
manyciau paciai NBA bus didesnis nuostolis, kai niekos jos neziures per Olimpines. o krepsinis, sudaro tik maza dali to, ka gali pasiulyti zaidynes.
2020-10-06
-9
Atsakyti
Kl
Superinės naujienos! Nors vienas privaljmas kad mažai Lietuvių NBA :) Iškart daugiau šansų pakliūt į olimpines, o iš ten ir medalius parsivežt. Tokioms Kanadai, Australijai, Slovėnijai, Italijai, Graikijai, Prancūzijai ir kitoms tai tragedija
2020-10-04
Atsakyti
Aha
Neatvaziuos le bronas,bet neatvaziuos ir Valanciunas su Saboniu,zjbs ar ne?Kas ta olimpiada NBA svarbiau
2020-10-03
-3
Atsakyti
NBA
vo tak... Ir pabučiuok tu Viršaičiui į Bybi
2020-10-03
-3
Atsakyti
Alio
idomus komentatoriai..mazdaug uzdarysim savo firma tam tikra laika,kad kita firma galetu naudotis musu produktu(,zaidejais) ir uzsidirbti is to pinigu...nu logika auksine
2020-10-03
+7
Atsakyti
Portorikietiz
Juokingi man jus zmones kad skundziates del to kad NBA neisleis savo sukurto produkto kitai organizacijai pasipinigauti uz dyka. Olimpiada senai jau nebera verslas o masiska pinigu melzimo programa, Oliminis Komitetas neinvestaves ne vieno Dolerio i krepsininku ruosima surenka geriausius zaidejus ir is ju pinigaujasi kas 4 metus uz dyka, plius yra milziniska traumu tikimybe. NBA ir taip del koronos prarado milziniska suma pinigu, kam jie turi aukot savo produkta del kitu asmenines naudos?
2020-10-03
-3
Atsakyti
:D
Olimpines ne vien krepsinis, kurie cia svaigsta nedaryt olimpiniu :D
2020-10-03
+2
Atsakyti
Black Lives Matter
Prieš paskutinė pastraipa viską paaiskina, kas nesupranta!
2020-10-03
+2
Atsakyti
Anonimas
Nu ir tegul nedaro. Bet tegul nereiskia savo susirupinimo, kai ziurovas verciau rinksis stebeti kova del medaliu olimpiadoje nei vepsoti i bereiksmi sviedinio pasimetyma, kur net komandu lyderiams tai nekelia jokio susidomejimo.
2020-10-03
Atsakyti
uz zalgiri
labai slykstu klausyt tu amerikietisku kalbu,bet jie dirba taip kad uzdirbti maksimalu pelna savininkams. olimpiada ivyks su nba zaidejais,ar be ju ir tai tikrai nebus kazkokia katastrofa krepsiniui,o po 4 metu greiciausiai vel pamatysime visus stipriausius sportininkus
2020-10-03
+1
Atsakyti
Anonimas
Pinigu vergai
2020-10-03
+4
Atsakyti
anonimas07
dar anksti apie tai kalbeti, iki tol gali pasaulis 3 kartus aukstyn kojom apsisukti. matysime kitu metu pradzioj, ar vyks, kaip vyks, ka nba planuos, ka olimpines darys. Na o visumoj tos olimpines yra perr daug sureiksmintas dalykas, nieko neatsitiks ir gyvenimas toliau eis, jei zvaigzdes neatvyks. Na o kas nori labai jau atstovauti valstybei, gali su klubu sneketi, susimoketi draudima, streikuoti ar ka zinau, visada yra budu, jei laaaabai nori :)
2020-10-03
-3
Atsakyti
Smashed cheesy batata
Jei ne NBA idirbis, tai aplamai FIBA su Olimpiniu komitetu su savo renginiais nepasidarytu tokiu pinigu, kaip dabar darosi. JAV ne Europa, ten neateis politikos,naftos ar savivaldybiu pinigai i krepsinio projektus, jie dirba, kad krepsinis egzistuotu, tai tikrai geriau zino ka daryti. Ir nereikia ieskoti kazkokios emocijos ar Olimpiniu prestizo, kai sunku net prisiminti kada isvis jie yra pralaimeje, kai rinko pirmo ryskumo zmones
2020-10-03
+1
Atsakyti
e
kazkoks siknius aiskina,kkad NBA sezonas ir pinigai svarbiau negu olimpinis principas,salies garbe
2020-10-03
+2
Atsakyti
x
Reik tikėtis, kad žaidėjai kažkaip pasipriešins tokiems veiksmams. Jei ne, tuomet nėra prasmės išvis kažko organizuoti. Nėra geriausių žaidėjų - nėra ir Olimpiados.
2020-10-03
-4
Atsakyti
ed
Manau per tas Olimpines žaidynės, bus išleidžiami tie žaidėjai, kurie norės atstovauti, o per tą laiką, galės klubų jauniejį žaidėjai pasireikšti ir tiek :)
2020-10-03
Atsakyti
Lietuva
Px patys žaidėjai streikuos ir nežais abejoju ar Sabas norėtų praleist progą žaist olimpinėse. Nba per daug čia išsiviešpatavo, per daug sau leidžia ji ne nhl kad użdraustų į olimpines važiuoti. Ir ar nebūtų papraščiau dabar sezoną pradėt? Kodėl būtent gruodį. Na Valančiūną turėsim grizliai į playoffus nepateks. Dabar reikia tikėtis, kad ir Sabas jose nežais
2020-10-03
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.