Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix

Kauno „Žalgiris“ Vilerbane 83:74 įveikė vietos ASVEL ir grįžo į pergalių kelią Eurolygoje.

Fotogalerija

Prastai rungtynes pradėję kauniečiai reabilitavosi po pertraukos, kai varžovams leido įmesti vos 24 taškus, o patys surinko 42.

Karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidė Marius Grigonis, pagerinęs tiek pelnytų taškų (25), tiek naudingumo balų (27) asmeninius rekordus.

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino individualų žalgiriečių pasirodymą pergalingose rungtynėse Prancūzijoje.


Marius Grigonis – 10 balų
29 min., 25 tšk. (6/8 dvit., 2/6 trit., 7/7 baud.), 3 rez. perd., 0 kld., 6 išpr. praž., 27 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Karjeros rungtynes sužaidęs Grigonis, kaip ir visas „Žalgiris“, pirmoje mačo pusėje sunkiai stabdė varžovus individualioje gynyboje, tačiau po pertraukos reabilitavosi. Puolime krepšininkas buvo pastebimas nuo pirmųjų minučių ir traukė komandą paskui save, pikenrolo situacijose lėtesnius varžovų aukštaūgius bausdamas tiek prasiveržimais, tiek metimais iš distancijos. Žalgirietis tęsia šimtaprocentinį pasirodymą Eurolygoje prie baudų metimo linijos – 21 iš 21.


Lukas Lekavičius – 10 balų
21 min., 13 tšk. (4/6 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.), 2 rez. perd., 0 kld., 18 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Lukas buvo svarbiausias žmogus, perlaužiant rungtynes ketvirtajame kėlinyje – iš pradžių dvitaškis su pražanga, o po to ir tritaškis, leidęs kauniečiams perimti iniciatyvą. Būtent Lekavičiaus reidai ir geras situacijų vertinimas įsiveržus į baudos aikštelę išjudino „Žalgirio“ puolimą. Gynėjas per 21 minutę nesuklydo nė karto, o taip pat verta pažymėti, jog gynyboje atrodė solidžiai, nors prancūzai ir akcentavo žaidimą 1x1.


Thomasas Walkupas – 9 balai
27 min., 11 tšk. (1/4 dvit., 1/2 trit., 6/6 baud.), 7 atk. kam., 7 rez. perd., 0 kld., 6 išpr. praž., 26 naud. balai.

Nuotr. BNS

Pagaliau „Žalgirio“ senbuvis sužaidė statistiškai labai geras rungtynes. Nors metimai iš žaidimo toliau nekrinta ir jis neatrodo užtikrintai atakuodamas krepšį, tačiau Walkupas rungtynėse solidžiai vadovavo žaidimui, kontroliavo dvikovos tempą, o paskutinėmis minutėmis gavo progą susirinkti savo taškus nuo baudų metimo linijos. Kaip ir buvo galima tikėtis, atletiškas gynėjas puikiai tiko prieš didelį kontaktą davusius varžovus, o atakų organizatoriaus 7 rezultatyvūs perdavimai ir 0 klaidų per 27 minutes yra elitiniai skaičiai.


Martinas Gebenas – 7,5 balo
14 min., 9 tšk. (4/6 dvit., 1/1 baud.), 1 atk. kam., 4 praž., 7 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Rungtynių žaidėjas

Taškai
25
Naudingumas
27
Baudų metimai
100%
7/7
Dvitaškiai
75%
6/8

Antrojo kėlinio pradžioje į aikštę žengęs Gebenas neabejotinai buvo geriausias iš kauniečių aukštaūgių Vilerbane. Taip, centras irgi gavo pamokų iš Moustapha Fallo bei Guerschono Yabuseles, tačiau komandinėje gynyboje turėjo kelis gerus epizodus, o puolime išnaudojo savo galimybes, pergudraudamas augalotus oponentus. Atsarginio „Žalgirio“ vidurio puolėjo +/- rodiklis (+11), kartu su Milaknio, buvo geriausias komandoje.


Paulius Jankūnas – 6 balai
13 min., 4 tšk. (1/2 dvit., 2/2 baud.), 2 atk. kam., 6 naud. balai.

Nuotr. BNS

Jankūnas išėjęs į aikštę iškart nesusitvarkė su Yabusele, o po to užsidirbo ir nesportinę pražangą, tačiau vėliau padėtis stabilizavosi ir kapitonas tikrai atrodė neblogai kitų „Žalgirio“ aukštaūgių kontekste. Sykį Paulius neišnaudojo savo pranašumo baudos aikštelėje prieš žemesnį oponentą, tačiau rungtynėse realizavo metimą iš vidutinio nuotolio bei išprovokavęs pražangą pridėjo dar du taškus.


Nigelas Hayesas – 5 balai
24 min., 3 tšk. (0/4 dvit., 1/2 trit.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 2 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Puolime krepšininkui žaidimas nesiklijavo ir jo sprendimai prie varžovų krepšio tikrai ne visada buvo geriausi. Vis dėlto gynyboje Hayesas buvo vienas patikimesnių kauniečių krepšininkų, priimdavęs gerus sprendimus ir neleidęs varžovams jo užatakuoti ant ūselio. Įdomu, ar matant, kaip varžovai naudojasi „Žalgirio“ skyle trečioje pozicijoje, Martinas Schilleris ryšis Nigelą pastumti į šią vietą, kur amerikietis atkarpomis tikrai galėtų užkamšyti spragas.


Artūras Milaknis – 4,5 balo
21 min., 5 tšk. (1/1 dvit., 1/3 trit.), 2 atk. kam., 1 naud. balas.

Nuotr. BNS

Veteranui Prancūzijos klubo atletiški varžovai buvo labai neparankūs, o pirmiausia į akis krito Milaknio gynyba, kur jis neatsilaikydavo prieš oponentus perimetre. Puolime snaiperis sykį gražiai pašokdino Yabusele ir smeigė tritaškį, tačiau šeimininkai neleido ir čia laisvai kvėpuoti žalgiriečiui. Susikurti progas nebuvo lengva, o viską atspindėjo ir dvi pražangos puolime.


Steve'as Vasturia – 4 balai
21 min., 3 tšk. (0/1 dvit., 1/1 trit.), 6 atk. kam., 1 rez. perd., 3 kld., 4 praž., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

Labai sunku matyti Vasturią užimantį pagrindinio lengvojo krašto vietą, bet tai, žinoma, ne iš gero gyvenimo. Krepšininkui pavyko atkovoti 6 kamuolius ir įmesti tritaškį, bet puolime kol kas Steve'as visiškai neparodo kūrybinių gebėjimų ir yra statistas, tačiau didžiausia problema – ne tai. ASVEL šį vakarą įvairiais būdais naudojosi Vasturios silpnybėmis gynyboje – žalgirietis buvo baudžiamas tiek perimetre, tiek ant ūselio, kur atrodė bejėgis prieš fiziškai stipresnius oponentus. Bėda, kad kol kas Eurolygos debiutantas neatrodo kaip turintis potencialo tapti solidžiu žaidėju gynyboje.


Augustine'as Rubitas – 4 balai
18 min., 4 tšk. (2/4 dvit., 0/1 trit.), 1 atk. kam., 2 kld., 4 praž., -1 naud. balas.

Nuotr. BNS

Kiekvienose rungtynėse žaidimą gerinęs Rubitas stabtelėjo prieš ASVEL milžinus. Schilleris amerikietį daugiau naudojo vidurio puolėjo pozicijoje ir tai visai nepasiteisino – Fallas atakavo žymiai už save žemesnį oponentą ir arba provokavo pražangas, arba rinkosi taškus. Kitoje aikštės pusėje Rubito mobilumo išnaudoti nepavyko ir praktiškai nepamatėme jo pikenpopų, kurie būtų logiškiausias variantas, išvedant Fallą už baudos aikštelės ribų.


Joffrey Lauvergne'as – 3 balai
12 min., 6 tšk. (3/7 dvit.), 3 atk. kam., 3 kld., 4 praž., -1 naud. balas.

Nuotr. AFP-Scanpix

Mačas prieš tėvynainius prancūzui nesusiklostė, o pagrindinė to priežastis – Fallas. Lauvergne'as nieko negalėjo padaryti asmeninėje gynyboje prieš 218 cm ūgio oponentą ir tik rinkosi pražangos bei stebėjo, kaip kamuolius jam nuo galvos nuima varžovas. Puolime Joffrey porą kartų pikenrolais pavyko užbaigti atakas taškais, tačiau ir ten ne viskas sekėsi, todėl lemiamas minutes Schilleris nusprendė žaisti be pagrindinio savo vidurio puolėjo.

Komentarai:
Ak 47
vasturia stumti i 2 pozicija,o hayesa i 3 gal ten jie suzibetu
2020-10-30
+16
Atsakyti
Ak 47
Vasturia butu gan vidutinis Šakiu komandoj
2020-10-30
-6
Atsakyti
Lordas
jankis kaip simbolis galetu is pagarbos tik salia pasedeti,i sale nereikia eiti,natlaiko jau ritmo,su pagarba jam.dar vandeni gali padavineti
2020-10-30
-3
Atsakyti
Lordas
Vascturia,nkl lygio zaidejas,kiauras kaip retis,reikia daryti rimtas isvadas .inkaras zalgirio
2020-10-30
+1
Atsakyti
Gerai
Žiurėk tiesiogines sporto transliacijas 1080p 60fps raiška. Pakvietimo nuoroda: https://discord.gg/vk2zfs8
2020-10-30
+11
Atsakyti
Klajoklis
Lietuvoje krepsinio tobulejimo etapai: Gvidono Markeviciaus era, ...toliau...(*5 min vis dar bandau prisiminti pavarge., na tas... kur moteru lygoje...ziuriu Google...) GUSTAS!!!... Mazutis (2017m - tai pavarte! vardas kazkoks buvo), o stai ir LT klubinio pakilimo taskas: Venturijus!! Beveik krepsinio Ciesorius!!! O pasakiskasis D-Mo (donatas-motiejunas-is-kinijos), isgelbek mus nuo pikto (Jaskos)!!!
2020-10-30
-3
Atsakyti
Rezultatai prieš logiką - atrodo ir sudėtis ir treneriai surinkti, SF pozicija tuščia, biudžetas sumažėjęs. Negali sakyti, kad tik pergalės prieš viruso paveiktas komandas (chimki ir asvel), bet nugalėti ir oly ir CZ ir efes. žaidimais momentais prastas nes dingsta koncentracija ir energija. Dabar laukia įsibėgėjantis Real, vakar jie jau žaidė gerą, savo krepšinį.
2020-10-30
-3
Atsakyti
Klajoklis
Vasturia. ... Vasturijau, eik namo!! Shileri (ar kaip ten tave..), ka sitas studentas daro starto penkete???
2020-10-30
+3
Atsakyti
Klajoklis
Jankunas. Gal (Taip!), Paulius jau nebe Tas Zaidejas, bet Eurolygos rungtynese vis dar yra geresnis uz daugeli jaunu, taurese ir vietose "uzdominuojanciu" PF`u.
2020-10-30
-25
Atsakyti
Propeleris
Jankunas 6 balai kai apart laisvo pataikyto dvitaskio visiskas minusas aikstej :DD
2020-10-30
-19
Atsakyti
vasturia ir jankunas yra pagrindines skyles pas zalgiri,nes jie nei gynyboje sustovi (na jankunas kartais patirtimi issigelbeja) nei puolime
2020-10-30
-6
Atsakyti
Vasturia nereikia pliekti, nes jis pirktas išbandymui (netgi skolinimui) o nepavykus su SF jis dabar privalo žaisti. Labai neramina Lauvergne energijos dingimas ir pastangos bei Hayes...nu tarodo antras sezonas, atrodo stengiasi, nu bet sutikime kokybė ne ta. Sutinku, kad reiktų jį mesti į SF ir pažiūrėti gal geriua gautųsi. O didžiausia bėda tai koncentracija starte ir kėlionio nežaidimas. Treneris negeba išsireikalauti, kad žaidėjas "artų" aikštėje.
2020-10-30
-1
Atsakyti
rr
Iš Vasturijos tikėjausi pradžiai bent jau ginybos, bet visišikai kiauras. Šiaip žemo lygio žaidėjas.
2020-10-30
+5
Atsakyti
In vino veritas
Is tikruju, Hayesas tiesiog prasyte prasosi buti bent pabandytas trecioj pozicijoj priklausomai nuo varzovu. Zurnalistai, gal kita karta uzduokit klausima Schilleriui :)
2020-10-30
+16
Atsakyti
Jankūnui
10 turi būti. jis tikras žalgirietis.
2020-10-30
+10
Atsakyti
Macola
Šita skiltis man labiausiai patinka, taip ir toliau Jonai! bet norėčiau savo nuomonę išreikšti. Jankūnas.... 6 balai už ką??? už tai kad senbuvis? visi kalba kad labai svarbus jis rūbinėje, stuinku, net uz puse lemo LKL lygio vidutiniokas... geriau Marekas jo minutes žaistų Gebenui tik 7.5 is to kiek jis ga o zaisti tai net nedvejodamas 8 privalai rašyti, super minučių išnaudojimas. Vasturia, gynyboj šiandien labai silpnas bet bendras siaip vaizdas Žalgirio gynybos buvo akis badantis , prasidėjo gynyba nuo 3kel vidurio. Pasakyciau taip , negadina jis vaizdo, netrukdo niekam zaisti , atlieka juodą darba ir speju uz mažus pinigus tai kodel ne. Nigelis tamsusis arkliukas kartais galvoji ka jis veikia tokiam lygyje ,bet jis atlieka daug nematomo darbo, dar pakankamai protingas žaidėjas tai viskas super. Grigonis jau senai įrodė kad yra numeris 1 Žalgirio žaidėjas Walkup su Lekavicium superiniai... ner cia ka pridurti. man visada patiko zalgirio juodadarbiai kovotojai kuris ši met ir siaip paskutinius kelis metus yra Walkup , as realiai neįsivaizduoju kas jis kur dar taip blizgetu nei Žalgiryje. Louverne gal šiandien ir silpniau bet jo emocijos ir palaikymas komandos draugų ir reikiamu metu vistiek kažkur kažką prakisa... super
2020-10-29
+3
Atsakyti
Propeleris
Sitoj sudetyje ismetus Jankuna ir vietoj jo paemus dar viena auksta kuris igalus zaisti bei vietoj Garino tikra SF pridejus butu tikrai gera sudetis kaip Zalgiriui, Vasturia galetu i gynejus pasistumt gal geriau atrodytu nes dabar fiziskai neatsilaiko SF pozicijoj kur del Garino traumu yra pastumas.
2020-10-29
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilerbano ASVEL
Kauno Žalgiris
46%
26/57
Metimai iš žaidimo
49%
29/59
31
Atkovoti kamuoliai
29
18
Rezultatyvūs perdavimai
17
4
Perimti kamuoliai
5
52%
17/33
Dvitaškiai
51%
22/43
65%
13/20
Baudų metimai
100%
18/18

Rungtynių žaidėjai

Charles Lombahe Kahudi
18 PTS
7/10 FG
0/0 FT
Marius  Grigonis
25 PTS
8/14 FG
7/7 FT
Moustapha  Fall
8 REB
1 DREB
7 OREB
Thomas  Walkup
7 REB
6 DREB
1 OREB
Vilerbano ASVEL
Keli žaidėjai
4 AS
Thomas  Walkup
7 AS
0 TO
27 MIN
Moustapha  Fall
27 EFF
50% 2P%
- 3P%
Marius  Grigonis
27 EFF
75% 2P%
33% 3P%