Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Jau šį savaitgalį „Betsafe-LKL“ čempionate įvyks viena laukiamiausių viso sezono dvikovų. Sostinėje ginklus surems amžinieji priešininkai – Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai

Visgi šįkart grandų dvikovą abi komandos pasitinka kardinaliai atsinaujinusios, rašo „lkl.lt“.

Tai bus neįprastas vakaras ir vienam žaidėjui, kuris kaip niekas kitas supranta principinių varžovų mūšio svarbą, nes per pastaruosius šešerius metus atstovaudamas „Žalgiriui“ pats dešimtis kartų tai patyrė. Tai – legionieriaus karjerą pradėjęs Edgaras Ulanovas.

Žaliai baltas gimtojo miesto spalvas šiemet iškeitęs į geltonai mėlynus Stambulo „Fenerbahče“ marškinėlius, puolėjas jau spėjo priprasti prie gyvenimo ritmo daugiamilijoniniame Stambulo mieste.

„Jaučiasi, kad čia gyvena daug žmonių. Skiriasi jų mentalitetas, gyvenimo greitis ir judėjimas. Kas liečia komandos draugus, darbuotojus – visi gerai priėmė. Jaučiuosi kaip savas ir didelių skirtumų nejaučiu. Aišku, šeimą ir draugus, kurie liko Lietuvoje, dabar man atstoja žmona, dukra ir komandos draugai, kurie yra šalia“, – pirmųjų mėnesių patirtį Turkijoje apibūdino Ulanovas.

Visgi kaunietis, net ir žaisdamas kitoje šalyje, nepamiršta sekti ir LKL aktualijų, o pro jo akis neprasprūs ir visus intriguojanti turnyrinės lentelės lyderių akistata šį sekmadienį.

„Žinoma, stebėsiu šias rungtynes kaip ir visus iki šiol vykusius žalgiriečių mačus. Pats grįšiu po savo rungtynių ir būtinai įsijungsiu transliaciją, palaikysiu kauniečius“, – teigė krepšininkas.

Apie naują karjeros etapą, vakarus su LKL ir svarbiausius artėjančio sekmadienio dvikovos akcentus Ulanovas kalbėjo su LKL.lt.

– Kaip praėjo pirmieji mėnesiai naujajame jūsų karjeros etape?
– Viskas klostosi gerai, sklandžiai. Kažko naujo nepamačiau, daugiau ar mažiau viskas vyksta kaip ir tikėjausi. Eurolygoje paskutinė savaitė buvo nesėkminga, bet asmeniškai esu patenkintas, kad turiu (trenerio) pasitikėjimą, žaidžiu.

Kaip komanda mes dar turime padirbėti ir pataisyti kai kuriuos dalykus, pagerinti komandinį žaidimą, suprasti ir pasitikėti vieni kitais labiau, bet tai tik pradžia ir net neabejoju, kad tie dalykai pagerės. Komanda yra nauja, branduolys naujas.

– Tai pirmasis sezonas, kai nežaidžiate Lietuvoje. Kiek laiko randate LKL stebėjimui, kokį įspūdį kol kas palieka sezonas?
– Žinoma, seku visas naujienas, žiūriu rungtynes. Dažniausiai turiu laisvus vakarus, tad po rytinės treniruotės visada galiu pažiūrėti rungtynes, o jei nepavyksta jų pamatyti, atsiverčiu protokolus. Pačioje pradžioje buvo nemažai staigmenų, o tai labai intriguoja.

Sezono eigoje favoritai išryškėja, „Žalgiris“ rodo gerą žaidimą, rungtynės su „Juventus“ buvo solidžios. Įdomu sekti Kėdainių komandą, jie stebina ne vieną žmogų ir smagiai žiūrisi. Taip pat ir „Lietkabelis“, kuris žaidžia Europos taurėje, surinko įdomią sudėtį. Tų pačių „Šiaulių“ komplektacija intriguoja, bet kol kas jie neranda savojo žaidimo.

– Kiek pavyksta palaikyti ryšį su buvusiais komandos draugais Lietuvoje?
– Grigonis ir Milaknis yra tie žmonės, teko ir su Jankūnu susisiekti. Įdomu sužinoti, kaip jiems sekasi. Žinoma, yra ir daugiau draugų, ne tik Kauno komandoje – Kėdainiuose žaidžia geras mano draugas Vaidas Kariniauskas. Su visais, kuriuos pažįstu, palaikau ryšį, o su žalgiriečiais kalbame dažnai – tiek jiems žaidžiant geriau, tiek prasčiau, tai yra normalu.

– „Žalgiris“ kol kas sezone patyrė tik vieną nesėkmę – prieš Panevėžio „Lietkabelį“. Kaip vertinate per pirmąjį mėnesį kauniečių demonstruotą žaidimą?
– Tas pralaimėjimas, mano akimis, nebuvo dėl taktinių sprendimų. Manau, kad varžovas buvo neįvertintas – pasiruošime buvo laimėta prieš panevėžiečius, o jie ir tuo metu nerodė gero žaidimo ir pasigavo kauniečius tada, kai jie atsipalaidavo. Po to buvo padarytos geros išvados ir dabar Eurolygoje „Žalgiris“ dar nėra pralaimėjęs.

Gal viskas išėjo į naudą, nes sujudino trenerių štabą ir žaidėjus, jie suprato, kad reikia daryti permainas, pasimokyti iš klaidų, jų nekartoti ir dabar viskas gaunasi neblogai. Pastaruoju metu gražu žiūrėti į jų žaidimą – branduolys puikiai supranta vieni kitus, o naujokai irgi įdeda savo indėlį. Jie nenori iškart atėję rodyti savo ego, o sutinka eiti komandos kryptimi, o tai puikiai matosi.

– Visgi Vilniaus „Rytas“ šiuo metu atrodo taip pat rimtai nusiteikęs, kokį įspūdį palieka vilniečių žaidimas ir surinkta komanda?
– Pradedant kompletacija, ji yra labai įdomi, pavardės girdėtos ir gerai žinomos Europoje. Paskutinis pirkinys (Maurice‘as Ndouras, – aut. past.) irgi matęs aukšto lygio krepšinio. Tokios dvikovos visada intriguoja.

Bus įdomu, tai yra pirmos tokios rungtynės šį sezoną, vieni kitus išbandys. Priešprieša yra likusi, prie to prisideda ir trenerio Donaldo Kairio pasisakymai, kad norima įkąsti „Žalgiriui“, tai kauniečius dar labiau motyvuoja.

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad tikrai smagu žaisti priešininkų aikštėje, kur motyvacija yra didelė, o kai dar atvažiuoja palaikymas, žaisti tampa dar įdomiau.

– Jums pačiam tokiose dvikovose tekdavo žaisti ne vienerius metus. Ką jums reiškė šios dvikovos ir kaip joms ruošdavotės?
– Pasiruošimą rungtynėms galima prilyginti Eurolygai, nes susitikimai su šiuo varžovu turi ilgą istoriją. Tai yra labai svarbu sirgaliams, o klubui iškovoti pergalę prieš šiuos varžovus irgi be galo svarbu ir smagu. Pasiruošimas visad būna aukšto lygio, jau kitą dieną po paskutinių Eurolygos rungtynių tenka tam ruoštis.

Prie visko prisideda istorija bei užkulisiniai dalykai – žiniasklaida, žaidėjai, treneriai, sirgaliai. Tai visus jaudina, bet tuo pačiu ir yra labai sveikintina – dėl šių priežasčių labai smagu žiūrėti tokias rungtynes ir pačiam jose dalyvauti.

– Kokio tikitės mačo? Kas gali tapti lemiamais faktoriais?
– „Rytas“ turėtų pradėti labai agresyviai, nes dar nežaidžia Europos turnyre, o „Žalgiris“ bus po sunkių rungtynių. Vilniečiai turi visą savaitę pasiruošimui, tad nuo pat pirmųjų minučių turėtų bandyti energingai žaisti ir tuo naudotis.

Po Eurolygos rungtynių kauniečiai gali būti išsekę, tą teko patirti ir pačiam, dabar žinau, kaip tai yra sunku. „Rytas“ turi atletiškų žaidėjų, kurie mėgsta žaisti agresyviai, tad gynyba bus labai svarbus dalykas.

Iš kauniečių pusės bus svarbu sustabdyti pagrindinius varžovų žaidėjus, jų greitą puolimą, diktuoti savo sąlygas ir rodyti savo žaidimą – komandinį, kantrų, ieškant geriausio įmanomo varianto atakuoti.

Pergalę prognozuočiau kauniečiams, nes žaidimas, kurį jie demonstruoja šiuo metu, yra vienas geriausių Europoje ir su ta gera banga jie turėtų laimėti.

– Kalbant apie visą LKL sezoną, kokia jo pabaiga šiuo metu atrodo labiausiai tikėtina? Ar „Rytas“ gali pamėginti įkąsti „Žalgiriui“?
– Jeigu išlaikys sudėtį, vilniečiai turėtų patekti į finalą, nematau, kad kažkas galėtų jiems mesti didesnį iššūkį, bet tai yra sezono sužaista. Sunku prognozuoti, bet žiūrint iš šios dienos perspektyvos, finalas turėtų būti toks.

Pačiame finale kiekvienos rungtynės labai svarbios, o intriga ir spaudimas jaučiasi visada, nesvarbu, su kuo žaidi. Taip pat bus ir šiemet – paleidus vienas rungtynes per atsipalaidavimą, viskas gali greitai keistis.

– Šiuo metu esate paskutinis tiek LKL finalo serijos, tiek Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto MVP. Kas galėtų perimti iš jūsų svarbiausio lemiamų mačų žaidėjo etiketę?
– „Žalgiris“, kaip ir „Rytas“, turi daug ginklų. Finalo serijoje tokiais matyčiau Grigonį arba Lekavičių. Jie gali tempti komandą į priekį ir perimti tą estafetę. Šios dvi pavardės mano sąraše yra pirmos.

Komentarai:
djgaffer
Ulia aišku,kad už Žalgirį,juk tiek metų čia atžaidęs.Svarbu,kad ir jam pačiam gerai sekasi.Nėra jis Feneryje pagrindinis žaidėjas,bet savo užduotis atlieka,už tai vertinamas ten visų.Sėkmės jam likusiame sezone.
2020-10-20
+1
Atsakyti
Dimsa
naujos zinios, della valle siekia nutraukt kontrakta su gran kanarija, kazin ar nepaims jo zalgiris, galejo is karto patreidint i dimsa..
2020-10-20
+10
Atsakyti
hmm
O neturetu zalgirio fanai zalgiri tik EUrolygoje palaikyt? Juk deklaruoja \'\'visos Lietuvos komanda\'\'. Tai reiskia zaidziant, pries ktias LT komandas, kaunieciai, kaip gerio ir dziaugsmo Lietuvai nesejai, turetu butent uz jas ir sirgti. Kas VISAI Lietuvai gera butu. Net nekalbu apie rungtynes su Rytu. Kodel kai Zalgiris zaide su Juventus, arena palaike zalgiri, neplojo Juventus po taikliu metimu? Juk Utena visos LT dalis irgi.
2020-10-20
-5
Atsakyti
Anonimas
Kodel jankunas per karjera tik Rusijoj sezona prasedejo,o daugiau kaune buvo? negi niekam nereikalings? grigonis,dedasi tokiu aukstu krepsininku be jokio arsenalo puolime
2020-10-20
+4
Atsakyti
PULKOVSKIS
Rytas per savaitę blet taip pasiruoš rungtynėms su Žalgiriu super greitam žaidimui, kad žali liks nieko nesuprate,atrodys kaip stovintys vietoje,kaip pro stovinčius Rytas pereis su kamuoliu judės šviesos greičiu - Jackson, Goudelock, Ndour, McCullough, Butkevičius, Radzevičius, Girdžiūnas visi lėks į greita į puolima šviesos greičiu savo Siemens arenoje ir taip aišku kad Rytas laimės,iš anksto sveikinu Ryto komanda ir treneri Kairi su 6 pergale iš eilės LKL.
2020-10-20
+1
Atsakyti
Anonimas
Tu gal ulanovai nebesvaik.
2020-10-20
-4
Atsakyti
Obama
Pasiilgau Ules jau. :(
2020-10-20
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.