Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Koronaviruso pakirstas Panevėžio „Lietkabelis“ įvykdė Lietuvos valdžios taikomą saviizoliacijos laikotarpį, tačiau spalio pabaigoje infekciją viduje aptikęs klubas vis dar nežino, kada galės atnaujinti komandines treniruotes. 

Remdamasis Europos taurę organizuojančios Eurolygos COVID-19 reglamentu, „Lietkabelis“ dešimtą saviizoliacijos dieną atliko privalomus tyrimus, kurie, tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, sirgusiems šešiems žaidėjams vėl buvo teigiami.

Dėl pakartotinių teigiamų rezultatų „Lietkabelio“ krepšininkams užsivėrė klinikų durys ir klubas negali atlikti išsamesnio sveikatos patikrinimo. 

Nors remiantis Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) gairėmis, apsirgęs asmuo be papildomo testavimosi gali palikti saviizoliaciją ir grįžti į įprastinį gyvenimą praėjus 10 dienų nuo simptomų apsireiškimo arba teigiamo testo.

Tačiau nuo „Lietkabelio“ žaidėjų šiuo atveju nusisukama, nes šie, vykdydami Eurolygos reikalavimus, vėl gavo teigiamus rezultatus, signalizuojančius apie tebesitęsiantį susirgimą. 

Pagal Eurolygos tvarką, susirgęs krepšininkas iš rikiuotės iškrenta keturiolikai dienų, o besibaigiant šiam laikotarpiui, be dešimtą dieną atliktų testų, klubas privalo pristatyti išsamią krepšininkų sveikatos diagnostiką: širdies kardiogramą, laboratorijoje įvertintų įgytų antikūnų skaičių ir du neigiamus COVID-19 testus.

Pavyzdžiui, koronavirusu persirgęs žalgirietis Rokas Jokubaitis grįžo į treniruotes, bet tik į individualias – rungtyniauti jis galės nuo lapkričio 13-osios, praėjus lygiai dviem savaitėms nuo teigiamo testo dienos (spalio 30-osios).

Jokiame Europos turnyre nežaidžianti Utenos „Juventus“, atsižvelgiant į SAM reikalavimus, krepšininkus į treniruotę kvietė praėjus dešimčiai dienų nuo teigiamo testo gavimo.

„Lietkabelis“ apie pirmus du COVID-19 atvejus, nustatytus žaidėjams, paskelbė spalio 30-ąją, o apie dar keturis apsikrėtimus – lapkričio 1-ąją. Įskaitant klubo personalą, iš viso susirgo devyni asmenys.

Pagal COVID-19 tvarką Lietuvoje, panevėžiečių krepšininkai gali treniruotis atskirai, bet ne bendrai, nes to neleidžia Eurolygos reglamentas.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, dėl keblios „Lietkabelio“ situacijos priverstinai bus nukeltas dar vienas mačas, sekmadienį namuose turėjęs vykti su Kauno „Žalgiriu“.

Dėl Panevėžio klube įsisukusios COVID-19 infekcijos buvo atidėtos dvejos Europos taurės rungtynės (išvykoje su Bolonijos „Virtus“ ir namuose su Monako „Basket“) ir vienas LKL mačas (namuose su Alytaus „Dzūkija“). 

Apie rungtynių su „Žalgiriu“ nukėlimą oficialiai turėtų būti paskelbta artimiausiu metu.

Kitas susitikimas Europos taurėje numatytas kitą trečiadienį Krasnodare su Manto Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko atstovaujama „Lokomotiv“. Nuo paskutinių panevėžiečių rungtynių tada bus praėjusios 22 dienos.

Komentarai:
exo
Labai jau sunki bus savaite, bus be formos vėl krepšininkai
2020-11-11
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.