Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šiaulių „Šiauliai“ šį vakarą LKL pirmenybėse pasiekė pirmąją sezono pergalę, o Antanas Sireika po sėkmingų rungtynių labiausiai džiaugėsi dėl savo auklėtinių.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
21
Naudingumas
33
Baudų metimai
100%
7/7
Rezultatyvūs perdavimai
12

„Man svarbiausia, kad savo žaidimu galėtume pakelti emocijas, nes buvo labai sunku. Atrodo, kad neblogai žaisdavome 1-2 kėlinius, bet paskui, kai krentame (į duobę), nėra šansų sustabdyti. Panašiai buvo ir dabar, bet džiaugiuosi, jog atsirado jėgų.

Pakovojome, o lemiamu momentu lemia individualūs veiksmai. Orelikas iš po krepšio pataikė, Justas Furmanavičius atkovojo kamuolį. Tokie dalykai ir lemia pergalę. Didžiausias džiaugsmas – už žaidėjų pakeltą psichologiją“, – teigė Sireika.

„Šiaulių“ strategas taip pat buvo paklaustas apie „15min.lt“ žurnalisto Roko Pakėno straipsnį, kuriame buvę Sireikos auklėtiniai atvirai išliejo nepasitenkinimą specialisto darbu. Pats Sireika straipsnyje pasisakusiems žaidėjams taip pat negailėjo kritikos.

„Man nesmagu, kad žmonės tiek išpruso, jog gali kalbėti, ką nori. Nebėra jokių autoritetų, cenzūros – gali sakyti, ką nori. Apie tą epizodą galiu pasakyti tik tiek – jūs man pasakykite mokytoją, kuris rašo dvejetus arba daug reikalauja ir būtų geras.

Tas tai kirvis, tas – toks. Žmonės tik po kiek laiko pasako, jog čia buvo geras treneris. Kaip ir (Zmago) Sagadinas buvo. Jasikevičius pasakė „Gerai, kad papuoliau pas Sagadiną. Buvo košmaras, bet visam gyvenimui liko.“ Čia atvažiuoja žmonės ir dar nežaidę tokio krepšinio, tai kaip juos turiu išmokyti?

Aišku, aš gal emocingas esu, toks žmogus. Esu ir nusikeikęs, nieko neslepiu, bet čia nėra žmonių žeminimas. Čia tiesiog darykite kiekvienas savo darbą“, – komentavo Sireika.

Komentarai:
D
Gaila, kad vaikigaliai nematė MJ žaidžiančio prieš Bad Boys. O žaidžiant tais laikais apsiverktų tiesiog nuo trash talko. Net gatvėj bijo kiečiau palošt. Gėda jaunimui, jog nemoka pakovot.
2020-11-09
+5
Atsakyti
ciongas
Matyt, Tomo ir bus tiesa. Nėra pinigų, nėra gero jaunimo, kuris norėtų kabintis, arti, aukotis, kovoti. Tai ne M. Žukauskas, Slanina, Kuzminskas, Gailius, Šikšnius, Birutis, Gustys... Išvardijau juos ir supratau, kiek Sireika paruošė, pavertė meistrais žaidėjų. Na, dar Kalnietis, Šalenga... Pagarba Antanui. Žmonės, visa rinktinė rimtų meistrų. Visi buvo atrasti, pastebėti, paruošti...O dabar tinginiai nori glostymo? Žodžiu, daug silpnų, nedirbančių , be charakterio žaidėjų, kurie atsidūrė aikštėje tik dėl to, kad lankė krepšinio mokyklą ir buvo aukšti. Liūdna ta Lt krepšino ateitis, jei žaidėjai nenori kabintis dantimis ir nagais.
2020-11-09
-3
Atsakyti
Kaunas
šiais laikais jaunimas yra mižniai, bobos ant kurių negalima užrėkt ar grieščiau pasakyt. Iškarto priima į asmeniškumus ir tt. Toks vaizdas, kad reikia visada glostyti, o visada glostant greičiausiai visi žinot kas gaunasi...
2020-11-09
-3
Atsakyti
Tadas
Faktas, kad kai žaidėjams moki bulvių maišą ir stumdaisi paskutinėje vietoje tai ir bendravimas atitinkamas. Sireika nesusitaiko matyt, kad su balvonais žaisti reikia ir reikalauja iš jų to, ko kažkada galėjo reikalauti iš savo srities specialistų. Aišku, su cenzūra tai nusišnekėjo biškį :D
2020-11-09
+2
Atsakyti
Ciongas
sorry Birutį. Lt tragedija ta, kad be Antano yra vos pora trenerių, kurie LKL išugdė gerų jaunų žaidėjų.
2020-11-09
+13
Atsakyti
Ciongas
Iš dalies Antanas teisus. Sekiau jo mintis apie Norutį ir kitus. Visada jos pasiteisindavo. Jaunimas mano, lad viską išmano, nes matė, kaip tai Kobe ar James padarė. Savikritikos nulis, noro dirbti irgi. Tik sunkus darbas duoda vaisių. Lt be galo daug talentingų vakkinų, bet pastaruoju metu vos surenka rinktinę, nes gerų, brandžių žaidėjų nedaug.
2020-11-09
-3
Atsakyti
Rimas
Nėra nieko baisiau ir tragiškiau, kai treneris nemoka aiškiai reikšti minčių, suprantamai išaiškinti žaidėjams žaidimo planą ir išdėstyti, kodėl bus žaidžiama būtent taip, o ne kitaip. Keiksmais ir ryksmais nieko nepasieksi, dieduli. Jaunimėlis pasiųs toli ir bus baigta. Sakot, ir Šaras rėkė. O taip, bet jo situacijoj buvo kiti pinigai, kiti žaidėjai ir kitas meistriškumas.
2020-11-09
-1
Atsakyti
ttd
man kaip senam pupu dedei sunkiai suvokiama kaip is 200.000 uzdirbancio patcuko reikia issireikalauti rezultatu ne dirbant sudetinga darba, o zaidziant sporto zaidima...
2020-11-09
-17
Atsakyti
ltg
As tai pasisakau uz krikscioniskas vertybes ir laikausi tos nuomones, kad treneriu kritikuoti negalima. Treneriai mums yra dievo skirta bausme uz musu nuobaudas.
2020-11-09
-13
Atsakyti
Leo
dabar tokie zaidejai auga ,kad geriau parasinet,pasiskust, geriau eikit papildoma trinke padarykit,o ne ant treneriu varykit,tokie bambukai nieko nepasieks sporte !
2020-11-09
-2
Atsakyti
Su tokiais komentarais Antanas primena Trumpa...
2020-11-09
-1
Atsakyti
krepsininkas
Niekas taip žmonių nekišina, kaip spauda, piršdami nuomonę visuoemei. Nieko naujo. Juolabiau bulvarinis skaitalas 15min su visokiais Rimkais, Urbonais priešaky.
2020-11-08
+14
Atsakyti
In vino veritas
Cenzura? WTF? Ka jis cia peza? Zmogau, su visa pagarba, bet gal ka supainiojai? Mes ne ruskyne ir ne Baltarusijoj gyvenam.
2020-11-08
-4
Atsakyti
kazkaip jis cia painiojas
cenzuros jam reik:))jasikeviciu mini.Cia gal jam reiktu patylet po atenu olimpiados ypac, keista,tik,kad tada jasikevicius ir co gan santuriai pabuvo apie sireika per daug nesnekeje, nors tas kazka sugebejo ant ju nuvemt ir kaip apkaltint del pralaimejimo pusfinalyje italams. Po to tas pats ajsikevicius ir macijauskas net nenorejo lsot jo treniruojamoj rinktinej
2020-11-08
+7
Atsakyti
Rx
sireika gavo Lt dream team ir laimojo auksa. su tuo team bet kas is musu auksa butu paemes :)) tai dabar jam reikia kojas buciuot... praleido proga patylet :))
2020-11-08
-24
Atsakyti
qwerty
kaip koks lukashenko
2020-11-08
-7
Atsakyti
vat kas buna, kai laikas tave pralenkia
būtų laiku pasitraukęs atsimintume kaip neblogą trrenerį. O dabar Antanas deja tiesiog praeities šmėkla XXI a., pajuokos objektas ir tiek.....
2020-11-08
Atsakyti
aa
vatnikinis zmogelis,dar pora kartu ir busim pilnai apsivale nuo sito sovietinio mentaliteto zmogeliu
2020-11-08
Atsakyti
Anonimas
Sireika kaip breznevas sedi tam paciam poste metai is metu, prakalbo jis apie autoritetus ir cenzura, graudu skaityti toki interviu. Cia kaip supratau pagal ji jam galima siaulius treniruoti 20 metu nes kazkada su Lietuvisku dream teamu laimejo europos auksa?
2020-11-08
+4
Atsakyti
djgaffer
Sireika turėtų susiprasti,kad jau laikas užleisti vietą jaunesniems.Čia primena atvejus,kai darbe dirba koks 70 metų pensininkas ir niekaip neišeina,taip užimdamas vietą jaunesniam.Juk jau turi to pinigo į valias,tai sau ramiai pasitrauktų ir ilsėtųsi kur sodyboje.o aprimus virusui dar ir po pasaulį pakeliautų.Tiesiog ateina laikas ir reikia tą suprasti,su visa pagarba jam.
2020-11-08
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Šiaulių Šiauliai
Klaipėdos Neptūnas
47%
26/55
Metimai iš žaidimo
49%
32/65
33
Atkovoti kamuoliai
35
20
Rezultatyvūs perdavimai
18
4
Perimti kamuoliai
2
116
Naudingumas
78
80%
32/40
Baudų metimai
63%
10/16

Rungtynių žaidėjai

Elvar Mar Fridriksson
21 PTS
6/14 FG
7/7 FT
Martynas  Mažeika
25 PTS
8/12 FG
6/6 FT
Andy  Van Vliet
7 REB
6 DREB
1 OREB
Matas  Jogėla
9 REB
8 DREB
1 OREB
Elvar Mar Fridriksson
12 AS
1 TO
36 MIN
Tadas  Pažėra
5 AS
2 TO
32 MIN
Elvar Mar Fridriksson
33 EFF
40% 2P%
50% 3P%
Martynas  Mažeika
24 EFF
63% 2P%
75% 3P%