Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

„Betsafe-LKL“ pirmenybėse jau startavo ketvirtasis varžybų turas, o jame krepšinio mėgėjų laukia Panevėžio „Lietkabelio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ rungtynės.

Žygimantas Janavičius

Žygimantas  Janavičius
Žygimantas  Janavičius
MIN: 25.48
PTS: 9.5 (44.44%)
REB: 5
AS: 6
ST: 2.5
BS: 0
TO: 2
GM: 2

Tiesioginė rungtynių transliacija – šeštadienį nuo 17.20 val. BTV kanalu ir per LKL.lt.

Panevėžio „Lietkabeliui“ šis sezonas kol kas klostosi itin permainingai – pirmuose dviejuose LKL turuose komanda patyrė nesėkmes, tada parbloškė Kauno „Žalgirį“, bet savaitės viduryje Europos taurės susitikime krito prieš Bolonijos „Virtus“.

Tuo metu klaipėdiečiai vietiniame fronte kol kas žygiuoja pergalingai – per du susitikimus iškovotos dvi pergalės, kurios Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniams, kartu su Vilniaus „Rytu“ leidžia likti vienintelėmis pralaimėjimo skonio Lietuvos čempionate dar nepatyrusiomis komandomis.

Tačiau rezultatai – dar ne viskas. Kaip LKL.lt sakė pajūrio komandos atakų organizatorius Žygimantas Janavičius, ekipos žaidimas dar nėra tas, kuris krepšininkus visiškai patenkintų.

„Žaidimas dar tikrai nėra tas, kurio norime, žiūrime vaizdo įrašus, kartais ir pasipykstame aikštelėje, toks sportinis pyktis yra, bet tam sezono pradžia ir yra gerai. Turėjome įveikiamus varžovus, neiššvaistėme taškų, nes šiemet kiekvienas taškas, ypač namie, yra svarbus, tai džiaugiamės pergale, bet žaidimas dar toli gražu nuo to, ko norime.

Manau, kad tą žaidimą dar gerinsime ir gerinsime. Aišku, norėtųsi išvengti tų duobių, bet jų kiekvieną sezoną būna. Gaila, kad nepatekome į Čempionų lygą, bet gal dabar bus lengviau išlikti stabiliems ir nekristi į tokias duobes, kokiose buvome pernai“, – su LKL.lt mintimis dalijosi krepšininkas.

Būtent dėl jo paminėtos priežasties Klaipėdos ekipai šis sezonas bus kitoks, nei komanda buvo pratusi per pastaruosius keletą metų.

„Neptūno“ krepšininkai nuolat varžydavosi įvairiuose Europos turnyruose, tačiau šiemet Bulgarijoje krito Čempionų lygos atrankos varžybose ir turės koncentruotis tik į vietines batalijas.

Janavičiaus teigimu, tame galime įžvelgti ir pliusų, ir minusų.

„Neptūnas“ daug metų iš eilės žaidė kažkokiame europiniame turnyre, kiekvienos tokios rungtynės duoda daug daugiau naudos nei treniruotės. Yra ir apmaudas, bet pažiūrėjome ir iš kitos pusė – pasikeitė Čempionų lygos formatas, rungtynių nėra daug ir neaišku, kaip tas turnyras dėl viruso vystysis.

Mes grįžome iš Bulgarijos, darėme kelis testus iš eilės, turime būti saviizoliacijoje ir galime vykti tik į treniruotes, tai apsunkina visą gyvenimą, tai įdomu, kaip būtų, jei žaistume Europos turnyre.

Gaila, bet pažiūrėsime iš geresnės pusės, daugiau dirbsime individualiai ir kaupsimės vietinėms kovoms, svarbu yra būti kuo aukščiau“, – pasakojo antrą sezoną uostamiestyje pradėjęs alytiškis.

Jis taip pat užsiminė ir apie neįprastą ir neišbandytą tvarką, kai iš Bulgarijoje vykusio Čempionų lygos atrankos turnyro grįžusi komanda privalėjo izoliuotis ir turėjo leidimą tik vykti į treniruotes ir iš jų.

„Grįžome, tą pačią naktį, nusileidę visi pasidarėme testus, visi buvo neigiami, bet pagal įstatymus vis tiek turime atlikti privalomą izoliaciją. Užpildėme prašymus, kad galėtume vykti į treniruotes ir viskas“, – sakė Janavičius.

Nuotr. FIBA Champions League

Būtent šeštadienį „Neptūno“ laukia bene rimčiausias testas šiame sezone – nors ir banguojantis, tačiau potencialo nestokojantis praėjusio sezono bronzininkas „Lietkabelis“.

Paklaustas apie tai, kokios yra šios komandos stiprybės, jis išskyrė gynėjų grandį, tačiau pabrėžė, kad ekipai bus itin sunku pakeisti išvykusį praėjusio sezono vedlį Željko Šakičių.

„Žiūrėjau jų rungtynes prieš „Virtus“, iš tiesų sunku pasakyti, dar tik sezono pradžia, pasikeitė nemažai žaidėjų, taip pat ir gynėjų grandyje, – sakė Janavičius. – Turėjo kuriantį žaidėją ketvirto numerio pozicijoje (Željko Šakičių – LKL.lt), turėjo individualiai stiprius gynėjus, kurie mėgdavo mesti, šiemet irgi taip pat, bet pernai jiems labai daug davė būtent Šakičius, tad dabar neaišku, kaip jiems seksis atrasti tą balansą.

Kyle'as Vinalesas yra labai stiprus individualiai, bet buvo rungtynių, kai ir jam nesisekė atakuoti, bet jis nesustoja, daro ir padaro, bet komanda kažkiek išsimuša.

Man patinka pats jų žaidimas, jie žaidžia daug „iš judesio“, daug du prieš du, bet nemažai jų žaidžia tam, kad susikurtų metimą sau, o ne kažkaip padarytų pranašumą komandai, tai tas gali jiems pakišti koją.

Bet tai yra tik sezono pradžia, manau, kad jie tikrai susidėlios ir matome, kad potencialo turi – nugalėjo „Žalgirį“, prieš tą patį „Virtus“ rungtynės buvo tikrai atkaklios, tik tas trečias kėlinys... Prastą atkarpą ten žaidė abi komandos, buvo labai daug klaidų, bet „Virtus“ iš to pabėgo greičiau ir pasidarė pranašumą.

Teko matyti jau ir Eurolygos rungtynes, tų klaidų daug, matosi, kad 5-6 mėnesiai be krepšinio išbalansavo. Atrodo, krepšinis tas pats, bet visi dar tikrai nėra taip susižaidę.“

Klaipėdiečiai paskutines savo rungtynes žaidė dar pirmadienį, tuo metu „Lietkabelis“ rungtyniavo dviem dienomis vėliau. Visgi Janavičius nemano, kad dabartinėje sezono stadijoje tai gali būti kažkoks šeštadienio dvikovos svečių pranašumas.

„Jei jie būtų žaidę išvykoje, tada gal, tos kelionės šiek tiek išbalansuoja. Bet jie žaidė namuose, turėjo kelias dienas atsigauti, tai manau, kad kartais net geriau yra daugiau rungtynių, kai esi nuolat tame ritme.

Manau, kad jiems nebus problemų, nes jie žaidė namuose“, – minėjo krepšininkas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

26%
6,0
Pataiko: 6,0
Taiklumas: 26,1%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 7
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Martynas Mažeika