Regimantas Miniotas

Regimantas  Miniotas
Komanda: Prienų CBet
Pozicija: C, PF
Amžius: 24
Ūgis: 208 cm
Svoris: 106 kg
Gimimo vieta: Kėdainiai, Lietuva

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas jau išsirinko trylika žaidėjų lapkričio 27 ir 29 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiam Europos vyrų krepšinio čempionato antrajam etapui.

Nepavykus susiderinti detalių su NBA klubais dėl rinktinės lyderių Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno dalyvavimo Europos čempionato atrankoje, į sąrašą pakliuvo du nauji veidai, skelbia generalinis Lietuvos krepšinio federacijos rėmėjas „Betsafe“.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtis:

Mantas Kalnietis, Krasnodaro „Lokomotiv“;
Šarūnas Vasiliauskas, Izmiro „Aliaga Petkimspor“;
Augustas Marčiulionis, Vilniaus „Rytas“;
Tomas Dimša, Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“;
Paulius Valinskas, Panevėžio „Lietkabelis“;
Jonas Mačiulis, Atėnų AEK;
Mindaugas Kuzminskas, Krasnodaro „Lokomotiv“,
Deividas Gailius, Bonos „Telekom Baskets“;
Eimantas Bendžius, Sasario „Dinamo“;
Gytis Masiulis, Panevėžio „Lietkabelis“;
Laurynas Birutis, Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“,
Martynas Echodas, Vilniaus „Rytas“;
Regimantas Miniotas, Prienų „CBet“.

Debiutuos du jauni krepšininkai

Pirmą kartą rinktinės marškinėlius turėtų apsivilkti Regimantas Miniotas ir Augustas Marčiulionis.

„Nuosekliai stebiu LKL čempionatą ir Minioto žaidimas palieka įspūdį, – sakė Darius Maskoliūnas. – Jo universalumas, greitis yra tai, ko mums šiame lange gali prireikti. Turint omenyje, kad po pertraukų į aikštelę grįš kiti rinktinės bokštai, kurių forma nebus aukščiausio lygio, manau, kad Regimantas bus mums solidus papildymas.

Kalbant apie Augustą, jį kviečiame apšilti kojas rinktinėje, susipažinti su atmosfera, taisyklėmis, kadangi jis mums gali būti labai reikalingas ne tik kitame atrankos etape, bet matome jo potencialą ir ateityje.“

Treneris pažymėjo, kad į atrankos langą šįkart nepavyko prisikviesti visų, kuriuos labiausiai norėjo matyti su rinktinės marškinėliais. Tam sutrukdė NBA klubų neišduoti paleidžiamieji raštai, smulkios traumos, kai kurie žaidėjai ir patys atsisakė dalyvauti Vilniaus burbule.

Svarbu paminėti ir tai, kad, nepaisant paskelbto trylikos žaidėjų sąrašo, dėl esamos situacijos ir COVID-19 pandemijos rinktinės žaidėjų sudėtis vis dar gali keistis.

Sieks revanšo Belgijos komandai

Lietuvos rinktinė į treniruočių stovyklą rinksis artėjantį pirmadienį, lapkričio 23 dieną, o pirmąją treniruotę turės jau kitos dienos ryte. Anot Maskoliūno, pasiruošimui skirtas laikas nedžiugina, tačiau džiaugiasi, kad rinktinės vyrai turi šansą susirinkti ir žaisti rinktinėje.

„Gaila, kad dėl įvairių priežasčių nepavyko surinkti vasaros metu vykusios rinktinės stovyklos branduolio, tačiau džiaugiamės, kad turime galimybę dirbti ir žaisti. Stengsimės išspausti maksimumą su tais žaidėjais, kurie gali žaisti ir tikimės, kad padovanosime Lietuvai dvi pergales“, – sakė Maskoliūnas.

Lapkričio 27 dieną Lietuva išbandys savo jėgas su dar atrankoje nesutikta Danijos rinktine, o lapkričio 29 dieną šalies rinktinė sieks revanšo prieš pirmame rate antausį skėlusią Belgiją.

Kol kas lietuviai C grupėje užima antrąją vietą ir ja dalijasi su Čekijos ekipa – abi komandos yra iškovojusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną pralaimėjimą.

Pirmoje vietoje – be pralaimėjimų žengianti Belgija, o grupės dugne – pergalės skonio dar nepajutusi Danija. Abejas rungtynes tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Komentarai:
KAIRYS
Sedi TURKIJOI ir verke,sapnuoja save su ADOMAICIU _L.R.
2020-11-19
+1
Atsakyti
marse lionis
Nu tėtytės sūnelis prastumtas padavinėt rankšluosčių tikriems žaidėjams... Labai jau netalentingas liaušis tas augis.
2020-11-18
-21
Atsakyti
kazkas
pasikeite su rinktine... Anksciau rinkineje budavo geriausi zaidejai, i kuriuos eidavo ziureiti, lygiuotis ir t.t. O dabar velnias zino kas gaunasi, kokie kriterijai ..... ? Nikeo neusprantu
2020-11-18
-3
Atsakyti
ciongas
Liūdnai atrodo ši sudėtis. Ką joje veikia Mačiulis? Už kokis nuopelnus Vasiliauskas ir Masiulis? Kur Ispanijoje žaidžiantys lietuviai? Juk vieša paslaptis, kad Birutis nežais dėl traumos, o mačiulis stumiamas ir toliau bus iki olimpiados. Jau matėme, kaip seniai atrodė prieš belgus, gal dar kartą nori gauti beviultiškai?
2020-11-18
+3
Atsakyti
djgaffer
Nervas paėmė,kai Veličkos su Kulboka nepamačiau.Bet tada perskaičiau straipsnį ir tapo aišku,kad jie bus iš tų,kurie patys atsisakė atvykti,nori dabar visą dėmesį klubams paskirti.Tai tada viskas suprantama,ir be jų turim abi pergales imti,ko ir lauksim.
2020-11-18
+6
Atsakyti
Čia žiūriu dauguma komentatorių, kad tik paverkt kodėl Marčiulionis, o kodėl ne tas ir anas. Toks yra trenerio sprendimas ir viskas. Kodėl neklausiat, kodėl Vasiliauskas paimtas, o ne Kariniauskas.. Kodel Gailius, o ne Giedraitis? Kodėl šių žmonių nelyginat? Marčiulionis yra 13tas žaidėjas, kuris paimtas pasitreniruoti su rinktine žiūrint į ateitį ir greičiausiai nebus registruojamas. Lygiai tas pats buvo su Jokubaičiu, paemė jį dar pernai, kad apšiltu kojas, o dabar pažiūrėkim kiek patirties jam tai dave, po kelių metų jeigu liks europoje bus vienas geriausiu žaidėju, tai gal suteikim ir antram ateities įžaidėjui apšilt kojas. Po kelių metų garbinsit kai pagrindinę rinktinę ves į pergales kartu su Jokubaičiu.
2020-11-18
+2
Atsakyti
Klaipeda
Su tokiais zaidejais kaip Dimsa, Valinskas galima vel atsirauti nuo beglu
2020-11-18
+8
Atsakyti
Braliukai
🇱🇹🏀🙏
2020-11-18
-3
Atsakyti
Žalgiris
Pažiūrėsim pamatysim kaip jis žais rinktinėj. O po kolkas neverkit nes nežinot kaip jam ten seksis. Nes daug kas verkia dėl to, kad raudonoj parodijoj žaidžia...
2020-11-18
+4
Atsakyti
BOSAS
Miniotas pagrindinis PF? daugiau net nera, tikrai baisu ziurent i rinktine. Visus is poziciju vel reikes pastumt, va tau ir FIBA langai be geriausiu zaideju!
2020-11-18
-4
Atsakyti
Abc
Jei jau Maskolis stebi Lkl kaip sako, tai nelabai ka mato turbut. Nors aisku, Marciulioniukas turbut daug kartu geriau atrodo uz Kariniauska ar net Giedraiti. Suprantu, Kariniauskas jau metuose, bet rezultatu reikia ir dabar, ne tik po 10 metu, kada kazkas uzaugs ir subres tikrai buti rinktinej.
2020-11-18
-10
Atsakyti
Jonas
truksta tik JANKUNO ir Motiejuko iki dream teamo.
2020-11-18
+8
Atsakyti
...
komentatoriai jūs komentatoriai :D matėt bent vienas Augusto varžybas? egZpertai didieji atsirado:D skauda jums, kad jūsų sunaus nepaimė į rinktinę? spėju pusė šitų komentatorių po kiekviena Žalgirio naujiena rašo "kodėl Marek neduodat žaisti?" davė dabar jaunam vaikiui progą parodyt savo sugebėjimus, o jūs iškart lojat kaip šunys. kai suleis tiems belgams 10pts +5stealus, tai visi apsišikę rašinėsit koks vunderkindas Augis yra. palaikykit, o ne smerkit ;)
2020-11-18
+6
Atsakyti
Anonimas
karolis giedraitis daug geriau atrodo, bet deja tevukas netoks itakingas :(
2020-11-18
+16
Atsakyti
Anonimas
nebligai tevelis darbuojas. tuoj ze ir i nba ikis.
2020-11-18
-1
Atsakyti
Anonimas
Vel gaus nuo belgu su tokiais zaidejais puse nevykeliu
2020-11-18
+9
Atsakyti
Fargo
Jei Masiuli dar galima pateisinti (iš bėdos), nes tai vis tiek geriau už Želionius, Sajus, Kairius, Jucikus ar Valeikas, tai ką Vasiliauskas su Marčiulioniu čia daro, kai D. Giedraičio, Veličkos ar Bieliausko nėra, tikrai matyt nesmagu. Nesakau, kad Marčiulionis neperspektyvus, bet tikrai ne dabar, kai anie jau pradėjo save atskleidinėti ir jau yra gera bazė
2020-11-18
+5
Atsakyti
laris
Man baisiausia tai kas bus su rinktine ypač per atrankos langus kai senukai mačiulis, kalnietis baigs karjeras. Nes šiuo metu, tai jie turėtų būti vieni ramsčių. Ar nebus paskui kad pralaimėjimai olandijai neatrodys labai jau atsitiktiniai
2020-11-18
+1
Atsakyti
lol
kad jis nieko nerodo tas marcela kam ji ima
2020-11-18
+11
Atsakyti
Karma is a bitch
Nieko nesupratau. Cia tipo del pavardes i rinktine paima? Ka sitas snarglius lkle parode kai net raudonoje parodijoje istisai trina suola?
2020-11-18
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.