Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

NBA rungtyniaujanti Toronto „Raptors“ ekipa laikinai keičia savo lokaciją. Penktadienį išplatintas klubo pranešimas, jog Kanados ekipa pradės 2020-2021 metų NBA sezoną žaisdama Floridos valstijoje esančiame Tampos mieste.

Dėl Amerikoje siaučiančios koronaviruso pandemijos „Raptors“ nepavyko susitarti su Kanados vyriausybe dėl plano rungtyniauti „Scotiabank“ arenoje, Toronte. Komanda savo namų mačus laikinai žais „Amalie“ arenoje, kurioje rungtyniauja NHL ledo ritulio komanda Tampos „Lightning“.

Pagrindinė priežastis, kodėl „Raptors“ keliasi iš Kanados, yra siekimas išvengti Jungtinėse Amerikos Valstijose cirkuliuojančių COVID-19 atvejų patekimo į kitas valstybes. Anot vyriausybės, keliavimas tarpvalstybiniu mastu nėra būtinas.

Anot „Raptors“ prezidento Masai Ujiri, buvo vykdomos derybos, kad komandos lokacija nepasikeistų.

„Raptors“ uoliai bendradarbiavo su visuomenės sveikatos pareigūnais vietos, provincijos ir federaliniame lygmenyje, kad būtų užtikrintas planas, kuris leistų mums 2020–2021 metų sezoną pradėti namų sąlygomis ir namų aikštelėje, „Scotiabank“ arenoje“, – sakė Ujiri. „Šie pokalbiai buvo produktyvūs, ir mes radome tvirtą palaikymą savo pateiktiems protokolams.“

„Galų gale dabartinė kanadiečių visuomenės sveikatos padėtis kartu su skubiu poreikiu nustatyti, kur žaisime, reiškia, kad pradėsime savo 2020-2021 metų sezoną Tampoje, Floridoje“, – toliau dėstė „Raptors“ prezidentas.

Ujiri pabrėžė, kad „Raptors“ ir toliau dirbs su Kanados vyriausybe dėl plano saugiai žaisti Toronte.

„Taigi kol kas būsime toli nuo savo namų ir savo gerbėjų“, – rašoma Ujiri pranešime. „Mes mylime Torontą ir Kanadą, ir žinome, kad turime geriausius gerbėjus NBA. Kol kas paprašysiu nudžiuginti mus iš tolo, ir mes lauksime dienos, kai vėl būsime visi kartu.“

Komentarai:
alioalio
Nu cia raptors zaidejai dziaugiasi beprotiskai...floridai nera ieinanciu pajamu mokescio...tai sutaupys zaidejai nemazai pinigu....palyginus su torontu kur mokesciai nezmoniski
2020-11-21
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.