Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio pavakarę užsakomuoju reisu išvyksta į Maskvą, kur penktadienį įvyks antrojo Eurolygos turo susitikimas su vietos „Chimki“.

Prieš išvyką į Rusiją žalgiriečių vyriausiasis treneris Martinas Schilleris atskleidė, kas treniruotėse buvo akcentuojama po pergalių prieš Pirėjo „Olympiakos“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Labiausiai akcentavome gynybą, ypatingai pikenrolo situacijose. Norėjome tai pataisyti, ypatingai po paskutinių rungtynių LKL. Žinoma, pradėjome ruoštis ir mačui prieš „Chimki“, – prieš išvyką į Maskvą kalbėjo austras.

Schilleris pripažino, jog pasiruošimą su „Chimki“ apsunkino tai, jog nėra aišku, ar varžovams padės Aleksejus Švedas ir Gregas Monroe.

„Žinome, kad abu jie pradėjo sportuoti ir mes ruošėmės rungtynėms taip, jog tiek Švedas, tiek Monroe žais, – teigė „Žalgirio“ vairininkas. – Turime būti tam pasiruošę, stebėjome video medžiagą ir esame pasirengę juos stabdyti.“

Kauniečių treneris, sulaukęs klausimo apie Švedo stabdymą, pripažino, jog tai vienas geriausių taškų rinkėjų Europoje.

„Tai vienas talentingiausių krepšininkų puolime šiame žemyne ir svarbiausias dalykas jį stabdant, mano nuomone, neleisti jam būti su kamuoliu, kiek tai yra įmanoma. Kitas dalykas, reikia surasti tinkamus gynėjus jam, kad Švedas negalėtų laisvai išmesti kamuolio“, – aiškino Schilleris.

Treneris dar kartą pabrėžė, jog neakcentavo išskirtinai intensyvumo šioms rungtynėms, nes neaišku, kokios sudėties varžovai rungtyniaus.

„Intensyvumą ir fiziškumą turime demonstruoti kiekvienose rungtynėse. Bet vėlgi, nežinome, kas pas juos rungtyniaus ir jų rotacija gali pasikeisti labai greitai, todėl ypatingai neakcentavome jų trumpo atsarginių žaidėjų suolelio“, – tikino Schilleris.

O kas yra svarbiausias „Chimki“ žmogus, jei penktadienį nežais nei Monroe, nei Švedas?

„Manau, kad Jonas Jerebko, nes be Monroe, jis žaidžia ir penktu numeriu, kur atrodo labai gerai bei prisiima išaugusią atsakomybę, kuomet negali rungtyniauti kiti „Chimki“ žaidėjai“, – svarstė Schilleris.

Nepaisant sveikatos problemų sezono pradžioje, anot Schillerio, „Chimki“ demonstruoja ypatingai greitą žaidimą.

„Tai neįtikėtinai greitą žaidimą demonstruojanti komanda, ypatingai žiūrint į pavyzdžius Europoje. Turime kontroliuoti įvykius gynyboje, ypač „Chimki“ perėjimą nuo savojo krepšio į puolimą“, – teigė „Žalgirio“ vyr. treneris.

Pirmą kartą Schilleris savo karjeroje susitiks prieš Rimo Kurtinaičio treniruojamą komandą. Prieš šią akistatą austras negailėjo gražių žodžių lietuviui.

„Tai – puikus treneris, ypač gerbiamas Lietuvoje. Kurtinaitis yra labai kūrybingas, mokantis išnaudoti stipriąsias auklėtinių puses bei mėgstantis jiems suteikti laisvę aikštėje“, – būsimą oponentą gyrė Schilleris.

„Žalgirio“ treneris atskleidė, jog su komanda į Rusiją nevyksta Marekas Blaževičius ir Patricio Garino.

Po argentiniečio debiuto šiek tiek pablogėjo jo situacija su keliu.

„Mums patinka Garino progresas, jis sužaidė pirmąsias rungtynes, bet jis turi atgauti pasitikėjimą. Po pirmųjų rungtynių šiek tiek pablogėjo jo situacija su keliu, todėl turėsime stebėti jį artimiausiu metu“, – apie argentinietį kalbėjo Schilleris.

Mariaus Grigonio interviu:

Komentarai:
Nera taip buve
nezinau Kaip cia bus Ar atsigaus pilnai Garino
2020-10-08
-2
Atsakyti
Garino
Tik pazaide ir jau Skausmai Kada jis atgaus ta pasitikejima Jei Ne zalgiris nieks nebutu paeme
2020-10-08
+5
Atsakyti
djgaffer
Kažkaip atrodo,kad su pick\'n\'roll situacija visą sezoną bus bėdų.Krepšinio ekspertai dar prieš sezoną minėjo,kad tai bus Žalgirio bėda.Ir tai matome po jau įvykusių rungtynių.O jei žais Švedas,tai Walkupas jį dengs,kas daugiau.Nėra čia ką išradinėt.
2020-10-08
Atsakyti
uz zalgiri
garino tai totalus fail genialaus managerio, gauna milziniskas babkes uz suolo trynima ir atveria juodaja skyle aiksteje. ir kas juokingiausia, net neaisku kada jis bus pasirenges zaist auksciausiu lygiu nes tiek laiko nezaidus gryzt i forma uztruks minimum keli menesiai kas reiskia kad nuplauks vos ne puse el sezono
2020-10-08
+2
Atsakyti
Anonimas
gaila blazeviciaus treniruotes yra treniruotes bet zaisti tai reikia paskubejo vaikis pats kaltas
2020-10-08
-11
Atsakyti
zalgiris
Ir taip banguotas zaidimas Vasturia mazai ka duoda dar Garino apsunkina situacija
2020-10-08
+6
Atsakyti
reikia apsidrausti
Del Garino na Vadovybe Rizikavo Traumuota pirkti laukti Daug prarandame Tas pats Saro pasirinktas Vasturia nieko neduoda
2020-10-08
+1
Atsakyti
naujokas
nieko nebus su Tuo Garino beprasmiska laukti ilgai visi laukem Debiuto
2020-10-08
+4
Atsakyti
EDGARAS PULKOVSKIS
Neseniai be Artist laisvas SF be kontrakto buvo ir DeAndre Kane\'as žaidęs Maccabi su eurolygos patirtimi,Žydrūnas Urbonas iš Utenos klubo minėjo kad buvo netoli iki pasirašymo bet kadangi Utena negavo Eurocup bilieto tai derybos ir nepavyko,o Kane kaina buvo tik 120K plius minus,tai Žalgiriui butu juokinga suma palyginus su Garino už 450K ir esant pandemijai nežinomybė dėl žiūrovų arenoje pinigų sumažėjimas, Žalgiris dar būtu sutaupęs pinigų, na tai Javtoko Fail bet gal Robke pasimokys iš klaidų.
2020-10-08
-8
Atsakyti
naujokas
Didele Rizika del Garino cia kaip kad panasiai situacija su Kulvieciu
2020-10-08
-17
Atsakyti
Nu su Garino, tai prasileido kaip reikalas :D
2020-10-08
+2
Atsakyti
EDGARAS PULKOVSKIS
Garino su savo nebepataisoma trauma Žalgiriui yra tikras galvos skausmas ir finansinis nuostolis,nesupratu kam Javtokui reikėjo pirkti brangų traumuota žaidėja Garino kuris dėl rimtos traumos nežaidė visa praėjusi sezona ir neaišku kada pilnai atsistatys ir apskritai ar žais aukštam lygi ir koki krepšini demonstruos didžiulė rizika,manau už tokius pinigus buvo galima paimti žaidėja sveika ir geresni arba laukti iki dabar kai nba žaidėjai atkris ir nukrito jų kainos, Kairys gi sakė kad dabar pilna daug žaidėjų pasirinkimas didžiulis ir SF pozicijoje tuo labiau, jei Utena pasiėmė už nebloga kaina 95K universalu žaidėja Artist,kuris gali žaisti per 4 pozicijas, tai Žalgiriui už 450K oho kokį žvėri nupirkti,reikėjo tik išlaukti iki dabar, kas absurdiškiausia ar taip ar taip tas Garino nežaidžia ir neaišku kada žais gal po naujų metų gal ? Faktas Garino yra Žalgirio Javtoko visiškas FAIL.
2020-10-08
-2
Atsakyti
Ryklys.
zalgiris greitu metu tures naujoka lengvojo krasto pozicijoje , bus is nba. po garino starto ,vel sukomplikavo gijimas kelio.
2020-10-08
-15
Atsakyti
Anonimas
Jomajo kada aš pamatisit nba žvaigždė jau nusibodo sėdi vaikas ant solo įr marinojasi. Leisk jam lošt ar skolinkit ji nū kas ten daros
2020-10-08
-3
Atsakyti
Anonimas
Laisva improvizacini krepsini megstanciam treneriui neturetu buti sunku ruostis komandai nezinant kas tokie ten zais ar nezais.
2020-10-08
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.