Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Aštuonis žaidėjus ir vyriausiąjį trenerį iš praėjusio sezono išsaugoję „Telšiai“ džiaugiasi jau ilgą laiką nesikeičiančiu branduoliu.

Komandoje liko praėjusio sezono naudingiausias krepšininkas Ignas Razutis, taip pat Ovidijus Kaminskis, Vilius Pocius, Gytis Sirutavičius, Mindaugas Norkus, Laurynas Kaveckis, Rytis Biliartas ir Ainaras Budginas.

Prie jų prisijungė Aistis Pilauskas, Deividas Rasys, Kasparas Šion ir Tautvydas Gudas.

Rytis Vaišvila komandai vadovaus antrąjį sezoną.

„Svarbiausia, kad liko branduolys, jie jau žaidžia daugiau nei penkerius metus kartu, aikštelėje vienas kitą pažįsta, – svetainei „nklyga.lt“ sakė Vaišvila. – Aš irgi čia esu antrąjį sezoną, sistemos gynyboje ir puolime yra maždaug tos pačios. Neliko Mindaugo Stašio, tai pasikvietėme Aistį Pilauską, išvažiavo Tomas Rimša, tai pavyko susigrąžinti Deividą Rasį. Manau, kad komanda sukomplektuota normaliai.“

„Telšiai“ sezoną pradės jau šiandien, kai 18 val. namuose priims Kauno „Žalgirio-2“ komandą. Praėjusį sezoną Žemaitijos sostinės ekipa NKL užėmė antrąją vietą ir prieš šios dienos rungtynes atsiims apdovanojimus.

„Praėjusiais metais viskas buvo gerai – laikėmės pirmoje vietoje, tik paskutinėse rungtynėse pralaimėjome. Būtume laimėję, būtume buvę pirmi. Nesiskundžiu nei praėjusių metų, nei šių metų komanda. Žiūrėsime, kas bus toliau, kaip bus su koronavirusu. Kaip ir Eurolygoje – vienoje komandoje keli žaidėjai suserga ir visai kita situacija“, – sakė Vaišvila.

– Treneri, kaip komandai sekėsi ruoštis sezonui? – „nklyga.lt“ paklausė Vaišvilos.
– Neįvyko vienos draugiškos rungtynės, nes tada neturėjome žaidėjų. Tuomet Sirutavičius buvo grįžęs iš užsienio ir turėjo karantinuotis, Kaveckis buvo stipriai nugarą pasitempęs, Biliartas turėjo kelio problemų, o jaunimas turėjo žaisti už savo metų komandas. Tai būtų likę 5-6 krepšininkai, todėl su Joniškio „Delikatesu“ nesužaidėme. O kitas penkerias rungtynes laimėjome.

Yra lengviau, kai jie jau žaidžia penktus ar šeštus metus kartu. Jie jaučia žaidimą, nuo praėjusių metų niekas nepasikeitė, panašiai dirbsime ir šiemet.

– Kaip į komandą įsiliejo Aistis Pilauskas?
– Kiek žaidėme draugiškas rungtynes, tai esu juo patenkintas, jis jau įsiliejo į komandą. Aistis yra praėjęs gerą Vilniaus „Ryto“ mokyklą, jam didelių sunkumų nebus. Jis tikrai gerai skaito žaidimą, taip pat ir pats gali užpulti. Jam galbūt traumos sutrukdė, kad nenuėjo į LKL, bet manau, kad jam LKL dar priešakyje.

– Į komandą grįžo Deividas Rasys, komandoje žaidęs 2018-2019 metų sezone. Kaip įvertintumėte jo žaidimą?
– Deividas yra stiprus ir puolime, ir gynyboje. Jis gali žaisti per tris pozicijas. Tiek komandos vadovai, tiek mes, trenerių štabas, esame patenkinti, jog pavyko jį prisikalbinti, kad jis čia sugrįžtų.

– Priekinėje linijoje turite Rytį Biliartą, Mindaugą Norkų ir Ovidijų Kaminskį. Ar dar ketinate pasistiprinti?
– Žiūrėsime, kaip mums seksis. Kai ėmėme Deividą Rasį, galvojome, kad jis galės ir ketvirtoje pozicijoje sužaisti. Žiūrėsime, kaip mums pavyks. Jeigu matysime, kad kažko trūksta, tuomet galbūt ir pasipildysime.

– Pirmosios rungtynės laukia su „Žalgirio“ dubleriais. Kaip atrodo pirmieji jūsų varžovai?
– Žiūrėjome, kaip žaidė su Prienų „CBet“. Tikrai gerai žaidžia, bus sunku.

– Kaip manote, kas yra šio NKL sezono favoritai?
– Daug tų komandų. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ visada yra stipri, toliau eina Šakių „Vytis“. Praėjusiais metais galbūt „Vyčiui“ trūko 3x3 žaidžiančių krepšininkų, jie sezono metu buksavo, bet tai tikrai stipri komanda visose grandyse, plius turi brolius Lavrinovičius. Ta pati „Šilutė“. „Jonava“ ant popieriaus surinko LKL sudėtį. Manau, kad lyga yra sustiprėjusi, tai įrodo ir tai, kad KMT turnyre NKL klubai davė rimtą kovą, o „Vytis“ ir laimėjo.

Šios dienos NKL tvarkaraštis:

Komentarai:
Mažiau gerk skysčių,Ryti
Tada mažiau sysiosi.
2020-10-15
+2
Atsakyti
Nu
Laikas LKL iki 14 komandų praplėsti.
2020-10-15
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.