Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Prancūzijos rinktinės vyriausiasis treneris Vincentas Collet atskleidė, kad NBA nesutiko išleisti savo krepšininkų į lapkričio pabaigoje vyksiantį Europos čempionato atrankos langą.

Tai aktualu ir Lietuvos rinktinei, kuri į savo 25 kandidatų sąrašą yra įtraukusi Indianos „Pacers“ puolėją Domantą Sabonį bei Memfio „Grizzlies“ centrą Joną Valančiūną.

„Bendravau su mūsų NBA krepšininkais ir visi jie norėjo prisijungti prie rinktinės, – sakė Collet. – Deja, tačiau NBA atsisakė išleisti visus žaidėjus, tad sudėtį rinktis turėjome atitinkamai.“

„Evanas Fournier, Nicolas Batumas, Vincentas Poirier, Frankas Ntikilina ir Timothe Luwawu-Cabarrotas – visi norėjo atvykti ir buvo entuziastingi. Jau susisiekiau su jais bei paaiškinau visą situaciją. Esu nusivylęs, nes manau, jog tai buvo gera galimybė visiems susirinkti, sustiprinti komandą ir atlikti papildomą įdirbį ateičiai“, – pridėjo strategas.

Prancūzijos rinktinės direktorius Patrickas Beesley situaciją pakomentavo dar plačiau.

„Kai tik išgirdome teigiamus atsakymus iš mūsų NBA krepšininkų, susisiekėme su lygos atstovais. Prieš užmezgant kontaktą su klubais, iš NBA atstovų dar reikia sulaukti papildomo leidimo tai daryti.

Mes aiškiai pasakėme, jog paskutinė diena, kada galime pasiekti susitarimą dėl žaidėjų išleidimo yra šiandien (pokalbis vyko ketvirtadienį). Kodėl šiandien? Nes esame įpareigoti FIBA pateikti sąrašą su žaidėjais, kurie yra kviečiami į rinktinę.

NBA tai žinojo ir bandėme susisiekti kelis kartus, tačiau galų gale gavome atsakymą, jog per šiandien šio klausimo neišspręsime. NBA bei FIBA susitarimas, pagal kurį NBA klubai gali išleisti žaidėjus, nebuvo atnaujintas ir jis toliau galioja tik vasaros laikotarpiu. Taigi, NBA dabartinį rudens periodą pripažįsta, kaip „nebūdingą“, – pasakojo Beesley.

Prancūzijos rinktinės direktorius taip pat atskleidė, kad NBA atstovams klausimų kelia ir sveikatos saugumo protokolas FIBA burbuluose.

„Dar vienas svarbus klausimas buvo NBA reikalavimai, susiję su COVID-19 protokolu. Mums buvo pasakyta, kad šia tema galutinio atsakymo turėtume laukti iki kito savaitgalio, kas dabartinėje situacijoje mums nebuvo įmanoma“, – pridėjo Beesley.

Lietuvos rinktinė savo kandidatų sąrašą išplatino trečiadienio rytą, o situaciją komentavęs vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas pranešime spaudai teigė, jog Sabonio ir Valančiūno išleidimo klausimuose yra likę tik formalumai.

„Džiaugiuosi, kad tiek Domantas Sabonis, tiek Jonas Valančiūnas pareiškė norą prisijungti prie rinktinės. Dabar viskas Lietuvos krepšinio federacijos atstovų rankose, kurie jau derina formalumus su Indianos „Pacers“ ir Memfio „Grizzlies“ klubais, pradedant komandų pozicijomis dėl žaidėjų išleidimo, baigiant jų draudimo klausimais. Tikiuosi, kad po ilgo laiko jie vėl galės padėti mūsų komandai“, – sakė Maskoliūnas.

Taip pat nesitikima, kad šiame lange nacionalinėms rinktinėms galės padėti Eurolygos klubuose žaidžiantys krepšininkai. To priežastis – besikertantys tvarkaraščiai. Tiek Europos čempionato atrankos varžybos, tiek Eurolygos reguliarusis sezonas vyks tuo pačiu metu.

Lietuvos rinktinė Vilniaus burbule sužais dvejas rungtynes. Lapkričio 27-ąją mūsiškiai susitiks su Danijos, o lapkričio 29-ąją – Belgijos rinktine.

Tuo metu penktadienio vakarą JAV žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog NBA naująjį sezoną tikisi pradėti jau gruodžio 22-ąją ir sužaisti 72-ejas reguliariojo sezono rungtynes tam, jog krepšininkai spėtų atvykti į Tokijo olimpines žaidynes.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Komentarai:
Anonimas
Mes neturime zaideju,kurie atitiktu ta lygi,kokiu kazkada zaisdavo musu rinktine.
2020-10-24
-10
Atsakyti
Klaipeda
Gal jau pamirsai kaip vadovaujant melynosio fizruko asistentui rinktine gavo nuo danijos lygio belgijos ant 30 tasku?
2020-10-24
-1
Atsakyti
alioalio
gal galite pasakyti bent viena danijos krepsininka?? ietuviai apsisike triedzia keicia jau trecius triusikus per pora valandu,nes atvaziuos Danijos rinktine,ir nebus NBA zaidejiu...ragas
2020-10-24
Atsakyti
Anonimas
pajebat, seniai jau rinktine nebeidomu
2020-10-24
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.