Nuotr.: S.Gvildys
Nuotr. S.Gvildys

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL – VIKINGLOTTO) prabėgo pirmasis mėnuo, per kurį pralaimėjimo kartėlio dar nepajuto dvi komandos – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (5-0) ir „Gargždai“ (4-0).

Praėjusią savaitę komandos vėl sužaidė tik po vienerias rungtynes, tačiau nuo šios savaitės ekipos vėl žais įprastu tvarkaraščiu ketvirtadieniais ir šeštadieniais.

Visgi dėl COVID-19 viruso valdymo artimiausiu metu klubai per vieną savaitę sužais po dvejas rungtynes su tuo pačiu varžovu – taip norima apriboti komandų tarpusavio sąlyti iki vieno varžovo per savaitę.

Apie praėjusios savaitės įvykius – tradicinėje svetainės „nklyga.lt“ apžvalgoje.

Derbis. Šeštadienį NKL – VIKINGLOTTO savaitės rungtynėse susigrūmė Šakių „Vytis“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, o susitikimą rezultatu 63:55 laimėjo Povilo Šakinio treniruojama ekipa. Taip „Vytis“ patyrė pirmąjį sezono pralaimėjimą – dabar komanda per šešis mačus yra laimėjusi penkis kartus, o „Sūduva-Mantinga“ laimėjo visas 5 rungtynes.

Abi komandos sužaidė nerezultatyviausias savo sezono rungtynes.

Trečiajame kėlinyje „Vytis“ dar turėjo 11 taškų persvarą, bet tuomet „Sūduva-Mantinga“ pakilo į kovą ir iškovojo sunkią pergalę.

Įsivažiuojantis amerikietis. „Šilutė“ namie užtikrintai 94:68 susitvarkė su Mažeikių „Ereliais“, o Kęstučio Mačijausko vadovaujamą kariauną ir vėl į priekį vedė Kahlilas Thomasas. Šįkart 203 cm ūgio vidurio puolėjas per 32 minutes pelnė 25 taškus (10/14 dvit., 5/6 baudų), atkovojo 11 ir perėmė 1 kamuolį, blokavo 1 metimą ir surinko 35 naudingumo balus.

Prieš savaitę 26-erių Thomasas pelnė 24 taškus ir surinko 34 naudingumo balus.

Pralaimėjimai. Mažeikių „Ereliai“ ir toliau nesugeba pasiekti pirmosios pergalės. Klubas sezoną pradėjo penkiais pralaimėjimais namuose, o šeštosiose rungtynėse suklupo ir Šilutėje. „Ereliai“ vidutiniškai pralaimi 14,8 taško skirtumu.

Pirmenybėse lieka trys nelaimėjusios ekipos – „Ereliai“ (0-6), Šilalės „Lūšis“ (0-5) ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ (0-4).

Permainingos rungtynės. Be Klaipėdos „Neptūno“ pagrindinėje komandoje LKL žaidusių Nojaus Mineikio ir Adomo Sidarevičiaus rungtyniavusi „Neptūno-Akvaservis“ ekipa Jonavos „CBet“ komandai metė itin rimtą iššūkį.

Trečiajame kėlinyje sužaidus 4 minutes klaipėdiečiai dar turėjo 17 taškų persvarą (68:51), bet tuomet „CBet“ pakilo į kovą – spurtavo 24:4 ir išsiveržė į priekį 75:72.

Iki rungtynių pabaigos likus 6 minutėms klaipėdiečiai dar buvo priekyje (81:80), bet Ignas Labutis ir Darius Tarvydas pelnė po 5 taškus iš eilės, Tomas Delininkaitis smeigė tritaškį ir Jonavos klubas atitrūko. Klaipėdiečiai paskutinę minutę dar priartėjo iki 3 taškų, bet „CBet“ surinko keturis taškus ir šventė pergalę.

„CBet“ laimėjo šeštą kartą iš eilės ir po septynerių rungtynių yra pirmoje vietoje.

Vedlys. Darius Tarvydas dar kartą Jonavos „CBet“ atvedė į pergalę. Šįkart 199 cm ūgio puolėjas dvikovoje Klaipėdoje per 33 minutes pelnė 28 taškus (9/12 dvit., 2/6 trit., 4/5 baudų), atkovojo 7 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 30 naudingumo balų.

Arti trigubo dublio. Kitas Jonavos klubo krepšininkas Aurimas Urbonas taikėsi į trigubą dublį – jis susidūrime su „Neptūnu-Akvaservis“ per 32 minutes pelnė 13 taškų (2/2 dvit., 2/4 trit., 3/4 baudų), atkovojo 10 kamuolių, atliko 8 rezultatyvius perdavimus bei surinko 27 naudingumo balus.

Nepralaimėjusios. NKL – VIKINGLOTTO išlieka dvi pralaimėjimo kartėlio nepajutusios komandos. Marijampolės klubas laimėjo visas penkerias rungtynes, o praėjusią savaitę Vilniuje prieš vietos „Perlą Energiją“ triumfavę „Gargždai“ turi 4 pergales iš tiek pat galimų.

Nugalėtojams Mantas Ruikis surinko 25 taškus (2/5 dvit., 5/7 trit., 6/6 baudų), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei įsirašė 27 naudingumo balus. Oskaras Pleikys pridėjo 20 taškų (9/11 dvit., 2/2 baudų).

„Perlas Energija“ suklupo penktąjį kartą iš eilės.

Įsibėgėja. Keturiais pralaimėjimais sezoną pradėjęs Vilkaviškio „Perlas“ ima įsivažiuoti ir jau pasiekė antrąją pergalę iš eilės. Karolio Abramavičiaus auklėtiniai šįkart Molėtuose 97:75 susitvarkė su „Ežerūnu-Atletu“. Po dviejų kėlinių „Perlas“ pirmavo tik 2 taškais, tačiau antrąją rungtynių pusėje laimėjo 20 taškų pranašumu.

Nugalėtojams Edgaras Stanionis surinko 21 tašką ir 26 naudingumo balus, Martynas Linkevičius pridėjo dvigubą dublį – 15 taškų ir 10 sugriebtų kamuolių.

Molėtiškių neišgelbėjo 23 taškus pelnęs Laurynas Samėnas (4/7 trit., 11/13 baudų).

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.