Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Naują „Betsafe-LKL“ sezoną Antano Sireikos vadovaujama „Šiaulių“ komanda pradėjo keturiais pralaimėjimais iš tiek pat galimų.

Šį sezoną metamos baudos

79%
13,8
Pataiko: 13,8
Taiklumas: 78,6%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Elvar Mar Fridriksson

Nors slogi pradžia dažnai yra ištaisoma, „Šiauliai“ sulaukė kur kas skaudesnės nesėkmės – kraupią traumą patyrė komandos lyderis Ryanas Andersonas, kuris šį sezoną į krepšinio aikštelę jau nebesugrįš.

Andersonas buvo žmogus, sezono pradžioje suteikiantis „Šiaulių“ klubo gerbėjams vilties ir tikėjimo, kad komandai viskas dar gali susiklostyti gerai.

Pralaimėjimų fone šis 206 cm ūgio amerikietis tapo akivaizdžiu ekipos lyderiu ir fiksavo 14,7 taško bei 8 atkovotų kamuolių vidurkį.

Vis dėlto ketvirtose sezono rungtynėse prieš Prienų „CBet“ komandą Andersonas aikštelėje išbuvo vos 20 sekundžių – tai paskutinės jo akimirkos aikštelėje per visą šį sezoną.

Andersonas gelbėjo varžovų gynyboje įstrigusią „Šiaulių“ ataką, kuriai buvo likusios šešios sekundės. Kamuolį rankose turėjęs amerikietis nusprendė veržtis po krepšiu, tačiau netrukus nukrito ant žemės ir ėmė rėkti iš skausmo. Krepšininkui plyšo kryžminiai kelio raiščiai.

Tokia trauma beveik visais atvejais reiškia visą sezoną be krepšinio. Tokią diagnozę Šiaulių ligoninėje išgirdęs krepšininkas sunkiai rinko žodžius – kalbėdamas su LKL.lt jis pripažino, kad tai turbūt sunkiausia, ką teko patirti per visą karjerą.

„Tai labai sunku. Pradėjome sezoną keliais pralaimėjimais, tos rungtynės prieš Prienus mums buvo itin svarbios – visi žinojome, su kokiu nusiteikimu einame žaisti, visi norėjome laimėti. Dabar jaučiu liūdesį, pyktį ir nusivylimą. Žinoma, gyvenimas tęsiasi toliau, turiu nepalūžti viduje, bet tai krepšininkui yra neapsakomai sunku. Tikiuosi, grįšiu stipresnis“, – sakė Andersonas.

Ir nors nuo lemtingos atakos prabėgo jau kelios dienos, tą akimirką krepšininkas prisimena lyg tai būtų nutikę ką tik.

„Tokius judesius esu daręs milijoną kartų gyvenime. Negaliu paaiškinti, kodėl taip nutiko. Mačiau, kad liko nedaug laiko mūsų atakai, todėl žinojau, kad turiu ją tęsti. Dėjau žingsnį kaire koja, viskas buvo tvarkoje, tada žengiau dešine ir kažkas tarsi sprogo mano kelyje – nenoriu prisiminti to momento, bet toks jausmas, kad kažkas ten tiesiog subyrėjo. Tai vienareikšmiškai sunkiausia trauma mano karjeroje, nieko panašaus nebuvo nutikę“, – liūdnai pasakojo Andersonas.

Nuotr. BNS

Dabar „Šiaulių“ legionieriaus laukia operacija Lietuvoje, po kurios jis keliaus namo ir reabilitaciją tęs Los Andžele.

Tačiau liūdniau, pasak paties krepšininko, yra ne laukiantys vargai, o tai, kad prieš sezono pradžią giliai viduje jis jautė – tai bus jo, kaip profesionalo, atsiskleidimo metai. Kalbėdamas su LKL.lt jis netgi prisipažino, kad iki patirtos traumos turbūt niekada gyvenime nesijautė geriau.

„Stipriai tikėjau savimi. Vasarą nuosekliai ruošiausi šiam sezonui, jaučiausi puikiai. Žinote, manau, kad niekada karjeroje nesijaučiau geriau. Žinojau, kad tai gali būti geras sezonas. Nieko negali būti liūdniau, nei mėnesių mėnesius ruoštis sezonui ir jį pabaigti vos jam prasidėjus. Bet tai krepšinio dalis, turiu su tuo susitaikyti“, – atviravo Andersonas.

Šį 27 metų amerikietį LKL gerbėjai Lietuvoje mato ne pirmą kartą. 2017 metais Andersonas atstovavo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, tačiau ir tada jį sustabdė trauma. Grįžo rungtyniauti čia jis taip pat ne šiaip sau – kaip sako pats krepšininkas, į Lietuvą jį atvedė noras iš naujo įrodyti savo pajėgumą vienoje stipriausių Europos lygų.

„Grįžau, nes jaučiau, kad būdamas Pasvalyje pilnai neatsiskleidžiau – tada, lygiai taip pat kaip ir dabar, man trukdė trauma. Norėjau čia grįžti ir parodyti čia esantiems žmonėms, kad moku ir galiu žaisti geriau. Deja, nutiko taip, kaip nutiko...

Tai tikrai stipri lyga. Visos dešimt komandų yra stiprios fiziškai ir turi nemažai talentų. Bet kas visų pirma šauna į galvą, tai sirgaliai, kurie čia be galo myli krepšinį. Nesunku juos suprasti – juk lietuvių komandos turi gilią ir pergalių kupiną istoriją“, – LKL.lt sakė Andersonas.

Sunki trauma sustabdė Andersoną būtent tuo metu, kai jis tarsi atrado savo komandą. Operacijos laukiantis žaidėjas jautriai baigė pokalbį sakydamas, kad Šiauliai yra pati geriausia stotelė visoje jo karjeroje. Todėl priežasčių tikėti, kad krepšininkas ir kitą sezoną vilkės geltonus marškinėlius, tikrai netrūksta.

„Sunku pasakyti, kaip bus vėliau, bet būsiu atviras – dar niekada savo profesionalios karjeros metu nesijaučiau taip gerai, kaip būdamas čia, Šiauliuose. Kai patyriau traumą, savo komandos draugams ir personalui pasakiau, kad tai buvo geriausias mano laikotarpis karjeroje. Tikiuosi, kad galėsiu čia sugrįžti. Tai buvo kažkas tokio, ko nepamiršiu niekada“, – jautriai prasitarė Andersonas.

Komentarai:
och
kas jau jam cia gerai buvo,prie pietu maisto talono dave ir vakarienei ir pridejo menesini autobuso bilieta?
2020-10-08
+1
Atsakyti
djgaffer
Liūdnas interviu,net skaudu skaityti.Tiek tikėjimo,tiek noro,o viskas taip prastai baigėsi...Gaila Andersono nuoširdžiai,duok Dieve jam sveikatos.
2020-10-08
+1
Atsakyti
kelininkas
Prieš rungtynes nebuvo pilnavertiškai atliktas apšilimas, visokie specialūs pratimai. Dėl to labiausiai kaltas klubo direktorius ir vyr. treneris: taupydami pinigus, neįsigyja kvalifikuoto fizinio rengimo trenerio, masažistų, kinezeteriapeuto. Skūpus moka dvigubai.
2020-10-08
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Ryan Anderson

Ryan  Anderson
Komanda: Šiaulių Šiauliai
Pozicija: PF
Amžius: 27
Ūgis: 206 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Kalifornija, JAV