Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (4-4) šiuo metu yra viena karščiausių Betsafe – LKL komandų – iš pradžių buvo nugalėtos Alytaus „Dzūkijos“ ir Prienų „CBet“ komandos, o praėjusį savaitgalį antausis suduotas ir vicečempionui Vilniaus „Rytui“.

Edgaras Želionis

Edgaras  Želionis
Komanda: Pasvalio Pieno žvaigždės
Pozicija: PF, C
Amžius: 31
Ūgis: 207 cm
Svoris: 97 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Pasvaliečiai sezoną pradėjo ne taip sėkmingai – per ketverias rungtynes buvo iškovota viena pergalė, todėl ši sėkminga serija pakėlė komandos pasitikėjimą savo jėgomis.

Klubo vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas pripažino, jog pasitikėjimo savo jėgomis per šią atkarpą atsirado daugiau, tačiau svarbiausia – neužmigti ant laurų.

„Kiekviena pergalė suteikia papildomo pasitikėjimo, tačiau dabar svarbiausia, kad jo nebūtų per daug, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė Petrauskas. – Reikia negalvoti, kad viskas toliau taip gerai klostysis ir pergalės savaime ateis.

Manau, jog turime gerą treniruočių planą ir žinome, ko norime iš kiekvieno mačo, tačiau šioje sezono stadijoje negalime nei panikuoti po pralaimėjimų, nei džiūgauti po pergalių.“

Tinklalapio „bcpienozvaigzdes.lt“ pokalbyje su treneriu Petrausku buvo aptartos naujausios sudėties permainos, pasikeitęs žaidimo stilius bei rungtynės prie tuščių tribūnų.

– Pirmiausia, treneri, apie naujausią pirkinį Edgarą Želionį. Kaip pavyko prisivilioti žaidėją, kuris pastaruosius sezonus žibėjo užsienyje ir buvo siejamas su stipriausiais Lietuvos klubais?
– Situacija su pandemija mums šiuo atveju išėjo į naudą. Aplink lygos yra stabdomos, o tai suteikė mums galimybę prisikalbinti Edgarą, nors tai sezono starte atrodė neįmanoma, žvelgiant į mūsų biudžeto galimybes.

– Koks vaidmuo yra numatytas Želioniui ir kiek svarbu tokį patyrusį krepšininką turėti rūbinėje?
– Rūbinėje turime neblogą atmosferą ir Edgaras ją tikrai dar labiau pagerins. O dėl vaidmens, tai yra priekinės linijos žaidėjas, kuris prisijungs prie Pauliaus Petrilevičiaus, Danielio Amigo bei jaunojo Redo Venclovo ir šie keturi žmonės dalinsis didžiąją laiko dalį sunkiojo krašto ir vidurio puolėjo pozicijose.

Nuotr. BNS

Šį sezoną metami tritaškiai

39%
10,0
Pataiko: 10,0
Taiklumas: 39,4%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Branko Mirkovic

– Kitas komandos veidą stipriai pakeitęs žaidėjas – Karolis Giedraitis. Ar stebina toks greitas jauno žaidėjo įsiliejimas į komandą?
– Sunku pasakyti, ar stebina, bet tikrai labai džiugina. Jis tiek puolime, tiek gynyboje mums daug duoda ir tikrai praplėtė mūsų rotaciją perimetre. Taip pat ir dydžio prasme, jei lyginant su išvykusiu Edgaru Lasenbergu, jis mums prideda ūgio ir belieka palinkėti, kad nesustotų dirbti ir tobulėtų su kiekvienomis rungtynėmis.

– Jūsų nuomone, kas neleido Betsafe – LKL įsitvirtinti komandą palikusiems latviams Lasenbergui ir Zigmarui Raimo?
– Bendravome su jais abiem prieš išvykstant ir abu jie pripažino, kad jiems yra šiek tiek per stipri Lietuvos krepšinio lyga. Edgarui tai buvo pirma karjeros stotelė užsienyje, o Zigmars atvyko po studijų JAV. Mūsų lūkesčiai buvo dideli, jie susidūrė su spaudimu, jautė didesnę naštą tenkančią legionieriams ir dėl to sunkiai pritapo. Džiugu, kad radome su žaidėjais bendrą kalbą, tai yra ne vienos nakties sprendimas ir pavyko rasti kompromisą, nenuskriaudžiant nei klubo, nei krepšininkų. Linkime jiems sėkmės tolimesnėje karjeroje.

– Iškovojote tris pergales paeiliui ir esate viena karščiausių lygos komandų. Kiek pasitikėjimo komandai ši atkarpa pridėjo ir kas labiausiai džiugina iš žaidimo pusės?
– Kiekviena pergalė suteikia papildomo pasitikėjimo, tačiau dabar svarbiausia, kad jo nebūtų per daug. Reikia negalvoti, kad viskas toliau taip gerai klostysis ir pergalės savaime ateis. 
Manau, jog turime gerą treniruočių planą ir žinome, ko norime iš kiekvieno mačo, tačiau šioje sezono stadijoje negalime nei panikuoti po pralaimėjimų, nei džiūgauti po pergalių.

– Prieš sezoną minėjote, jog keisite savo žaidimo braižą ir stengsitės žaisti lėčiau. Kaip sekasi tai daryti ir kiek esate patenkintas Branko Mirkovičiaus atakų organizavimu?
– Nežaidžiame lėtai, bet tikrai sukuriame mažiau atakų nei praėjusiais sezonais ir manau, jog mums tai pavyksta. Sezono pradžioje šiek tiek strigome su puolimu, bet ir patys daug nepraleisdavome taškų. Dabar geriau pradėjome pataikyti iš toli, atsirišo rankos kitiems ir žaidimas automatiškai tapo laisvesnis. Negaliu sakyti, kad mūsų žaidimo planas yra absoliučiai įvykdytas, nes jis bus šlifuojamas visą sezoną. 
Kalbant apie Branko, jis tikrai prideda mums proto komandos valdyme. Džiaugtis dar anksti, bet komandos žaidimo kreivė mus tikrai nuteikia pozityviai ir reikia tai išlaikyti.

Nuotr. BNS

– Sužaistas beveik visas pirmasis Betsafe – LKL pirmenybių ratas, o dalis krepšinio bendruomenės mano, jog lyga šiemet yra susilpnėjusi. Ar pritariate tokiai nuomonei?
– Nesutikčiau. Kiekvienais metais yra visokių nuomonių. Manau, kad negalima vertinti lygos pajėgumo dabar, nes visas krepšinis Europoje yra nusmukęs dėl situacijos pasaulyje. Žaidėjai paskutinį kartą buvo žaidę kovo mėnesį ir tai yra labai ilgas laiko tarpas be krepšinio, todėl įeiti į optimalias sportines formas užtrunka laiko. Lygos pajėgumą objektyviai galėsime vertinti bent jau po dviejų reguliariojo sezono ratų, kai komandos bus įsibėgėjusios.

– Jau sužaidėte vienerias rungtynes be žiūrovų ir kurį laiką tai bus nauja realybė. Kiek yra keista rungtyniauti tokiomis sąlygomis?
– Keista. Manau, kad ši atmosfera labiau primena draugiškas rungtynes nei čempionatą. Keistas jausmas, bet suprantame, kodėl taip yra ir už visą komandą pasakysiu, jog džiaugiamės, jog galime tęsti savo darbą tokiais laikais. Yra televizija, žmonės gali stebėti, o mes tęsti savo mėgstamą darbą.

Komentarai:
lemon
sekmės PPŽ komandai, labai simpatiška komanda
2020-11-11
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.