Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix

Savo pažadą tesėjęs LeBronas Jamesas po dešimties metų pertraukos sugrąžino NBA titulą į Los Andželą ir už įspūdingą žaidimą finalo serijoje sulaukė asmeninio įvertinimo.

Fotogalerija

„Lakers“ šeštajame NBA finalo mače 106:93 pranoko Majamio „Heat“, o žiniasklaidos atstovai LeBroną pripažino naudingiausiu finalo serijos krepšininku. Jamesui šis apdovanojimas tapo ketvirtuoju jo karjeroje. „Lakers“ vedlys surinko visus galimus 11 balsų.

Šeštajame mače Jamesas pelnė 28 taškus, atkovojo 14 kamuolių, atliko 10 rezultatyvių perdavimų bei surinko 11-ąjį trigubą dublį per savo karjerą NBA finaluose.

Apskritai, visos finalo serijos metu LeBrono statistika siekė 29,8 taško, 11,8 atkovoto kamuolio ir 8,5 rezultatyvaus perdavimo.

Jamesas tapo pirmuoju krepšininku NBA istorijoje, kuriam pavyko laimėti finalo serijos MVP atstovaujant trims komandoms. Šiuo metu už „Lakers“ lyderį daugiau finalo serijos MVP apdovanojimų turi tik Michaelas Jordanas, kurio sąskaitoje – 6 tokie įvertinimai.

„Man tai reiškia labai daug, – atsiimdamas ketvirtąjį finalo MVP apdovanojimą sakė LeBronas. – Man reiškia labai daug atstovauti šiai komandai, kai atvykau čia pasakiau Jeanie (Buss, viena iš „Lakers“ bendrasavininkių), kad sugrąžinsiu šį klubą ten, kur jam ir vieta.

Jos tėtis tai darė daugelį metų ir viską perėmė bei tęsė darbus. Man būti istorinės komandos dalimi yra neįtikėtinas jausmas. Ir aš kalbu ne tik apie save, aš taip pat kalbu apie komandos draugus, trenerius ir visus, kurie yra čia.

Norime sau priklausančios pagarbos. Robas (Pelinka, generalinis „Lakers“ vadybininkas) nori pagarbos, treneris Vogelis nori pagarbos, mūsų organizacija nori pagarbos, „Lakers“ gerbėjai nori pagarbos ir aš taip pat noriu sumautos pagarbos.“

LeBronas taip pat tapo antruoju krepšininku NBA istorijoje, kuriam pavyko laimėti finalo serijos MVP dviejose skirtingose konferencijose. 

Pirmasis tai padarė Kawhi Leonardas, vilkėdamas San Antonijaus „Spurs“ ir Toronto „Raptors“ komandų marškinėlius.

Komentarai:
djgaffer
Viskas puiku,nusipelnė tikrai.Tik dėl tos pagarbos truputį nesupratau.Čia kokios jis pagarbos norėjo ir iš ko?Nes pati Lakers komanda turbūt yra populiariausi pasaulyje iš krepšinio klubų,o pats Bronius taip pat.Tai keistai kažkaip čia nuskambėjo tas pagarbos troškimas.
2020-10-12
+18
Atsakyti
as
super vat ir parode kad turi parako Lebronas tokio amziaus ir finalu mvp ziaurei gerai😁😁😁
2020-10-12
+1
Atsakyti
lol
steroidas su antakiu susirinko lengviausius ziedus istorijoje, visiska raslabuha
2020-10-12
-3
Atsakyti
jo
neveltui sitie finalai zemiausia ziurimumo reitinga turejo nba istorijoje, taip jau nutinka kai top-3 zaidejas papildo lebricka jau ne pirma karta, ir viskas daroma tik tam, kad galetu savo holivudini space jam tesini pasidaryt legorila, manau jo lygiai taip pat niekas neziures, kaip ir siu finalu, gali pasprinkt su savo mvp, niekada jis nebus geresnis uz mj, ir nebus net jam arti, mj nereikejo geriausiu lygos zaideju kaip wade,bosh, kyrie, AD, kad paimti ziedus, jie pats uzsiaugino pippena iki top10 lygos zaidejo, visa laika prabuvo chicagoje ir islauke, kol kazka laimes, sitas gi perbegelis, pernai nepasieks visiskai nieko sulauke AD ir dabar isivaizduoja esas toks geras, nieko panasaus zmones nera akli, MJ 35 metu buvo reg. season mvp, all defence first team, allstars mvp ir finals mvp, by the way imetes 45 taskus su cluch perintu kamuoliu ir buzzer beateriu, ka sitas monkis ispudingo nuveike si sezona, be to, kad taupesi visa sezona ant finalu, kad statsus pasidaryt, ogi nieko
2020-10-12
-14
Atsakyti
Darius
skystas lyderis apie kobe ne zodzio nepasake per apdovanojima ... tikras skystalas . tegul dekoja davis uz zieda princese.
2020-10-12
-5
Atsakyti
jo
Neverciausias finalu mvp nba istorijoje, visi zino kas tempe komanda visa sezona ir playoffuose, o stats stufferis pasidare gera statistika finaluose ir mano, kad visi pamirs kas mete clutch metimus ir visa kita darba gynyboje dare, tiesiog gedingo nba sezono gedinga pabaiga kitaip nepavadinsi...
2020-10-12
-1
Atsakyti
Lio
jau pries metus rasiau, kad karalius nusluos visus. Po tokio sezono galetu ir karjera uzbaigti, visi prisimintu kaip geriausia visu laiku kasiora ant viso pasaulio, bet su tokia forma los iki 50m ir taps visos galaktikos geriausiu zaideju
2020-10-12
+4
Atsakyti
Žalgiris
Karalius dar kartą įrodė kas yra geriausias :)
2020-10-12
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Miami Heat
Los Angeles Lakers
44%
35/79
Metimai iš žaidimo
48%
43/89
50
Atkovoti kamuoliai
54
25
Rezultatyvūs perdavimai
23
4
Perimti kamuoliai
5
18
Pražangos
22
59%
13/22
Baudų metimai
64%
9/14

Rungtynių žaidėjai

Bam  Adebayo
25 PTS
10/15 FG
5/9 FT
LeBron  James
28 PTS
13/20 FG
1/4 FT
Bam  Adebayo
10 REB
9 DREB
1 OREB
Anthony  Davis
15 REB
11 DREB
4 OREB
Jimmy  Butler
8 AS
2 TO
45 MIN
LeBron  James
10 AS
1 TO
41 MIN
Bam  Adebayo
29 EFF
67% 2P%
- 3P%
LeBron  James
39 EFF
80% 2P%
20% 3P%