Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kauno „Žalgiris“ pralaimėjimų serijoje praleido mažiausiai taškų, tačiau po nesėkmės prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas labiausiai buvo nepatenkintas gynyba.

Fotogalerija

„Žalgiris“ praleido 83 taškus, pats įmetė 75 ir Eurolygoje patyrė jau penktąją nesėkmę iš eilės.

„Rungtynės vėl nepasisekė, kaip ir pastarosios trejos, – po mačo sakė 6 taškus pelnęs ir 5 kamuolius sugriebęs Jankūnas. – Tos pačios klaidos, prieš tai atsilikome ir 30 taškų skirtumu ir tik tuomet pradėjome žaisti. Čia yra didžiausia problema. Šiandien gynyboje vienas prieš vieną dar atstovėjome, bet komandinėje gynyboje reikia vienas kitam padėti, šiandien to visai nebuvo. Mano atžvilgiu to dalyko trūksta.

O kad rungtynių pabaigoje prisivijome, nemanau, kad daug ką reiškia, kai trečiąjį kėlinį pradedame su trimis varžovų tritaškiais. Turėjome planą viską keistis, jie negalėjo išsimesti tokių metimų, bet kaip šį sezoną dažnai būna, taip jau nutinka.“

– Pauliau, kokios yra komandinės gynybos problemų šaknys?
– Nežinau, yra žaidėjų ir iš praėjusio sezono, yra tokių, kurie prisijungė. Eurolygoje visi yra profesionalai, aukšto meistriškumo žaidėjai. Gal ne viską eina numatyti, bet komandinis susikalbėjimas turi būti. Gal paprasčiausiai kažkam trūksta susikaupimo, atsakomybės. Kažko trūksta. Jeigu esi silpnesnis, tave gali įveikti vienas prieš vieną, bet komandinė gynyba yra visų penkių krepšininkų darbas, vienas kitam turime padėti. O tiek rungtynių pralaimėjus... Puolimu gali laimėti vienas kitas rungtynes, o gynyba laimėsi daug rungtynių. Kuo daugiau pralaimi, tuo gynyba turi būti stipresnė. Bet kol kas mes kažkaip to nedarome.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
19
Baudų metimai
100%
5/5
Tritaškiai
75%
3/4

– Per pirmąją rungtynių pusę komanda atliko tik du baudų metimus. Ar ekipai trūko agresyvumo?
– Jeigu atlikome du baudų metimus, tai turbūt trūko. Galbūt trūko prasiveržimų, situacijų, kuriose būtume agresyvesni ir išprovokuotume daugiau pražangų.

– Po trijų kėlinių lyg turėjote pastabų treneriams, gal galite pasidalinti, ką jiems pasakėte?
– Ten nebuvo pastabos, tiesiog po vieno, antro, trečio prasto epizodo norėjome šiek tiek suaktyvinti gynybą. Tas rezultatas blogėjo su kiekviena ataka ir reikėjo pradėti agresyviau gintis. Po truputį tai ir padarėme, geriau apsigynėme, vieni kitiem padėjome. Kai toks rezultatas, reikia tik aktyvinti gynybą, ne puolimu bandyti pavyti varžovus.

– Kaip manote, kodėl žaidėjai gynyboje vieni kitų neišgirsta ar kažko nepadaro, kodėl tokį ilgą laiką kartojasi ta pati problema?
– Nežinau, jeigu žinotume tą problemą, tai iškart išspręstume (šypsosi). Gal atsakomybių trūkumas, gal kažkas bijo išsibauduoti, gal kažkas bijo, kad jam nuėjus į gynybą taškų primes jo ginamas žaidėjas. Čia toks dalykas, kur mes turime dirbti kaip laikrodis. Galime gintis agresyviau, bet kažkas nepadaro, kažkas bijo. Nemanau, kad kažkas nesupranta, bet tai yra nepadaroma.

Spaudos konferencija:

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Bbs, bbiams, bbius, bbina
Ricky Shitler, it\'s time to go away! Ricky Shitler, you had too long to stay!!! Ricky Shitler, please, make no more mistakes!!! Ricky Shitler,...... piss off!!!¡!!!¡!
2020-11-27
+3
Atsakyti
Schileris
atsakingas uz Gynyba Kad kaip Ceponis sako skysta gynyba Dabar kiekvienos Runktynes Akcentuojam Gynyba Kur Agresivumas
2020-11-27
+1
Atsakyti
Karoli Tiskeviciau!!!
kitas sampano sovimas podcaste kai Jankis ymes tritasky!
2020-11-27
-5
Atsakyti
tipinis alkoholikas
irgi supranta kad uzteks gert, bet taip ir nesustoja
2020-11-26
Atsakyti
Aura
keiciam Jankuna i alvyda bertasiu!!!
2020-11-26
+15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Sankt Peterburgo Zenit
48%
28/58
Metimai iš žaidimo
51%
28/55
29
Atkovoti kamuoliai
27
16
Rezultatyvūs perdavimai
23
3
Perimti kamuoliai
6
0
Blokuoti metimai
2
86%
12/14
Baudų metimai
83%
15/18

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
18 PTS
5/7 FG
4/4 FT
Austin  Hollins
20 PTS
6/11 FG
5/5 FT
Joffrey  Lauvergne
8 REB
5 DREB
3 OREB
Will  Thomas
7 REB
4 DREB
3 OREB
Thomas  Walkup
4 AS
2 TO
19 MIN
Kevin  Pangos
7 AS
1 TO
26 MIN
Marius  Grigonis
22 EFF
33% 2P%
100% 3P%
Austin  Hollins
19 EFF
43% 2P%
75% 3P%