Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko Eurolygoje nutraukti nesėkmių serijos, kuri prasitęsė iki keturių. Šį kartą Martino Schillerio auklėtiniai kovingose rungtynėse 92:98 pripažino Milano „AX Armani Exchange“ pranašumą.

Fotogalerija

Varžovų starto penketas kauniečiams įmetė net 82 taškus, kai „Žalgiriui“ liūto dalį taškų surinko nuo suolo pakilę krepšininkai – 55.

Naudingiausiai Lietuvos čempionų gretose rungtyniavo Augustine'as Rubitas – 13 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir 22 naudingumo balai per 20 minučių.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą madų sostinėje.


Augustine'as Rubitas – 9 balai
20 min., 13 tšk. (4/6 dvit., 5/6 baud.), 7 atk. kam., 2 rez. perd., 4 išpr. praž., 22 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Rungtynes Rubitas pradėjo vangiai ir pirmoje mačo dalyje nebuvo itin pastebimas, tačiau po pertraukos „Žalgiris“ žaidė geriausią atkarpą ir sugrįžo į rungtynes būtent tada, kai vidurio puolėjo pozicijoje buvo naudojamas Rubitas. Amerikietis puikiai atakavo varžovus susikeitimo situacijose ir užfiksavo sezono atkovotų kamuolių bei naudingumo balų rekordus. Tiesa, Augustine'as sunkiai spėjo prieš varžovų perimetro krepšininkus ir dažnai būdavo baudžiamas gynyboje. Nors Rubitui prieš sezoną buvo numatyta vieta sunkiojo krašto pozicijoje, pastaruoju metu mes galime jį vadinti geriausiu „Žalgirio“ centru.


Lukas Lekavičius – 9 balai
25 min., 16 tšk. (6/7 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud.), 2 rez. perd., 1 kld., 20 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Dar vienas krepšininkas, su kuriuo galima sieti Lietuvos čempionų sugrįžimą Milane. Lekavičius kartu su Jokubaičiu buvo tie žmonės, kurie išjudino „Žalgirio“ puolimą pozicinėse atakose prieš varžovų išsikeitimus perimetre. Agresyviai žaidęs Lukas ne tik įsiverždavo į baudos aikštelę ir priimdavo gerus sprendimus nusimetant kamuolį ar atakuojant krepšį, bet ir sykį nepabūgo gynybos specialisto Kyle'o Hineso, kurį pavaišino įspūdingu floateriu.


Rokas Jokubaitis – 8,5 balo
25 min., 15 tšk. (3/6 dvit., 2/3 trit., 3/3 baud.), 0 rez. perd., 2 kld., 10 naud. balų.

Nuotr. KKF, Scanpix Baltics-Scanpix

Rungtynių žaidėjas

Taškai
22
Naudingumas
29
Baudų metimai
100%
5/5
Perimti kamuoliai
3

Nors antrojo kėlinio pabaigoje Sergio Rodriguezas Rokui susuko galvą ir nubaudė tritaškiu, po pertraukos sąlygas diktavo pats lietuvis. Su aukščiau įvertintais žaidėjais Jokubaitis sudarė trio, leidusį „Žalgiriui“ įspūdingai grįžti į rungtynes, o viskas būtent ir prasidėjo, kai lietuvis pergudravo Rodriguezą ir stojo mesti trijų baudos metimų. Jokubaičio agresyvumas ir branda, jei jau ir nebestebina, tai vis tiek kelia didelį susižavėjimą. Taip pat verta pažymėti 20-mečio žaidimo skaitymą gynyboje – gynėjas kelis kartus puikiai atėjo į pagalbą, ypatingai padėdamas komandos draugui ant ūselio.


Thomasas Walkupas – 7 balai
20 min., 8 tšk. (1/3 dvit., 2/3 trit.), 8 rez. perd., 3 kld., 10 naud. balų.

Nuotr. BNS

Rungtynes Walkupas pradėjo įspūdingai, perdavimus skirstydamas Nicko Calatheso stiliumi ir per pirmąjį kėlinį jų išdalijo 5. Vis dėlto vėliau Thomasas sustojo ir pats Schilleris po pertraukos jį ilgai pralaikė ant atsarginių žaidėjų suolelio. Amerikiečiui tikrai ne viskas pavyko individualioje gynyboje, tačiau ir šiose rungtynėse Walkupas išlaikė aukštą žaidimo kokybę, kurią demonstruoja nuo mačo su Vilerbano ASVEL.


Joffrey Lauvergne'as – 6,5 balo
18 min., 9 tšk. (4/7 dvit., 1/2 baud.), 3 atk. kam., 5 rez. perd., 1 kld., 12 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Prancūzas mačą pradėjo dviem dėjimais greitose atakose ir nors vėliau nebuvo toks efektyvus, puolime sužaidė neblogas rungtynes. Išsikeitimo situacijose Lauvergne'as buvo dvigubinamas ant ūselio, tačiau nesutrikdavo ir priimdavo gerus sprendimus, kas leido atlikti 5 rezultatyvius perdavimus ir užfiksuoti asmeninį rekordą. Gynyboje Joffrey varžovų perimetro krepšininkai nebuvo parankūs ir jis ne visada spėdavo juos sugaudyti.


Nigelas Hayesas – 6,5 balo
31 min., 9 tšk. (3/5 dvit., 1/4 trit.), 6 atk. kam., 9 naud. balai.

Nuotr. BNS

Dvikovą Hayesas vėl pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolelio, tačiau sužaidė rekordiškai daug minučių šį sezoną. Pirmiausia reikia pabrėžti, jog amerikiečiui žengus ant parketo buvo eliminuota Zacho LeDay problema, taip pat krepšininkas puikiai tiko prižiūrėti Vladimirą Micovą ketvirtoje pozicijoje ir sykį perėmė iš jo kamuolį bei užbaigė ataką dėjimu. Tiesa, į akis krito tai, kad varžovai lengvai izoliacijoje ne kartą įveikė Nigelo gynybą.


Steve'as Vasturia – 6 balai
12 min., 8 tšk. (2/2 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud.), 1 blk., 7 naud. balai.

Nuotr. BNS

Rezultatyviausios ir vienos geriausių Vasturios rungtynių šį sezoną Eurolygoje, tačiau ant parketo amerikietis praleido mažiausiai laiko per iki šiol buvusius mačus. Vasturia rungtynes pradėjo su sau ne visai įprastu užtikrintumu, smeigdamas tritaškį per rankas bei pelnydamas taškus su pražanga. Taip, gynyboje Steve'as padarė kelias klaidas prižiūrėdamas Punterį, bet jų darė kiekvienas žalgirietis, ir atrodo, kad dvikova Milane buvo būtent ta, kuomet Schilleris gynėjui galėjo suteikti daugiau minučių ne avansu.


Marius Grigonis – 5 balai
21 min., 10 tšk. (0/1 dvit., 2/3 trit., 4/4 baud.), 2 atk. kam., 0 rez. perd., 2 kld., 5 praž., 6 išpr. praž., 9 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Kaip ir priešsezoninėse, taip ir šiose rungtynėse galėjome įsitikinti, kokia neparanki Grigoniui yra Milano komanda. „Žalgirio“ lyderis puolime turėjo vargti, kad susikurtų metimus prieš switch gynybą ir progų atakuoti krepšį tikrai nebuvo daug. Gynyboje taip pat Marius buvo atakuojamas ir momentais atrodė pervargęs, kas prisidėjo prie 5 pražangų.


Artūras Milaknis – 4 balai
15 min., 0 tšk. (0/2 trit.), 2 atk. kam., 2 naud. balai.

Nuotr. BNS

Trečiosios rungtynės paeiliui, kada Milaknis yra sunkiai pastebimas aikštėje. Taip, kauniečiai į rungtynes sugrįžo būnant Artūrui aikštėje, bet per šią atkarpą veteranas niekuo neišsiskyrė ir galbūt tai yra ir priekaištas treneriui, kuris neišnaudoja stipriųjų snaiperio savybių. Per trijų mačų seriją Milaknis iš viso pelnė 5 taškus, pataikydamas 1 tritaškį iš 7.


Paulius Jankūnas – 2 balai
9 min., 2 tšk. (1/3 dvit., 0/1 trit.), 2 atk. kam., -1 naud. balas.

Nuotr. BNS

Po sėkmingo mačo prieš Maskvos CSKA Jankūnas ir vėl sulaukė vietos starto penkete, tačiau dvikovą Milane kapitonas norės kuo greičiau užmiršti. Nuo pirmųjų minučių Paulių atakavo LeDay, kuris laimėjo mikrodvikovas viena po kitos ir įvairiais būdais baudė buvusį komandos draugą. Puolime Jankūnas taip pat niekuo neišsiskyrė ir sužaidė vienas blankesnių sezono rungtynių.

Komentarai:
Paskaitykit senus dilmah komentarus:DD
2020-11-21
-6
Atsakyti
Grigonis
Tiek su Cska tiek su Milan Truko Grigonio ipacs galuose patraukt Ka ir Matem Su Asvel Patrauke vienas aisku dar Lukas Bet Grigonis pats Save isimuse pririnkes prazangu
2020-11-21
+2
Atsakyti
Problemos
campazzo Tavares Mike\'as Jemes Clayburn Punteris Denaley nuzudo kiekviena Zalgirio priartejima
2020-11-21
-4
Atsakyti
Leksas
Galbut priekaistai Treneriui kuris neisnaudoja Stipriuju Snaiperiu savybiu Per triju macu serija pelne 5 Taskus ir 1/7 tritaskiu Milui
2020-11-21
-7
Atsakyti
Acb
kas svarbiausia prie Saro Jakubaitis net negautu zaist, o cia daug kas nepatenkinti kad Marekui neduoda zaist. Cia yra kosmosas isejus Ulanovui nieko neturet ir zaisti su nukarsintu Milakniu, kuris taip ir neigijo meiwtriskumo.
2020-11-21
-9
Atsakyti
Jonas
ir vel SOLIDUS JanKUNAS, su savo gelezine gynyba cementuoja visa zalgiry, be to mazai ivertinamas uz savo nematomus nuopelnus ant atsarginio suolo , nesiojant ranksluoscius, rubineje taip pat duse. taip pat pagyrimu nusipelno toliasaudis Vanagas Milas kuris baudzia savo metimais bet gaila jog savo komanda. o kur dar jo nuostabi kamuolio varymosi technika kuria jis daznai nori pademonstruot...nors to daryt nereiktu. kur dar mareko blazeviciaus gebeno talentai, kur grigonio artistiniai cirko elementai kurie siandien buvo teisingai pastabeti ir ivertinti 5 baudom ir tas turetu but kiekvienose varzybose. nes vemt vercia ta jo vaidyba kritinejimai skeryciojimai kiekvienoj atakoj.o Garbaniui ir Lukuciui tik pagyrimai, bet siaip eurolygos dugnas ne uz kalnu. nes pagal sudety meistriskuma trenerius ir visa zalgirio valdyma ten jusu ir yra vieta...nereikia Pykti.
2020-11-21
-4
Atsakyti
Georgi Čekovski
Treneris nėra tinkamas Eurolygai. Kad ir vakar mūsų šviesuliai mažieji su Rubit darė grajų ir ėjom į pergalę. Jo pavargo jie, bet buvo galima juos rotuot labai trumpam poilsiui, pvz atakai gynybai, pakeitus Rubit ir Luką, ir vėl puolimui leidi. Taip darydavo Obradovič, kaip turėjo seną, bet tik puolime gerą Šarą tokių mačų pabaigose. O Śileris leidžia tipo pailsėjusius Walkup, Lavern, kurie nebuvo hot players vakar ir jei jis manė, kad bus geriau, tai faktai parodė, kad ne. Rodrigez iškart atakavo nerangų Lavern ir to pasekoj reikėjo pagalbos anam ir kamuolis numestas laisvam ant troico ir bach!! Puolimo atsakas. Walkup užmeta kažkokį lėtą balioną tam pačiam Lavern, kuris vos jį pagauna, graibo, numeta Mariui ir ataka baigiasi desperatišku Grigoniu veržimusi su jo bauda puolime, kai Marius nebuvo hot vakar. O 3 hot players yra out of game. Lukas su Rubit sėdi, o kai aikštėj Walkup, tada Rokas kamuolio negauna! Čia yra detalės, detalės ir detalės, kuriose sprendžiasu pergalė, bet ne Šileriui jas suprast ar pajaust.
2020-11-21
+3
Atsakyti
x
visi kas žaidė 3 kėlinio pradžią verti 2 . tada buvo praloštos rungtynės. kita vertus treneris nesiryžo laiku ileisti į aikštelę luką, jokubaiti hayes, rubitą.
2020-11-21
+3
Atsakyti
Milaknis
Milaknio Truksta Tritaskiu aisku buvo mazai pastebimas
2020-11-21
+6
Atsakyti
Anonimas
euroligoj reikia kad zalgiriui teisejautu lietuviai pirma vieta garantuota
2020-11-21
-19
Atsakyti
ATI
Grigonis per trumpa laika gerai pavare ir tik 5 balai??? Jis bent 6.5 -7 vertas. Seniau Jankunui uz pabezdejima tiek duodavot.
2020-11-21
+6
Atsakyti
789++
Pagaliau normalesnis žaliakraujo Jankio įvertinimas. Atsirai įvertinimo nusipelno GM Motiejūnas, super komplektacija.
2020-11-21
-5
Atsakyti
Ei
Paulius Jankunas dvejetukininkas!!!
2020-11-21
-1
Atsakyti
Nusišneki lekšai
Rungtynes Rubitas pradėjo vangiai ir pirmojo mačo dalyje nebuvo itin pastebimas :D o kaip jam buti pastebimu jeigu kamuolio i rankas negaudavo?
2020-11-21
-4
Atsakyti
Dilmah
motiejukas tikras genijus. Tokių grėbliarankių pririnkt už tokias sumas, reikia sugebėt!😂😂😂
2020-11-21
-11
Atsakyti
Anonimas
kas per kosmosas su tuo jokubaicio dievinimu?( meta nesamone per Hineses, aisku kad nepataike, tai komentatoriai sako maladiec pacanas, kad bloko negavo(bl..,bl..), butu koks vasturiabtaip darias butu sudirbe ji. nieko gero is jo nera is jokubaicio, o jei jis tarp rezultatyviausiu, tai tik parodo ant kiek prastai su zalgirio sudetim siemet yra.
2020-11-21
-8
Atsakyti
Jankis milas.
tai jau keiksmazodis.Einu pavemsiu
2020-11-21
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Milano Armani Exchange
Kauno Žalgiris
53%
33/62
Metimai iš žaidimo
55%
34/62
30
Atkovoti kamuoliai
29
17
Rezultatyvūs perdavimai
17
9
Perimti kamuoliai
4
1
Blokuoti metimai
3
10
Prarasti kamuoliai
11

Rungtynių žaidėjai

Kevin  Punter
22 PTS
7/9 FG
5/5 FT
Lukas  Lekavičius
16 PTS
7/9 FG
1/1 FT
Milano Armani Exchange
Keli žaidėjai
6 REB
Augustine  Rubit
7 REB
5 DREB
2 OREB
Sergio  Rodriguez
5 AS
2 TO
18 MIN
Thomas  Walkup
8 AS
3 TO
20 MIN
Kevin  Punter
29 EFF
80% 2P%
75% 3P%
Augustine  Rubit
22 EFF
67% 2P%
- 3P%