Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr. zalgiris.lt

Kauno „Žalgiris“ tęsia sėkmingą žygį 2020-2021 metų Eurolygos sezone. Trečiąja kauniečių auka turnyre tapo Belgrado „Crvena Zvezda“ klubas, kurį Martino Schillerio auklėtiniai įveikė išvykoje.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
20
Tritaškiai
67%
2/3
Rezultatyvūs perdavimai
4

Varžovams vos 9 taškus ketvirtajame kėlinyje leidęs įmesti „Žalgiris“ puolime visas problemas sprendė pikenrolais ir krepšį iš dviejų taškų zonos atakavo solidžiu 60,6 proc. pataikymu (20 iš 33).

Lietuvos čempionus Belgrade į priekį vedė Lukas Lekavičius – 16 taškų, 4 rezultatyvūs perdavimai, 6 išprovokuotos pražangos ir 20 naudingumo balų.

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino individualų žalgiriečių pasirodymą pergalingose rungtynėse Serbijos sostinėje.


Lukas Lekavičius – 9,5 balo
25 min., 16 tšk. (4/4 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), 4 rez. perd., 2 kld., 6 išpr. praž., 20 naud. balų.

Nuotr. BNS

Tokio Lekavičiaus žaidimo pasigedome pirmuosiuose turuose. Įžaidėjas nuo pirmo išėjimo į aikštelę agresyviai atakavo varžovų aukštaūgius, o į krepšį metė beveik šimtaprocentiniu tikslumu. Ypatingai gerai veikė žalgiriečių puolimas, kuomet Lekavičius šalia savęs turėjo dar du kūrėjus – Grigonį ir Jokubaitį. Dešimtuko įžaidėjui negalime skirti dėl gynybos – momentais Lukui buvo sunku su individualiai stipriais varžovų perimetro krepšininkais, o labiausiai įsiminė ataka, kuomet žalgirietis palei galinę liniją praleido tiesioginį oponentą ir gavo du taškus su pražanga.


Rokas Jokubaitis – 9 balai
30 min., 9 tšk. (3/6 dvit., 1/4 trit.), 6 atk. kam., 5 rez. perd., 2 kld., 14 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Rokas demonstruoja ne pagal amžių brandų krepšinį, o 30 žaidimo minučių Belgrade tik parodo, koks svarbus 19-metis bus „Žalgiriui“ šį sezoną. Jokubaitis vis dažniau pelno taškus iš vidutinio nuotolio po driblingo ir atrodo, jog tai tampa jo arkliuku puolime. Kaip ir Pirėjuje, taip ir Belgrade, Rokas, žengęs ant parketo pirmajame kėlinyje, atgaivino strigusį „Žalgirio“ puolimą ir greitai surinko 12 naudingumo balų, o vėliau puikiai kontroliavo žaidimo ritmą. Gynyboje krepšininkui buvo patikėtas Jordanas Loydas ir čia taip pat didelių priekaištų žalgiriečiui negalime turėti. Įspūdinga, kokia branda, pasitikėjimu savo jėgomis ir lyderyste sezono pradžioje spinduliuoja Lietuvos krepšinio viltis.


Joffrey Lauvergne'as – 8 balai
21 min., 12 tšk. (5/8 dvit.), 8 atk. kam., 3 kld., 14 naud. balų.

Nuotr. intime.gr

Šį sezoną metamos baudos

90%
12,7
Pataiko: 12,7
Taiklumas: 90,5%
Vieta lygoje: 10
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis

„Partizan“ logotipą ant bicepso išsitatuiravęs prancūzas nestokojo motyvacijos prieš amžiną buvusio jo klubo varžovą bei sužaidė solidžias rungtynes. Lauvergne'as puikiai buvo išnaudojamas pikenrolais, nugara į krepšį atakavo mažiau patyrusį Duopą Reathą, o gynyboje taip pat kelis kartus sėkmingai susigynė net ir likęs prieš perimetro žaidėją. Porą sykių Joffrey prametė iš patogių padėčių bei 3 sykius suklydo, tačiau žalgiriečio patirtis ir ramybė jautėsi viso mačo metu.


Marius Grigonis – 7,5 balo
22 min., 8 tšk. (1/3 dvit., 0/2 trit., 6/6 baud.), 3 rez. perd., 7 išpr. praž., 11 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Statistiniai rodikliai šį kartą buvo prastesni, negu įpratome matyti sezono pradžioje, tačiau Mariui mačas nebuvo prastas ir jis aikštėje išlaikė šaltą protą bei dažniausiai priimdavo gerus sprendimus. Ypač gerai Grigonis nusimetinėjo kamuolį trečiajame kėlinyje, o į agresyvią varžovų gynybą atsakė tokiu pačiu agresyvumu ir išprovokavo 7 pražangas. 


Augustine'as Rubitas – 7 balai
17 min., 8 tšk. (3/4 dvit., 2/2 baud.), 2 atk. kam., 2 kld., 7 naud. balai.

Nuotr. intime.gr

Amerikietis vis geriau jaučiasi „Žalgiryje“ ir tai atsispindi jo žaidime, kuris atrodo daug užtikrintesnis nei sezono pradžioje. Rubito metimai iš vidutinio nuotolio tampa vis didesniu žalgiriečių ginklu ir jie nebūtinai turi būti išmesti laisvi, kaip parodė epizodas trečiajame kėlinyje prieš Ognjeno Kuzmičiaus gynybą. Nors prie savojo krepšio puolėjui greičio dar trūksta, matosi, jog Augustine'as yra labai patyręs žaidėjas bei puikiai sugeba ateiti į pagalbas komandos draugams.


Nigelas Hayesas – 7 balai
19 min., 8 tšk. (0/1 dvit., 2/4 trit., 2/2 baud.), 5 atk. kam., 2 per. kam., 13 naud. balų.

Nuotr. TASS – Scanpix

Nors šiandien Nigelas žaidė neįprastai sau mažai, tačiau atrodė gerokai užtikrinčiau nei rungtynėse Mytiščiuose. Varžovai rizikavo prie Hayeso ant perimetro ir smagu, jog amerikietis nesutriko po pirmųjų dviejų pramestų metimų, vėliau realizavęs kitus du tritaškius. Verta pažymėti ir gerą Hayeso komandinę gynybą, leidusią žalgiriečiui perimti du iš trijų „Žalgirio“ kamuolių.


Paulius Jankūnas – 6,5 balo
16 min., 4 tšk. (1/2 dvit., 2/2 baud.), 5 atk. kam., 7 naud. balai.

Nuotr. intime.gr

Sėkmingiausios kapitono rungtynės sezone ne tik naudingumo balų prasme, bet ir žaidimo kokybės. Jankūnas patikimai kovojo po krepšiu ir gerai stovėjo ant kojų gynyboje, neleisdamas išnaudoti Marko Simonovičiui savo pranašumų ant perimetro. Gaila, jog Pauliui nepavyko užbaigti atakos, kuomet jis liko žaisti nugara į krepšį prieš Loydą bei įsiminė prastas jo perdavimas pirmojo kėlinio pabaigoje.


Martinas Gebenas – 6 balai
6 min., 5 tšk. (2/3 dvit., 1/2 baud.), 2 atk. kam., 1 blk., 4 naud. balai.

Nuotr. BNS

Žaidė trumpai, bet per savo atkarpas Martinas puikiai išnaudojo pikenrolo situacijas, o antrojo kėlinio pabaigoje išgelbėjo „Žalgirį“ nuo garantuotų dviejų taškų, blokuodamas Torriano Waldeno metimą. Žinoma, prieš Kuzmičių apsiginti Gebenui vienas prieš vieną buvo sunku ir tiesioginis oponentas sykį savo pranašumą išnaudojo.


Steve'as Vasturia – 5 balai
13 min., 5 tšk. (1/1 dvit., 1/1 trit.), 1 rez. perd., 4 naud. balai.

Nuotr. BNS

Schilleris patikėjo Vasturiai prižiūrėti Loydą ir tai iškart atrodė keistas sprendimas, ką patvirtino ir pirmosios atakos, privertusios greitai į aikštę išleisti Jokubaitį. Nors gynyboje Steve'as ir toliau daro klaidų bei neatrodo pasirengęs prižiūrėti priešininkų lyderius, puolime šį kartą amerikietis reabilitavosi – sykį improvizavo ir ataką pats užbaigė sėkmingai, vėliau susikūrė sau progą tritaškiui, kurį pataikė, o taip pat greitai sureagavo situacijoje, kai asistavo Lekavičiui.


Thomasas Walkupas – 4 balai
14 min., 0 tšk. (0/1 dvit., 0/1 trit.), 2 rez. perd., 4 praž., -4 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Walkupui rungtynės nesiklijavo ir šį kartą jį sėkmingai pavadavo kiti įžaidėjai. Vis dėlto, nors ir puolime amerikietis niekuo neišsiskyrė, komanda neatrodė su juo neužtikrintai ir negalime sakyti, kad su Thomasu žaidė į minusą. Šiek tiek neįprasta matyti, kad Schilleris amerikiečiui gynyboje nepatiki prižiūrėti varžovų lyderių. Tiesa, sezono pradžioje pasigendame Walkupo agresyvumo – komandos senbuvis per trejas rungtynes Eurolygoje išmetė vos 4 dvitaškius bei 8 tritaškius.


Artūras Milaknis – 3 balai
17 min., 0 tšk. (0/1 trit.), 2 atk. kam., 1 naud. balas.

Nuotr. intime.gr

Po labai gerų rungtynių Mytiščiuose – blankios Belgrade. Sunku kažką daug pasakyti apie Milaknio žaidimą, nes be pramesto tritaškio iš geros padėties nelabai kas įsiminė jo pasirodyme. Žinant, jog Artūras yra efektyviausias mesdamas į krepšį, vienas išmestas tritaškis per 17 minučių aikštėje yra labiau nei kuklus rezultatas.

Komentarai:
Anonimas
Jei taip ir toliau, tai Jokubaičiui šviečiasi NBA šaukimas pirmajame rate.
2020-10-14
-21
Atsakyti
djgaffer
Jau senai taip nebuvo,kad Žalgirį temptų lietuviai gynėjai,nuo ko tik dar smagiau.Įspūdingi Roko ir Luko pasirodymai,užtikrintas Rubitas,net Jankūnas daug gero darbo atliko.Pauliui tiesa metimai iš vidutinio atstumo nekrenta,bet jį puikiai pakeičia Rubitas šituo aspektu.Nuostabi EL pradžia.
2020-10-14
-1
Atsakyti
x
Lekšas savo stichijoj, haters gonna hate.
2020-10-14
+1
Atsakyti
Lordas
kad Zslgiris visas 3 laimes ir dar isvykojoje,prasporines buciau viska.malaciai dabar tik namuose neapsilazinti ir bus valiio
2020-10-14
-1
Atsakyti
Blagadariniskas
koks skirtumas bl kaip laimi? svarbu laimi, laimetoju niekas neteisia, gali kad ir 360 nuo troico delioti, bet jeigu gaus malku ant vieno tasko jokio tolko
2020-10-14
-6
Atsakyti
Ceska
na Zalgiris pirmoj vietoj jau ir liks iki sezono pabaigos
2020-10-14
+7
Atsakyti
Liūdniausia situacija dėl SF pozicijos ir neaiškumas dėl Garino. Čia minusas vadybai, nes žinant šią situaciją reikėjo į poziciją kažką įtraukti, tegul ir jauną lietuvį ar kažkokį trumplalaikį kontraktą kokiam veteranui. Vasturia net nėra SF pozicijos, ir žinoma jo lygis leistų jam tik rotacijoje dalyvauti. Visi kiti duok Dieve būtų sveiki ir jie sužais savo rungtynes, savo minutes, komanda tikrai neatrodo beviltiška, o tokia pradžia manau pridės pasitikėjimo ir tikėjimo.
2020-10-14
+11
Atsakyti
Rko
Už ką tam Grigoniui tos liauspsės ir pagyros kai jo nera visada Žalgiris geriau lošia....
2020-10-14
-10
Atsakyti
Jarkes
vakar Antanas paskutini centa pralose....
2020-10-14
+3
Atsakyti
uz zalgiri
visada buvau uz roka, dziugu kad pagaliau gauna zaist ir irodineja skeptikams kad jau dabar gali but lyderis
2020-10-14
Atsakyti
ekszgpertas
As tai palauksiu kol pralos Zalgiris, tuomet tai duosiu pizdi Z nes sistemos visiskai nera, deriniu nera, taktikos nera, nieko nera, zaidejai kaip kieme ateina ir losia, cia tos 3 pergales tai fuksai tiesiog, o kai pralos jau bus realus vaizdas tame mace.
2020-10-14
+8
Atsakyti
Walkupas yra sistemos zmogus, ta pernai visi kartojo, kad jis puikus Saro uzduociu vykdytojas, uztai jam ir sekasi, pas Shilleri nera tokios sistemos, daugau laisves, todel zydi individualus zaidejai, kaip Grigonis, Lekavicius, Jokubaitis, kurie gave laisve siauteja, bet vargu ar tai yra gerai. Maniau Zvezda bus pirmas rimtas isbandymas, bet galbut dar ne visai tas, manau tas sistemos neturejimas sugrius pries grandus tikrai, aisku linkiu visokeriopos sekmes, bet vienos geresnes varzybos dar nieko man neirode.
2020-10-14
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Belgrado Crvena Zvezda
Kauno Žalgiris
38%
24/64
Metimai iš žaidimo
53%
26/49
25
Atkovoti kamuoliai
36
12
Rezultatyvūs perdavimai
16
7
Perimti kamuoliai
3
7
Prarasti kamuoliai
16
2
Blokuoti metimai
1

Rungtynių žaidėjai

Jordan  Loyd
19 PTS
6/15 FG
4/4 FT
Lukas  Lekavičius
16 PTS
6/7 FG
2/2 FT
Ognjen  Kuzmic
6 REB
2 DREB
4 OREB
Joffrey  Lauvergne
8 REB
4 DREB
4 OREB
Belgrado Crvena Zvezda
Keli žaidėjai
3 AS
Rokas  Jokubaitis
5 AS
2 TO
30 MIN
Jordan  Loyd
16 EFF
50% 2P%
33% 3P%
Lukas  Lekavičius
20 EFF
100% 2P%
67% 3P%