Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Dvikovos su Milano „Armani Exchange“ išvakarėse 20-ąjį gimtadienį paminėjęs Rokas Jokubaitis Italijoje surengė rezultatyviausią karjeros pasirodymą Eurolygoje, tačiau pakilias nuotaikas apkartino skausmingas italų dūris. 

Fotogalerija

Dar iki ilgosios pertraukos Ettore Messinos auklėtinius paleidę žalgiriečiai trečiajame ketvirtyje krito į 20-ies taškų deficitą, iš kurio Kauno klubas kapstėsi kartu tempiamas ir perspektyviojo gynėjo.

Nuo suolo pakilęs Jokubaitis per 25 minutes iš viso surinko 15 taškų, iš kurių 10 – antroje dvikovos pusėje.

„Pirmoje pusėje vėl buvo tos pačios problemos, kai nepasiekę komandinių pražangų limito leidžiame jiems lengvai kurti žaidimą, veržtis, išmėtyti perdavimus, po kurių būna tritaškiai, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Jokubaitis. – Kai tiesiog galėtume padaryti pražangą ir jie išsimestų iš už šoninės linijos. Tokie maži dalykai nužudė pirmoje pusėje.

Antroje pusėje vis tiek sugebėjome grįžti, kabinomės į rungtynes, pabaigoje ir juos išmušėme iš vėžių, kai grįžome iš tokio deficito. Bet antras rungtynes iš eilės individualus meistriškumas vėl mus pribaigė: Malcolmas Delaney, Kevinas Punteris, Sergio Rodriguezas… Pridalijo visą puokštę metimų. Labai stengėmės kabintis į rungtynes, esame tikrai labai pavargę, bet kai neturime pergalės, dar labiau liūdna.“

Ketvirtajame kėlinyje varžovus pavijęs „Žalgiris“ laikėsi iki pat pabaigos. Po Thomaso Walkupo tritaškio, likus trims minutėms, Martino Schillerio auklėtiniai atsilikinėjo vos tašku, bet tada praleido Rodriguezo ir Delaney tritaškius bei „Armani Exchange“ atsilaikė – 89:82.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
22
Naudingumas
29
Baudų metimai
100%
5/5
Perimti kamuoliai
3

„Antroje pusėje tuo pačiu penketu žaidėme labai ilgą laiką ir buvome tikrai pavargę, automatiškai prasidėjo tos klaidos. Tos dvi atakos... Bet tada paprašėme minutės pertraukėlės, po kurios vėl truputį įsikabinome, Lukas (Lekavičius) žaidė gerą atkarpą“, – tęsė Jokubaitis. 

Žalgiriečiams Eurolygoje tai buvo ketvirtas pralaimėjimas iš eilės ir penktas per paskutines šešerias rungtynes. Nors atkarpa nėra sėkminga, Jokubaitis tikino, jog nuotaikos rūbinėje nėra ypatingai liūdnos.

„Aišku, akcentuojama gynyba, prasileidome beveik šimtą taškų, bet nemanau, kad treneriai gali kažką pasakyti dėl antros rungtynių pusės, – kalbėjo Jokubaitis. – Liūdime, bet rūbinėje nėra negatyvo, vienas kitą palaikome. Po rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“ ir Prienų „CBet“ buvo prasčiau, rūbinės viduje buvo tokia įtampėlė. Dabar nėra labai smagu, bet vienas kito palaikymas ir pozityvo išlaikymas tikrai padeda.“

Komentarai:
Anonimas
Rokas pazanga padares akivaizdzia sakykit ka norit,net kiti treneriai giria,20 metu,bet zaidzia kaip subrendes krepsininkas,sekmes Rokui!
2020-11-21
-1
Atsakyti
Klajoklis
Rokai, zaisk ir kelk marke kol galimybe yra su studentu treneriu!!! O tai pavirsi vasturija ir atia krepsiniui...
2020-11-21
+1
Atsakyti
buru
nu sitam patinka i liudincius zmones ziuret, tai turetu kaip zuvis vandeny rubinej jaustis
2020-11-21
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Milano Armani Exchange
Kauno Žalgiris
53%
33/62
Metimai iš žaidimo
55%
34/62
30
Atkovoti kamuoliai
29
17
Rezultatyvūs perdavimai
17
9
Perimti kamuoliai
4
113
Naudingumas
102
54%
20/37
Dvitaškiai
60%
25/42

Rungtynių žaidėjai

Kevin  Punter
22 PTS
7/9 FG
5/5 FT
Lukas  Lekavičius
16 PTS
7/9 FG
1/1 FT
Milano Armani Exchange
Keli žaidėjai
6 REB
Augustine  Rubit
7 REB
5 DREB
2 OREB
Sergio  Rodriguez
5 AS
2 TO
18 MIN
Thomas  Walkup
8 AS
3 TO
20 MIN
Kevin  Punter
29 EFF
80% 2P%
75% 3P%
Augustine  Rubit
22 EFF
67% 2P%
- 3P%