Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

19-metis 199 cm ūgio Prienų „CBet“ puolėjas Tomas Digbeu savo karjeros rungtynes LKL sužaidė prieš Kauno „Žalgirį“, kuriam ir priklauso.

Fotogalerija

Prancūzas per 33 minutes pelnė 27 taškus (6/9 dvit., 4/10 trit., 3/4 baudų), atkovojo 11 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas bei surinko 35 naudingumo balus.

Nepaisant Prienų klubo pralaimėjimo Kaune per pratęsimą 100:103, Digbeu vis tiek buvo išrinktas LKL savaitės MVP.

Anot Manto Šerniaus, jeigu prancūzas ir toliau sunkiai dirbs, galbūt jau kitą sezoną apsivilks „Žalgirio“ marškinėlius.

„Tomas yra talentingas krepšininkas, tik jis turi suprasti, kad negali treniruotis taip, kaip prieš atvykstant į Prienus. Jeigu jis ir toliau taip darbuosis, manau, kad bus įdomus krepšininkas, galbūt kitą sezoną sugrįš į „Žalgirį“, – sakė Šernius.

Prieniškiai turėjo puikią galimybę laimėti, tačiau lemiamoje atakoje Steve'as Vasturia įmetė sudėtingą tritaškį ir išplėšė pratęsimą, o per papildomą laiką du „CBet“ tritaškiai lemiamu metu skriejo pro šalį ir pergalę rezultatu šventė „Žalgiris“.

„Mes daug rizikavome. Kai kur pasiteisino, kai kur – ne, – po rungtynių sakė Šernius. – Džiaugiuosi, kad lygų rezultatą išlaikėme iki rungtynių pabaigos ir turėjome šansą, tikrai nemažą. Žaidėme siaura rotacija, todėl mano vienintelis šansas buvo su tokiu žaidimo stiliumi „Žalgirį“ išlaikyti šalia visas rungtynes.

Manau, kad vyrai patikėjo tuo, ką buvome suplanavę. Žaidėme taip pat, kaip ir pirmosiose rungtynėse su „Žalgiriu“, tiesiog šiandien žaidimas buvo kur kas kokybiškesnis ir pas vyrus atėjo pasitikėjimas. Šiandien to užteko. Be abejo, „Žalgiris“ grįžo po kelionės, po sunkių grumtynių ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Mums susiklostė gera situacija pergalei, bet gaila, jog nepavyko.

Be abejo, prieš paskutinę „Žalgirio“ ataką šiek tiek suvėlavome pasikeisti, aišku, derinys buvo gerai išpildytas, gerame greityje. Jaunimui pritrūko patirties tokiuose epizoduose. Mums tai labai geras video pamokai, kaip gintis prieš tokią paskutinę ataką.“

Šernius taip pat atskleidė, kad komandos vidurio puolėjui Khadimui Sow yra ieškomas naujas klubas.

„Jis šiuo metu yra daugiau treniruočių žmogus“, – apie 6 minutes LKL šį sezoną sužaidusį 21-erių 210 cm ūgio krepšininką sakė Šernius.

Komentarai:
In vino veritas
Visai nesupykciau, jei kita sezona Zalgiryje Maksvycio stabe butu ir Sernius kaip vienas is asistentu ;)
2020-11-17
+2
Atsakyti
djgaffer
Digbeu aš jau šiemet paimčiau,nes Žalgiryje su SF rimtos bėdos.Naudos gal daug dar neneštų,bet treniruotųsi kartu,LKL žaistų,EL gal kažkiek minučių gautų ir svarbiausia,kad susipažintų su visu kolektyvu ir trenerio mąstymu.Tada jau kitą sezoną daug greičiau įsilietų.
2020-11-16
+3
Atsakyti
Tadas
didziausia problema manau kad mes neturim normalios priekines linijos ir aisku lengvo puolejo
2020-11-16
+4
Atsakyti
vietoj Pauliaus Motiejūno padaryčiau susirinkimą, išsiaiškinčiau dėl kokių priežąsčių komanda netobulėja, o, atvikščiai, degraduoja,.. su pratęsimu po pralaimėjimų cask ir milanui ir po to treneriuką ir kai kuriuos žaidėjus pasiūsčiau... su tokiu žaidimu neįsivaizduoju prieš kokią komandą EL galima būtų laimėti... jos tobulina žaidimą... o mes?
2020-11-16
+10
Atsakyti
dėl Digbeu... nereikia ieškoti toli... turint (kol kas) daugiau pinigėlių reikia parduoti visokius kokius tris žalgiriukus žvaigždžiukus ypač legionierius - nevardinsiu, patys galvokit... ir pasiimti vos ne už dyką LNK žaidėjus... tuomet nor dėl aštuntuko Eurolygoje galima būtų pakovoti... ir pinigėliai būtų kitiem metams sutaupyti ir trenerį normalų įsigytumėm... ar ne Pauliau?
2020-11-16
+11
Atsakyti
ir vėl shuleris pralaimi priešininkų komandos treneriui... visais aspektais... negeba nuteikti komandos, nesupranta, kurie žaidėjai labiau motyvuoti, vėlgi jokių derinių, vėlgi jokio pataikymo nei iš po kašės nei tuo labiau iš tritaškių... vietoj lengvo pasivaikščiojimo laimėtos pralaimėtos rungtynės...
2020-11-16
Atsakyti
Žinoma, kad jis dar kol kas žalias, bet jei Motiejūnas teigia, kad pinigų SF nėra, o Garino žais gal vasarį, o gal tik kovą tad kodėl jo varianto nebuvo svarstyta nežinau. Tiesa dabar Žalgiris turi kiek įmanoma greičiau išspręsti gynybos krachą komandoje. Nei treneris nei žaidėjai dabar nesusitvarko ir nesuvokia ką daryti. Prienų sumesti 100 taškų aiškiai parodo, kad yra gili krizė gynyboje. Matyt tas triukšmas rūbinėje yra pirma viltis, kad žaidėjai jau supras, jog gynyba privaloma, o treneris ims skirti tam dėmesį treniruotėse. Seniai mačiau tokius tragiškus usikeitimus gynyboje ir visišką laisvės suteikimą varžovų įžaidėjams.
2020-11-16
-1
Atsakyti
uz zalgiri
maude vakar prancuzas visus musu gynejus kaip vaikus ir jei ne tas vasturia fuksas, butu pergales kalvis.
2020-11-16
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Prienų CBet
49%
38/77
Metimai iš žaidimo
49%
38/78
38
Atkovoti kamuoliai
39
27
Rezultatyvūs perdavimai
21
8
Perimti kamuoliai
6
128
Naudingumas
107
59%
30/51
Dvitaškiai
57%
27/47

Rungtynių žaidėjai

Stephen Paul Vasturia
25 PTS
9/14 FG
5/6 FT
Tom  Digbeu
27 PTS
10/19 FG
3/4 FT
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
7 REB
Tom  Digbeu
11 REB
9 DREB
2 OREB
Thomas  Walkup
9 AS
2 TO
24 MIN
Marquis  Wright
7 AS
5 TO
33 MIN
Stephen Paul Vasturia
26 EFF
78% 2P%
40% 3P%
Tom  Digbeu
35 EFF
67% 2P%
40% 3P%