Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr. zalgiris.lt

53 taškus pirmojoje rungtynių pusėje praleidęs Kauno „Žalgiris“ buvo pasiųstas į didžiulį nokdauną ir nepaisant šiek tiek pasitaisiusio žaidimo po ilgosios pertraukos, nebegalėjo panaikinti milžiniško 30 taškų deficito, kas lėmė triuškinantį žalgiriečių pralaimėjimą Tel Avivo „Maccabi“ ekipai (57:85).

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
21
Rezultatyvūs perdavimai
4
Dvitaškiai
80%
4/5

Po rungtynių paklaustas, kokia buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis, „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris išskyrė prastą gynybą.

„Rungtynes gynyboje pradėjome puikiai, tačiau netrukus „Maccabi“ puolimas įsivažiavo ir iki ilgosios pertraukos negalėjome jų sustabdyti. Turėjome didelių problemų išlaikant oponentą priešais save, – mintimis dalijosi Schilleris. – Jie tai išnaudojo besiverždami link krepšio bei atmesdami kamuolį laisviems komandos draugams, kurie sumetė daug metimų iš patogių padėčių.

Gynyboje negalėjome sustabdyti kraujavimo ir tai atsiliepė. Puolime taip pat trūko agresyvumo, o kai išsimetėme metimus iš patogių padėčių, jie nesukrito.“

Nepaisant triuškinančios nesėkmės, 38-erių strategas sugebėjo įžvelgti pozityvių dalykų.

„Džiaugiuosi, kad nepaisant didžiulio skirtumo komanda toliau kovojo, dėl ko laimėjome antrąją rungtynių pusę“, – teigiamomis mintimis dalijosi strategas.

„Žalgirio“ gretose vis dar negalėjo rungtyniauti po koronaviruso pasveikęs Rokas Jokubaitis. Jaunasis įžaidėjas įvykdė nustatytas 14 dienų saviizoliacijos sąlygas, tačiau pagal Eurolygos taisykles ant parketo žengti jam nebuvo leista.

Anot Schillerio, šį vakarą Jokubaičio itin trūko ir išskyrė traumuotą Patricio Garino, kuris, jo manymu, šiandien būtų labai padėjęs komandai gynyboje.

„Žinoma, kad jo šį vakarą trūko. Į aikštelę Rokas įneša energijos ir atletiškumo. Taip pat labai reikėjo Patricio Garino, kuris gynyboje žaidžia puikiai.

Jis buvo įsigytas, kad būtų pagrindinis žmogus perimetro gynyboje. Garino šį vakarą būtų labai padėjęs ginantis prieš greitus, manevringus žaidėjus. Yra kaip yra. Negalime to naudoti, kaip pasiteisinimo ir turime žaisti geriau“, – dėstė treneris.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
In vino veritas
Siaip tai tikrai idomu, kiek dar kartu Zalgiris tures uzlipt ant to paties greblio, kad Schilleris pagaliau suprastu, kad ta jo ice gynyba yra jau isskautinta ir ji nebeveiks, nes visos Eurolygos komandos bus pasiruosusios pries ja zaist. Mest nx ta gynyba tokia kuo greiciau ir galvot is naujo, pageidautina, kiekvienoms rungtynems parengiant gynybos plana pagal konkretu varzova. Del trecio numerio nebuvimo. Nu nera Garino ir greit nebus. Nera ir babkiu uz ka nupirkt papildyma. Todel reikia suktis is padeties su turimais resursais. Kodel nepastumus Hayeso i ta pozicija? Blogiau nei yra dabar vis tiek nebus. Reikia suktis is situacijos, o tam reikia lankstumo ir fantazijos, o sito Schilleriui kol kas tikrai truksta. Ir butent jo reakcija ir sprendimai sitom aplinkybem ir parodys, ar turi jis potencialo tapt rimtu Eurolygos lygio treneriu, ar sugeba greitai mokytis, daryt isvadas ir prisitaikyt, ar yra pakankamai inovatyvus, kad surastu kurybiskus sprendimus sudetingoje situacijoje.
2020-11-14
-10
Atsakyti
kaunas
Treneris problemas mato ir ivardija, bet padaryti sprendimus ir juos igyvendinti yra du skirtingi dalykai. Atsimenate treneri Brazi, analitikai, teoretikai Braziai geri, praktikai abejotini. Taip ir cia nebuvo priimtu geru sprendimu rungtyniu eigoje.
2020-11-13
+1
Atsakyti
Donce
Kaip vasturia zaidzia, jankunas meta trajaka ir zalgiris ginasi tai cia siaubo filmas...
2020-11-13
+2
Atsakyti
Martis
pagal straipsnio antraste sprendziu kad zalgiris vakar sirgo menesinem.
2020-11-13
+8
Atsakyti
As
Yra neitketina ant kiek Schilas neturi ideju kaip smugiuot varzovams per silpnas vietas ar kazka paruosti netiketo. Zalgiris losia tai paciais penketais kiekvienas varzybas.
2020-11-13
+11
Atsakyti
As
Schilai, pas Makabi treneris su smegenim ir ruosiasi varzyboms ir priesininkams. Bus geras krikstas.
2020-11-13
+2
Atsakyti
hmm
Na Saras pernai pralaimejo 9 kart is eiles. Shileriui dar toli iki to. Ir as visiskai rimtai.
2020-11-13
-2
Atsakyti
Laris
sitas tai rimtas:D paprastai tokie pozityvai durnyne buna, kur nesuvokia kas yra realybe o kas vaizduote. kai komanda mindoma nuo pat pirmo kelinio anas dziaugiasi kad antroj pusej dar +30 neuzmete.
2020-11-13
Atsakyti
Acb
reikia suprasti jog ne Schilleris komanda rinko. Jis tikrai Jankuno, Milaknio nerinkes butu. Matosi jog Shilleris buti emes universalius zaidejus, o zalgirio senukai, bei Heyes ir Vasturia nera universalus. Skauda ziureti kai jie individualiai imti bando kazka.
2020-11-13
-7
Atsakyti
Tomas
gal vasturia shilerio giminaitis kad neina jo is startinio iskrapstyt, dimsa tikrai nebutu blogiau jau neimanoma blogiau
2020-11-13
-18
Atsakyti
Acb
Nezinau, 50/50 trenerio kalte... Siais metais surinkta labai fiziskai silpna komanda. Maccabi tiesiog isdauze zaidejus, grigonis tiesiog skraide i sonus ir Maccabi ejo kiaurai zaidejus. Macabi isejo visiskai kitu ritmu. Fizine bukle labai prasta. Lygioje vietoje susikeicia ginamaisiais kai nereikia. Nebuvo judeijimo be kamuolio.
2020-11-13
+1
Atsakyti
uz zalgiri
prisimine jis garino kuris visa sezona nezaidzia 😀 cia aisku klausimas tiem kas pirko brangu invalida, bet treneris neturi teisintis taip bukai. aplamai austro sugebejimai verti max 6,bet cia jau motiejuno reik klaust kodel jis pagailejo ispirkos uz maksvyti ar nenorejo imt kemzuros vietoj to kad kaltint visiskai zalia treneri patirties stoka
2020-11-13
+10
Atsakyti
Neissikentes aistruolis
Uzpiso sitos neidomios konferencijos. Grazinkit Sara
2020-11-13
+3
Atsakyti
A.
Vasturia. gynyboje ne itin. puolime vengia atsakomybes, klaidos. nykus kuklus. Blazevicius alkanas. galima pagalvoti kas butu jei jis zaistu bent 20 min. tai apie resursus.
2020-11-13
+1
Atsakyti
Tt
...o gal nors karta prisiimk atsakomybę...Schileri ?
2020-11-13
Atsakyti
Anonimas
...o gal nors karta prisiimk atsakomybę,...Schileri ?
2020-11-13
-10
Atsakyti
alioalio
labiausiai patiko Jankuno zaidimas,praaita sezona ir si sezona zalgiris jam moka 450K tukstanciu euru i sezona,kad viska darytu kad padetu varzovams...nesuprantu,o tai negeriau kad pries maca zalgiris pasakytu,sumokekite 15 tukstanciu euru ir leisime jankuna 15+ minuciu kad jum padetu
2020-11-13
+7
Atsakyti
Ass
gynybos specialistai kartu su vasturia. siust namo vasturia pasikiest dimsa ziuret i ateiti reik. jokio reagavimo visad vienodas startinis penketas visad vienodi keitimai ka laimejom tai su jaskos pernai metu bagazu o dab pradejo lyst silerio schemos
2020-11-13
+13
Atsakyti
Sigis
vasturija treneriui dievas abudu nkl lygio
2020-11-13
-16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Tel Avivo Maccabi
Kauno Žalgiris
60%
33/55
Metimai iš žaidimo
37%
22/60
35
Atkovoti kamuoliai
32
18
Rezultatyvūs perdavimai
11
4
Perimti kamuoliai
2
23
Pražangos
18
65%
22/34
Dvitaškiai
46%
21/46

Rungtynių žaidėjai

Tyler  Dorsey
16 PTS
6/10 FG
2/2 FT
Thomas  Walkup
12 PTS
6/12 FG
0/0 FT
Ante  Zizic
8 REB
7 DREB
1 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
6 REB
Tyler  Dorsey
4 AS
1 TO
26 MIN
Joffrey  Lauvergne
3 AS
0 TO
21 MIN
Tyler  Dorsey
21 EFF
80% 2P%
40% 3P%
Joffrey  Lauvergne
14 EFF
56% 2P%
- 3P%