Nuotr.: TASS - Scanpix
Nuotr. TASS - Scanpix

Maskvos srities „Chimki“ Eurolygos sezoną pradėjo nesėkme namuose prieš Atėnų „Panathinaikos“, o Rimas Kurtinaitis po susitikimo graužėsi dėl nesėkmingai susiklosčiusios rungtynių pabaigos.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
18
Dvitaškiai
75%
6/8
Baudų metimai
80%
4/5

Iki mačo pabaigos likus 2 minutėms rezultatas buvo lygus, bet „Panathinaikos“ surinko penkis taškus iš eilės, o pratęsimą galėjęs išplėšti Dairio Bertanio dvitaškis tikslo nepasiekė.

„Tai buvo sunkios rungtynės. 38 minutes rungtyniavome neblogai, bet pabaigoje nesužaidėme protingai, – kalbėjo Kurtinaitis. – Pralaimėjome, taip jau nutinka, bet aš mačiau daugiau pozityvių dalykų. Žinoma, mes nebuvome tokie stiprūs po krepšiu ir leidome varžovams puolime atkovoti 19 kamuolių. Tai buvo „Panathinaikos“ raktas į pergalę.

Mes neturėjome kelių pagrindinių krepšininkų, bet tai buvo šansas pasirodyti žaidėjams, kurie įprastai negauna daug laiko. Zaicevas šįvakar tai padarė – sužaidė puikias rungtynes. Gaila, kad pralaimėjome namuose, bet sezonas tik prasidėjo.“

„Chimki“ vertėsi tik su devyniais krepšininkais. Komandai nepadėjo susižeidę Aleksejus Švedas, Gregas Monroe ir Stefanas Jovičius bei prieš pat sezono startą įsigytas Errickas McCollumas.

Kurtinaičio pagirtas Viačeslavas Zaicevas per 20 minučių įmetė 11 taškų (4/4 dvit., 1/2 trit.), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, 5 sykius asistavo komandos draugams, o su 17 naudingumo balų buvo geriausias „Chimki“ krepšininkas.

Tuo metu „Panathinaikos“ vairininkas Georgios Vovoras pasidžiaugė, kad jo komanda brangino kamuolį. Atėnų klubas suklydo 13 kartų, tačiau didžioji dalis klaidų buvo padaryta iki ilgosios pertraukos.

„Mes bandėme laikytis plano visas 40 minučių, – sakė Vovoras. – Svarbiausia buvo mūsų klaidos, antroje rungtynių pusėje suklydome tik 4 sykius. Jeigu nori laimėti svečiuose prieš „Chimki“, turi kontroliuoti klaidas. Nesipelnėme pergalės. Ši komanda turi mentalitetą, viskas turi prasidėti nuo gynybos. Tuomet nesvarbu, ar gerai užpuoli. Šiandien pataikėme tik 5 tritaškius iš 23, bet net ir tokiomis aplinkybėmis turėjome galimybę laimėti.“

„Chimki“ kitą savaitę, penktadienį, namie žais su Kauno „Žalgiriu“.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Maskvos srities Chimki
Atėnų Panathinaikos
42%
26/62
Metimai iš žaidimo
41%
28/68
35
Atkovoti kamuoliai
42
17
Rezultatyvūs perdavimai
14
6
Perimti kamuoliai
5
22%
5/23
Tritaškiai
22%
5/23
54%
21/39
Dvitaškiai
51%
23/45

Rungtynių žaidėjai

Devin   Booker
15 PTS
6/12 FG
3/5 FT
Ioannis  Papapetrou
16 PTS
6/14 FG
4/5 FT
Jonas  Jerebko
9 REB
5 DREB
4 OREB
Konstantinos  Mitoglou
9 REB
6 DREB
3 OREB
Viacheslav  Zaytsev
5 AS
1 TO
20 MIN
Nemanja  Nedovic
4 AS
1 TO
31 MIN
Viacheslav  Zaytsev
17 EFF
100% 2P%
50% 3P%
Ioannis  Papapetrou
18 EFF
75% 2P%
0% 3P%