Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kauno „Žalgirio“ pergalių kraitis lapkričio mėnesį Eurolygoje liko tuščias. Eilinį kartą gynyboje su savo užduotimis nesusitvarkę Martino Schillerio auklėtiniai ketvirtadienio vakarą krito prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkus ir tai buvo penktasis iš eilės žalgiriečių pralaimėjimas.

Fotogalerija

Pagrindinis „Žalgirio“ vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne'as išskyrė jau kurį laiką žiojėjančią ekipos žaizdą – gynybą.

„Žaidėme gerai 33 minutes, tačiau tikslas yra laimėti rungtynes ir sėkmingai rungtyniauti visas 40 minučių. Mes neturime tokios didelės prabangos atiduoti varžovams kitas 8 minutes ir tikėtis pergalės“, – po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo prancūzas.

Lauvergne'as šį vakarą buvo vienas Kauno ekipos lyderių. Aukštaūgis per 23 minutes pelnė 17 taškų (7/9 dvit.), atkovojo 8 ir prarado 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą bei surinko 19 naudingumo balų.

– Kaip reikia tvarkytis su problemomis gynyboje?
– Šį vakarą gynyboje turėjome daug bėdų. Mano nuomone, rungtynėms pasiruošėme puikiai, buvome išanalizavę visas situacijas ir treneriai paruošė puikų gynybinį planą. Tačiau mes, kaip žaidėjai, jo neįvykdėme ir padarėme daug klaidų. Turėjome didelių problemų, kuomet „Zenit“ metikai bėgiodami ratu naudojosi aukštaūgių užtvaromis ir liedavo tritaškius. Mes paskui juos nespėjome.

– Kokia yra didžiausia „Žalgirio“ problema ginantis?
– Jau keletą rungtynių iš eilės mus kankina ta pati problema. Kaip ir minėjau, dvikovoms pasiruošiame tikrai gerai, bet nesugebame išlaikyti koncentracijos. Reikia tiesiog toliau sunkiai dirbti ir tobulinti darbą ginantis.

– Problemas gynyboje lemia smulkios detalės, ar spragos žaidėjų rotacijoje?
– Jei turėtumėme daugiau žaidėjų, gal tai ir padėtų. Tačiau mes neturime prabangos pralaimėti nė vienai ekipai, pavyzdžiui, Panevėžio „Lietkabeliui“ nacionaliniame čempionate. Visos klaidos mus baudžia skaudžiai ir atidavę visas jėgas virš 30 minučių mes negalime tiesiog vaikščioti aikštelėje kitas 10.

– Kiek jums trūksta fanų palaikymo?
– Labai trūksta. Sirgaliai „Žalgiriui“ yra labai didelis pranašumas, nes nuolat yra surenkama pilna arena. Turime rasti išeiti, kaip laimėti be jų, nes panašu, jog dar ilgai rungtyniausime be fanų.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Sankt Peterburgo Zenit
48%
28/58
Metimai iš žaidimo
51%
28/55
29
Atkovoti kamuoliai
27
16
Rezultatyvūs perdavimai
23
3
Perimti kamuoliai
6
39%
7/18
Tritaškiai
52%
12/23
53%
21/40
Dvitaškiai
50%
16/32

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
18 PTS
5/7 FG
4/4 FT
Austin  Hollins
20 PTS
6/11 FG
5/5 FT
Joffrey  Lauvergne
8 REB
5 DREB
3 OREB
Will  Thomas
7 REB
4 DREB
3 OREB
Thomas  Walkup
4 AS
2 TO
19 MIN
Kevin  Pangos
7 AS
1 TO
26 MIN
Marius  Grigonis
22 EFF
33% 2P%
100% 3P%
Austin  Hollins
19 EFF
43% 2P%
75% 3P%