Nuotr.: Augustas Didžgalvis
Nuotr. Augustas Didžgalvis

Šeštadienį „Huawei Moterų lygoje“ laukia intriguojanti dvikova tarp principinių varžovių, Kauno „Aisčių-LSMU“ ir Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ komandų, šį sezoną dar nepatyrusių pralaimėjimo kartėlio. Kaunietės įsirašė keturias pergales iš tiek pat galimų, vilnietės – dvi.

Šį sezoną pelnomi taškai

39%
65,3
Pelno taškų: 65,3
Taiklumas: 39,2%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 69
Blogiausias pasiekimas: 60
Daugiausia pelno: Deimantė Žukaitė

Abi komandos dar prieš principinį mūšį aikštelėje tarpusavyje susirungė siekdamos į savo gretas pasikviesti aukštaūgę Julitą Bungaitę. 33-ejų 187 cm ūgio puolėja nuo 2013-ųjų žaidė užsienyje – Prancūzijoje, Belgijoje ir Italijoje, bet šiemet nusprendė grįžti į gimtuosius kraštus.

Apie tokią panevėžietės intenciją sužinojusius Vilniaus ir Kauno ekipos viliojo krepšininkę pas save, o galiausiai pergalę pasiekė sostinės klubas. 

„Aisčių-LSMU“ strategas Rokas Kondratavičius portalui „Moterulyga.lt“ atskleidė, jog Kauno komanda stipriai kalbino Bungaitę, tačiau svertai į „Kibirkšties-MRU“ pusę nusviro pajėgesnių resursų dėka. Vienas jų buvo vilnietėms vadovaujantis Gitautas Kievinas. 

Jis ir Bungaitė – seni pažįstami dar iš Vilniaus sporto internato laikų. 

„Pavyko galbūt dėl asmeninių ryšių, – bendraudamas su portalu „Moterulyga.lt“, pasakojo Kievinas. – Mes kartu mokėmės Vilniuje ir Julita kartu su Laima Rickevičiūte, Gintare Petronyte buvo pažadėjusius, jog pas mane pažais bent metus, jeigu tapsiu treneriu. Priminiau seną pažadą tinkamu metu ir Julita prisijungė. 

Laima baigė karjerą, Ieva Šimkutė irgi buvo pažadėjusi, bet taip pat baigė karjerą. Julita – kol kas vienintelė, kuri išpildė pažadą (juokiasi).“

2005 m. Lietuvos čempione su Vilniaus „Lintel 118“ komanda tapusi Bungaitė pastarąjį sezoną rungtyniavo antroje Italijos lygoje, kurioje gynė San Salvatorės „Selargius“ garbę. Jos rodikliai per 21 žaidimo minutę siekė 5,4 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio.

Sunkusios krašto ir centro puolėjos pozicijose žaisti galinti krepšininkė prie Vilniaus ekipos prisijungė trečiadienį, o iki dvikovos su „Aistėmis-LSMU“ turėjo tik kelias treniruotes. 

„Julita puikiai moka žaisti veidu į krepšį, turi minkštą metimuką, gali daug žaisti iš pikenrolo, – naujokės žaidimo ypatumus dėstė Kievinas. – Galbūt kažkiek panaši į mūsų Jacqueline Luna-Castro. Klausimas, kiek mes Julitą išbandysime Kaune, integruoti į komandą per tris treniruotes yra sudėtinga.“

Kauno komanda varžoves pasitinka dalinai nežinant, ko tikėtis. „Kibirkštis-MRU“ dvejas rungtynes sužaidė mėnesio pradžioje, o abi pergalės buvo pasiektos triuškinamais rezultatais: 93:39 įveiktas LCC tarptautinis universitetas ir 94:41 nugalėtos dublerės, „Kibirkšties-VKM“ žaidėjos.

Prie viso to, Vilniaus komandoje buvo įsisukęs COVID-19, išguldęs krepšininkių gretas ir sustabdęs treniruočių procesus dviem savaitėms. 

„Labai sunku spręsti iš dvejų rungtynių, kurias žaidė, mano nuomone, prieš silpniausias komandas, – portalui „Moterulyga.lt“ komentavo kauniečių vyr. treneris Kondratavičius. – Skirtumai buvo labai dideli. Kas joms sekasi, matėsi, bet sunkiau buvo įžvelgti, kur yra jų minusai, kadangi tas labiau pasimato prie stipresnių varžovių. 

Bet nemažai pažįstu patį trenerį, daugumą žaidėjų, todėl žinome jų silpnybes, kurias galime išnaudoti, kur puolime galime rizikuoti. Faktas, kad po dviejų savaičių nežaidimo yra sunku įsivažiuoti į sportinę formą. Dvi savaitės – labai didelis laikotarpis, stengsimės tai išnaudoti. Nėra ko slėpti, ant popieriaus jų komanda – stipresnė, labiau subalansuota nuo pirmos iki penktos pozicijų. Bet kiekvienais metais taip būdavo, į tai mes žiūrime kaip iššūkį.“

Nuotr. Augustas Didžgalvis

Pirmadienį į treniruotes grįžusios vilnietės pratybas pradėjo nuo darbo treniruoklių salėje, o vėliau grįžo ir į krepšinio aikštelę. Kievinas pažymėjo, jog auklėtinės juto užgriuvusį nuovargį, tačiau nuotaikos prieš principinį mūšį – ypatingai darbingos.

„Kaunas – naglas iš prigimties, Vilniui niekada nenori pasiduoti ir tokiais momentais žaidžia gražiausią krepšinį, – pasakojo „Kibirkšties-MRU“ vyr. treneris. – Prieš kitas gali sužaisti prasčiau, bet prieš Vilnių išeina su dviguba energija ir rodo gražų žaidimą. Tikiuosi, kad ir mano žaidėjos išeis su didesne energija, nes visgi tai – principinis varžovas, ir bus gražios rungtynės.“

Trykštančią motyvaciją savo komandoje išskyrė ir Kondratavičius.

„Eilę metų su „Kibirkštimi-MRU“ žaidžiame svarbiausias rungtynes. Manau, „Kibirkštis-MRU“ jaučia skaudulį dėl pralaimėjimų finaluose. Tarpusavio istorija visada padidina nusiteikimą. Komandoje tas jaučiasi visą savaitę, iš karto galima pagal žaidėjas pamatyti prieš ką žaisime. 

Šitos rungtynės visada būna įdomios, tai prideda papildomos motyvacijos visoms žaidėjoms ir man, kaip treneriui. Visada smagiau žaisti su ta komanda, kur yra daugiau iššūkių“, – teigė „Aisčių-LSMU“ vairininkas.

Nuotr. LCC

Ryškesnių permainų po praėjusio sezono paliestoje „Aisčių-LSMU“ komandoje žiba iš B diviziono į ekipą sugrįžusi Deimantė Žukaitė. Lyginant su 2018-2019 m. sezonu, 22-ejų gynėja A divizione daugiau nei dvigubai pakėlė savo rodiklius: išaugo rezultatyvumas nuo 4,5 iki 11,3 taško, o naudingumas – nuo 5,9 iki 15,3 balo. 

Pagal pastarąjį rodiklį ji rikiuojasi šeštoje vietoje visoje lygoje. Komandoje Deimantė – rezultatyviausia ir naudingiausia krepšininkė po keturių turų.

„Deimantė – labai panaši į Luką Lekavičių: neišsiskiria dideliu ūgiu, bet yra beprotiškai greita, ir šiai dienai žaidžia geriausią savo žaidimą, – apie varžovių įžaidėją kalbėjo Kievinas. – Kas jai leidžia taip žaisti? Mano manymu, komandoje nėra tokių vedlių, kokios buvo pernai. Buvo ir Ieva (Bagdanavičienė), ir Santa Baltkojienė, kada būdama atsarginė prie tokios sudėties, Deimantė neduotų tiek naudos. Dabar ji – pagrindinė įžaidėja, ji turi didelį pasitikėjimą ir jai yra atsirišusios rankos.“

„Deimantės net negalėčiau vadinti naujoke, – sakė Kondratavičius. – Kas stebina, tai didžiulis pasitikėjimas savimi. Ji visada neblogai valdydavo komandą, bet šį sezoną tas pasitikėjimas dar labiau išaugo – svarbiais momentais imasi iniciatyvos, nebijo prisiimti atsakomybės. Kad ir praeitais metais žaidė B divizione, krepšinyje ji yra žengusi žingsnį į priekį. 

Deimantė iš anksčiau žino, ko aš reikalauju, mūsų žaidimo plano subtilybes, jai dėl to yra paprasčiau nei kitoms naujokėms. Ji daro tai, ko aš labiausiai reikalauju – suagresyvinti puolimą, priversti varžovus spaustis, tada atsiranda galimybės kitoms krepšininkėms. Tikrai dėl jos džiaugiuosi ir dėl to, kad ją susigrąžinome.“

Rungtynių Kaune pradžia – 16.15 val. Jos tiesiogiai bus transliuojamos portale „Moterulyga.lt“ ir lygos „Facebook“ puslapyje.

Rungtynių transliacija:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.