Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kelio į pirmąją pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse ieškančių „Šiaulių“ sudėtyje – pokyčiai. Ekipoje neberungtyniaus kapitono pareigas ėjęs Aurimas Urbonas. Sutartis su žaidėju buvo nutraukta abipusiu sutarimu, skelbia „Šiaulių“ klubas.

Aurimas Urbonas

Aurimas  Urbonas
Aurimas  Urbonas
MIN: 28.32
PTS: 9.25 (44.44%)
REB: 2.25
AS: 3.75
ST: 1
BS: 0
TO: 3.75
GM: 4

Urboną komandoje pakeis čempioniškos patirties turintis Mindaugas Lukauskis. Su 41-erių metų 198 cm ūgio veteranu pasirašyta sutartis iki sezono pabaigos.

„Tikime, kad visos permainos komandai bus į naudą, – komentavo klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas. – Vieną labiausiai mūsų komandoje patyrusių žaidėjų pakeis vienas labiausiai patyrusių žaidėjų visoje lygoje. O tokios patirties mums dabar reikia labiausiai. Taip pat mums reikia stiprinti gynybą, o Mindaugas yra perimtų kamuolių lygos rekordininkas.

Daugiau apie mano bendravardį kalbėti nieko nereikia. Visi, bent kažkiek susipažinę su Lietuvos krepšiniu, žino Lukauskio pavardę, žino, ko iš šio geležinio žmogaus galima tikėtis.“ 

Antrą sezoną Šiauliuose pradėjęs Urbonas naujajame čempionate Saulės miesto komandos marškinėlius vilkėjo ketveriose rungtynėse, kuriose vidutiniškai pelnė po 9,3 taško, atliko po 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,3 kamuolio per rungtynes, aikštėje praleisdamas po beveik 28,5 minutės.

Ilgametis Lietuvos krepšinio lygos krepšininkas Lukauskis, galintis žaisti tiek gynėjo, tiek puolėjo pozicijose, praėjusiame sezone atstovavo Prienų „CBet“ ekipai. 

Iki karantino pradžios Prienų ekipos gretose Lukauskis aikštelėje pasirodė 24 rungtynėse, kuriose vidutiniškai įmesdavo po 5,5 taško, atkovodavo po 2,7 kamuolio ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo. 

Artimiausias rungtynes „Šiauliai“ žais spalio 17 d. su „Lietkabeliu“ gimtajame Lukauskio mieste Panevėžyje.

Komentarai:
Yopkek
slieku ieskotojai.
2020-10-15
Atsakyti
Kukulis
Iš dviejų, skirtingais sezonais Šiauliuose žaidusių žaidėjų yra tekę girdėt, kad Sireikai laikas į pensiją, nes nebesusišneka su žaidėjais. Nežinau kiek čia tiesos, na bet tokios naujienos rodo, kad tai gali būti tiesa. O šiaip tai gaila "Šiaulių". Kažkada buvo kaimiečiai, bet kovingi ir laimintys bronzas. Dabar liko tik kaimiečiai, darantys nesąmones
2020-10-15
+9
Atsakyti
djgaffer
Tikrai reikia permainų komandoje,nes kol kas ten palaida bala gaunasi.Ir gerai,kad tos permainos daromos dabar,sezono pradžioje.Dar niekas juk neprarasta,o tokio žaidėjo,kaip Lukauskis patirtis bus labai svarbi.
2020-10-15
-7
Atsakyti
Gerboamas
Gerbiamas sireika jau ne pirma zaideja pragano, sakyciau siltoj vietelej isitaises kartu su zukausku, rezultatai nuliniai kelinta sezona, tik zaidejus keitalioja, gal ne zaidejai problema? O treneris kuris tik konferencijose sypsosi ir sneka apie ora? Jus man pasakykit kuo sita sudetis prastesne uz pvz nevezio, dzuku nuo kuriu gavo ant 30,ar cbet? Absoliuciai niekuom, tiesiog nera jokio zaidybinio plano, strategijos, yra balaganiskas krepsinio mokyklu lygmens zaidimas, kur bet kuris lklo treneris tai mato ir deda i vieta siaulius. Bet tai nestebina kai zmones su 0kompetencijos tokiem darbam kaip sporto direktorius zukauskas komplektuoja, ima kas liko, urbutis lukauskis? I kur nuves veteranai? Kazkokiam tikslui kovojant rotacijoj praverstu tokie, bet dugne besimaudant ir auginant branduoli suvio sezonui po 1-2metu tai yra niekiniai papildymai, noreciau palinket siauliu vadovybes galvom atsigrezti i nkla, pasiziuret perspektyviu treneriu, galbut save jau isbandziusiu lkle kaip rinkevicius, nes dabar klube stagnacija ir miestelenu pinigu svaistymas, kai komanda vairuoja labai daug klausimu keliantys asmenys.
2020-10-15
+14
Atsakyti
geltonajuoda
esu Siauliu komandos fanas nuo senu laiku, domiuosi komanda ir stengiuosi paziureti kiekvienas varzybas, bet kas paskutiniais metais vyksta su siauliais tai yra baisu...pazvelkime paskutinius sezonus nuo kada vadovauja Sireika: 2017/18m sezone gerai zaides, bet su Sireika nesutares Omar Prewitt paliko komanda. 2018-19m sezone nepataikyta su visais trimis (sezono pradzioje) legionieriais, sezono pradzia 0-11 ar 0-12, galu gale uzimta paskutine vieta lkl’e, zaidimas balaganiskas, o sezono gale del "drausmes pazeidimu” suspenduotas komandos lyderis Ignas Vaitkus ir galu gale su juo atsisveikinta. 2019-20m sezone sudetis atrode gerai sukomplektuota, bet sezono metu vel atsisveikinta su Geksu ir Beniusiu, taip pat su Zemaiciu buvo issiskirta neaiskiomis aplinkybemis, kiek veliau komanda paliko ir uzsienieciai Wright su Deshields velgi del kazkokiu neaiskiu priezasciu. Galu gale rezultatai taip pat nebuvo geri iki sezono nutraukimo. 2020/21m sezone vel pradzia 0/5, komanda pasiema Seth Leday kur tikisi, jog tai bus vienos pozicijos zaidejas, o gaunasi kitos, taip pat jau atsisveikinta su juo kaip ir su Urbonu, kuris atrodo turejo gera sezona Siauliuose, bet del konfliktu su minetu treneriu Sireika paliko komanda. Taigi paskutiniai sezonai komandoje vyksta visiska betvarke, rezultatu nera, zaidejai keiciami vienas po kito, o vadovybe ir visas treneriu stabas metai is metu lieka nepajudinami.
2020-10-15
+12
Atsakyti
Aisku
vienintele priezastis kodel iseina geriausias komandos zaidejas siauliuose yra tik sireika - reiskia uzsisiko del kazko ant zaidejo - o tai reiskia karjeros pabaiga siauliuose - taip budavo ir rinktineje - tik aisku gerai kad kai iseini is siauliu blogiau jau negali buti tik geriau :) sekmes urbonui - galetu dzukija ar pasvalys ar kedainiai pasiimti
2020-10-15
-5
Atsakyti
D
Labai įdomu kokios priežastys... Iš visų tendencijų panašu, kad Sireikia gali būt labai konfliktiška asmenybė, kai jis nėra prieš kamerą.
2020-10-15
-9
Atsakyti
Idomiau
Idomiau ateiti pamatyti Lukauski zaidziant ir Orelika, negu Urbona ir ta legionieriu, kuris beveik nezaisdavo
2020-10-15
+1
Atsakyti
Šiaulių Pietinis
KUO DIDŽIAUSIOS SĖKMĖS MINDAUGUI, IR ŠIAULIŲ KOMANDAI !!!
2020-10-15
+5
Atsakyti
Anonimas
Turbut Urbonas labai didele zvaigzde pasijuto,nesugebedamas net po 10tsk LKLe rinkt... Apskritai kaip reikia sukonfliktuot su tokiu ramiu zmogum kaip Sireika,apie kuri dauguma zaideju gerai atsiliepia..
2020-10-15
-3
Atsakyti
Šiauliai
Šiaulių klube visiškas chaosas. Žaidėjai bėga iš komandos, aplinka toksiška. Kai Vaitkus "sukonfliktavo" su Sireika galvojau, kad problema su žaidėju ir jo charakteriu. Bet kai žaidėjai bėga iš komandos (Gustys, Griciūnas, Šaulys, Urbonas, Udras) - tai jau tendencija, o ne konkretaus žmogaus problema. Vadovybė turi prisiimti atsakomybę už situaciją klube - rezultatai, žaidėjų perėjimai, atleidimai, vidiniai konfliktai..
2020-10-15
+10
Atsakyti
rr
Tai kodėl jis išeina???
2020-10-15
-2
Atsakyti
garantuotai
Urbonas susipyko su Sireika, nes nematau kodėl dar Urbonas eitų lauk iš komandos savo noru. Komandos, kuri pagaliau jam suteikė šansą prieš metus debiutuoti LKL\'e...Bus eilinė Sireikos nesamonė
2020-10-15
-6
Atsakyti
kunigas
Geriausia naujiena per ilga laika.
2020-10-15
-2
Atsakyti
ATI
Legenda grizo! Dar reiktu itikint Salenga sugrizt, ir butu kaip senais gerais laikais!
2020-10-15
-15
Atsakyti
Siauliai
Orelikas Lukauskis Ziuresim
2020-10-15
+12
Atsakyti
Siauliai
Dazniausiai Buna dzukija nevezis atlieka daug pokyciu sudeti Dabar Siauliai vasara pripirke Kam traumos Kas nepateisina vilciu Sunkus sezonas Sireikai
2020-10-15
+8
Atsakyti
Vykintas
Tikiuosi Lukauskis pasieks savo tikslą ir taps vyriausiu visų laikų LKL žaidusiu. Dar tada reiks ir kitą sezoną
2020-10-15
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

80%
13,2
Pataiko: 13,2
Taiklumas: 79,5%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Elvar Mar Fridriksson