Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Prienų „CBet“ komandą šią vasarą papildęs nedidukas 185 cm ūgio įžaidėjas Marquisas Wrightas ilgai netrukus ėmė maloniai stebinti Lietuvos krepšinio visuomenę.

Šį sezoną pelnomi taškai

50%
88,7
Pelno taškų: 88,7
Taiklumas: 50,5%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 99
Blogiausias pasiekimas: 80
Daugiausia pelno: Regimantas Miniotas

25-erių amerikietis Prienų ekipoje per šešerias LKL sužaistas rungtynes vidutiniškai pelno po 18,2 taško ir pirmenybėse pagal rezultatyvumą kartu su savo komandos draugu Regimantu Miniotu dalijasi 1-2 vietomis.

Gynėjas taip pat atlieka po 5,2 rezultatyvaus perdavimo, perima po 2,3 kamuolio ir fiksuoja 13,5 naudingumo balo rodiklį.

„Visi man dažniausiai primena statistiką, tačiau man ji nerūpi, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Wrightas. – Aš žinau, jog žaidžiu gerai, tačiau man svarbiausia yra komanda ir jos rezultatai.“

Panašius rodiklius Wrightas rinko ir praėjusį sezoną Prancūzijoje, antros pagal pajėgumą šalies lygos Denaino „ASC Voltaire“ klube, kuriame pelnė po 12,2 taško bei asistavo po 5,9 sykio.

Visgi prancūziškas krepšinio stilius amerikiečiui – ne prie širdies.

„Prancūzijoje visi žaidžia bėk ir mesk krepšinį, o aš nesu tokio žaidimo šalininkas. Lietuvoje viskas labiau subalansuota, žaidžiama su galva“,  esminį skirtumą tarp lygų įžvelgė Wrightas.

Tinklalapiui „BasketNews.lt“ „CBet“ legionierius papasakojo apie adaptaciją komandoje, lūkesčius prieš atvykstant, pirmuosius įspūdžius apie Lietuvą bei komandos tikslus šiame sezone. 

Marquisai, kodėl pasirinkote „CBet“ ekipą?
Pasikalbėjau su treneriu Mantu Šerniumi telefonu. Man patiko jo sistema, požiūris į krepšinį. Patiko faktas, kad rungtyniausiu su jaunais, perspektyviais krepšininkais, todėl pats žaidimas yra dinamiškas. Agentas pabrėžė, kad LKL – labai stipri ir matoma lyga. Rinkausi tarp rungtyniavimo čia ir pasiūlymo Rumunijoje. Bet Prienų sudarytos sąlygos buvo kur kas geresnės ir daug laiko apmąstymui neskyriau. Džiaugiuosi, jog neprašoviau.

Nuotr. BNS

 Sezonas po truputį įgauna pagreitį. Kaip sekasi įsilieti į komandą?
Karantinas buvo sudėtingas, nes reikėjo 14 dienų sėdėti svetimoje, nežinomoje šalyje su žmona ir vaikais. Degiau noru kuo greičiau pradėti darbus ir tas laukimas erzino, tačiau terminui pasibaigus buvo labai lengva adaptuotis. Vietiniai žaidėjai nuo pat pradžių buvo labai paslaugūs ir parodė įvairių vietų, kur galima skaniai pavalgyti, gerai praleisti laiką bei atsipalaiduoti nuo kasdieninės rutinos. Buvo labai lengva prisitaikyti dėl visos pagalbos ir palaikymo, kurį turėjau. Visi stengėsi, kad pasijusčiau patogiai ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Labai vertinu tai.

 Ko tikėjotės prieš atvykdamas į Prienus?
 Prieš atvykdamas girdėjau labai daug gerų atsiliepimų apie krepšinio lygį Lietuvoje, jog jis aukštas ir čia rungtyniauja pajėgūs žaidėjai. Apie patį klubą girdėjau atsiliepimų, kad daug žaidėjų sezoną ar du pažaidę „CBet“ ekipoje pakelia sparnus į pajėgesnes komandas ar net stipresnes lygas. Nesitikėjau, kad maistas čia bus labai geras, nes legionieriaus karjeroje esu turėjęs nekokių patirčių, tačiau maistas čia – puikus. Taip pat nieko nežinojau apie apgyvendinimo situaciją, tačiau klubas šiuo klausimu sudarė neblogas sąlygas ir mane apgyvendino Birštone.

– Kaip vertinate ekipos pasirodymą sezono pradžioje?
Kol kas viskas einasi gerai. Į savo darbą visa komanda žiūri labai kruopščiai. Kiekvienoms rungtynėms ar treniruotėms ruošiamės labai rimtai ir dirbame su didžiuliu noru. Iki šiol stengiamės vienas kitą geriau suprasti aikštelėje, tačiau tam daug laiko neprireiks. Kai čia susirinkome, vieni su kitais iškart radome bendrą kalbą ir komandos mikroklimatas nuo pat pradžių buvo puikus. Žinome, kad galime tobulinti savo žaidimą ir išspausti dar geresnį rezultatą. Tikslingai to siekiame, treniruotėse spaudžiame vienas kitą, kad patobulėtume, o aikštelėje visi žino savo vaidmenį.

 Ar galite palyginti LKL su kitomis lygomis, kuriose teko rungtyniauti?
LKL galėčiau palyginti su Izraelio lyga. Čia, kaip ir ten, daug aukšto lygio krepšininkų, kurie yra rungtyniavę NBA ar Eurolygoje.

 Esate vienas iš rezultatyviausių lygos krepšininkų. Kokios yra jūsų gero žaidimo priežastys?
 Visuomet buvau neįvertintas žaidėjas, kuris turi įrodinėti savo vertę. Tai mane veda į priekį ir suteikia papildomos motyvacijos. Kalbant apie žaidimą, visi man dažniausiai primena statistiką, tačiau man ji nerūpi. Aš žinau, jog žaidžiu gerai, tačiau man svarbiausia yra komanda ir jos rezultatai.

 Praėjusį sezoną užbaigėte antroje pagal pajėgumą Prancūzijos lygoje. Ar galite palyginti Prancūzijoje propaguojamą krepšinį su lietuvišku?
Prancūzijoje visi žaidžia bėk ir mesk krepšinį, o aš nesu tokio žaidimo šalininkas. Lietuvoje viskas labiau subalansuota, žaidžiama su galva. Kai kuriais momentais LKL taip pat propaguojamas greitas, dinamiškas krepšinis su uraganiniu puolimu, tačiau žaidėjai žino, kuomet reikia sulėtinti žaidimo tempą, vykdyti derinius ir sužaisti protingai. Čia yra daugiau talento.

 Kokį įspūdį jums palieka Lietuva?
 Aplinka čia labai graži. Su šeima mėgstame dažnai išeiti į lauką bei išbandyti skirtingus restoranus. Tiesiog mėgaujamės čia sudarytomis sąlygomis. Mano vaikui čia taip pat geros sąlygos, gausu žaidimo aikštelių, smėlio dėžių ir šeima čia jaučiasi komfortabiliai. Puikiai suprantu, kad dėl pandemijos turime saugoti save, tą ir darome. Tačiau labai sunku visą laiką sėdėti namuose, o ypač svetimoje šalyje. Mums čia patinka, norėčiau, kad dukra būtų truputį vyresnė ir galėtų prisiminti, kokios geros sąlygos buvo jai sudarytos. Tikiuosi, jog po 4-5 metų vis dar turėsime galimybę čia atvykti.

– Ko jūs asmeniškai tikitės iš šio sezono?
– Tikiuosi čia palikti ryškų pėdsaką ir su kiekvienomis rungtynėmis tapti vis geresniu krepšininku. Noriu, kad Europa sužinotų mano vardą. Žinau, kad galiu žaisti aukščiausiame lygyje, galbūt dar aukštesniame nei LKL.

Ką šiemet gali nuveikti „CBet“?
Aš manau, kad esame pajėgūs laimėti LKL. Jeigu taip nenutiks, norėčiau, jog patektume į stipriausiųjų ketvertuką. Mano ir komandos tikslas visuomet yra pirma vieta ir mes kausimės dėl LKL čempionų titulo.

Komentarai:
Ceburekas
Jau zino,tu zaidi elitiniam klube bc Prienai kur zaide La Melo Balas NBA busima zvaigzde
2020-10-20
-8
Atsakyti
Mldc
Cia ne lietuviu daugumos mentalitetas kur neprasidejus grajui pries ryta ir zalgiri jau prikrove i kelnes ir pripazista pralaimejima pavyzdys neptunas, ant 40namie gaut, visi i krumus deje, kur tas jogela? Kas jam negerai negali lkle po 15tasku verst tokiu duomenu?
2020-10-19
-7
Atsakyti
Ramass
Ballu cirkas i Prienus taip pat važiavo , kad jų vardą kas išgirstų :D
2020-10-19
+2
Atsakyti
djgaffer
Tas Alio dažnai nusišneka,bet šį kartą su jo komentaru sutinku.Per daug ir per dažnai mes patys save nuvertiname,kuklesni,drovesni esame,už tai ir net rinktinė jau senai medalių nematė.Ko važiuoji į čempą?Važiuoji ne kovoti,o laimėti!Kiek jau galim save laikyti kažkokiu Europos užkampiu,nors esam tikrai darbšti tauta.Tik pasitikėti labiau reikia savimi ir kitais,o tada ir pergalių bus daugiau tiek krepšinyje,tiek ir gyvenime.
2020-10-19
-2
Atsakyti
Alio
Nesuprantu..zaidejas sako tikslas visada laimeti..as nesuprantu ko kazkokie komentatoriai vis stumia ant USA zaidejiu,kad ju tikslas maksimalus ir sako nori laimeti viska..man idomus Lietuviu mentalitetas...mazdaug turi sakyti to neiiveiksim ano neiiveiksim,gal kelis macus laimesim ir t.t. is kur pas Lietuviud toks luzeriskas mentalitetas ir xia ne tik apie krepsini,o bendrai..nu konkreciai luzerio mentalitetai pas Lietuvius
2020-10-19
-2
Atsakyti
Debilas
Ot debilai blet. Gal jūs nusileiskit ant žemės Arti su Wrightu, nes gėda man už jį kai taip pasakė. Iki lkl čempionų titulo taip toli kaip rytui iki eurolygos
2020-10-19
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Marquis Wright

Marquis  Wright
Komanda: Prienų CBet
Pozicija: PG
Amžius: 25
Ūgis: 183 cm
Svoris: 77 kg
Gimimo vieta: JAV