Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka

Šarūnas Jasikevičius kartu su „Barcelonos“ klubu nutūpė Kaune. Vasarą „Žalgirį“ palikęs kaunietis penktadienį Nemuno saloje stos į kovą prieš gimtojo miesto komandą, kuriai jis atstovavo praėjusius septynerius metus.

Visgi emocijoms daug vietos nėra, mat Kauno oro uoste gausaus žurnalisto būrio sutiktas Jasikevičius tikino, jog pastarieji pralaimėjimai Valensijos „Basket“ ir Vilerbano ASVEL klubams stipriai apkartino nuotaikas.

„Mes atvažiavome nelabai geromis nuotaikomis, kadangi pralaimėjome dvejas rungtynes iš eilės, kažkiek atsipalaidavome po labai gero mėnesio, – sakė Jasikevičius. – Kaip visada sakome, turbūt pasijutome esantys labai geri ir šitoje situacijoje labai greitai būni nuleistas ant žemės.“

„Žalgirio“ ir „Barcelonos“ dvikova Kaune – penktadienį nuo 20 val.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ žaidimą?
– Vertinu labai gerai. Manau, kad sezono pradžioje jų padėtis turnyrinėje lentelėje – labai gera. Aišku, dabar yra pralaimėjimų, bet reikia žiūrėti į tai, su kuo jie žaidė – su komandomis, kurios dabar yra aštuonetuke, yra puikiai treniruojamos ir rodo puikų žaidimą. Tie pralaimėjimai nenustebino nieko, bet reikia pripažinti, kad „Žalgiris“ žaidžia labai gražiai, yra labai daug kūrėjų. Man malonu žiūrėti į juos.

– Minėjote, jog nesulaukėte reakcijos iš komandos po pralaimėjimo ASVEL komandai. Ar dabar reikėjo imtis kažkokių priemonių po nesėkmės prieš „Valencia“?
– Na taip, aš stengiuosi. Mes peržiūrėjome video, tikrai buvo pokalbiai ir manau, kad žaidėjai supranta. Jie turi suprasti, jog kiekvienoms rungtynėms reikia užsikurti iš naujo, kiekvienas varžovas padaro skirtingų problemų. Reakcija rungtynėse su „Valencia“ nebuvo tokia, kokios mes tikėjomės ir sumokėjome to kainą.

– Ar jus tenkina sparta, kaip žaidėjai perpranta jūsų sistemą?
– Taip, reikia pripažinti, kad komandoje yra daug pasikeitimų ir palyginus viskas sekasi neblogai. Iš komandos išėjo tiek daug aukšto lygio žaidėjų, o atėjo tik Nickas Calathes, tai, manau, viskas vyksta tikrai normaliai. Mes einame į priekį, tik aišku, paskutinė savaitė mus verčia labai sunerimti.

– Kokiomis asmeninėmis nuotaikomis grįžote į Kauną?
– Asmeniškai nuotaika būtų superinė, jeigu ne tie du pralaimėjimai. Visą laiką sakome, kad atsiveži tą nuotaiką iš darbo į namus. Nuotaikos po dviejų pralaimėjimų nėra pačios geriausios, net nebuvo laiko pagalvoti apie kelionę į Kauną. Aišku, sugrįžus labai malonu, bet vėlgi, žinote, kad mes gyvename krepšiniu ir dabar krepšinio situacija yra tokia, kokia yra.

– Ar gaila, kad nebus tūkstančių sirgalių arenoje?
– Mums dar geriau kovojant dėl pergalės. Čia yra faktas.

– Kiek stipriai yra pasikeitęs „Žalgirio“ žaidimo braižas nuo praėjusių metų?
– Manau, kad daug situacijų yra išlikę tokių pat. „Žalgiris“ turi keturis puikius kūrėjus, įskaitant Steve'ą Vasturią, ką mes akcentuodavome, jog yra svarbiausia. Žaidimas labai gražus, su daug judesio ir tie kūrėjai tikrai išsprendžia daug dalykų. Toliau yra kiti žaidėjai, kurie puikia viską supranta. Didžiulis kūrėjų skaičius kelia susirūpinimą.

– Kiek krepšinis šiomis sąlygomis yra svarbesnis už kitus dalykus?
– Turime pažiūrėti į tai, jog pasauliui yra labai sunku, o mes dirbame savo darbą, uždirbame pinigus, galime mėgautis savo darbu. Kad viskas nebus idealiai, jau matosi ir taip. Svarbiausia, jog darome tai, kas mus daro laimingus. Problemų yra visiems, mums, ko gero, mažiau nei kitiems.

Komentarai:
M
Kokia ten malalietka paskutini klausima uzdave ?:DD
2020-12-03
-4
Atsakyti
Tavo architektas
Sėkmės Šarai tau ir Barsai žaisti su kitomis komandomis.
2020-12-03
+1
Atsakyti
Zalgeris
jonai, kada savo straipsnius skaitysi humoro klube? 😂😂😂 puikus standupas butu
2020-12-03
-5
Atsakyti
Georgi Čekovski
Rytoj, kaip ir praejusia savaite puikiai pasimatys treneriu lygio skirtumai: kaip vienas ir kitas reaguoja i bloga sau atkarpa (arba isvis nereaguoja-cia apie austru fizruka), atliekant keitimus zaideju rotacijoj ir gynybos sistemoj. Kaip puolime atakuos per siplnasias vietas arba isvis niekaip, cia apie austru fizruka. Mane austru fizrukas sunervins nuo pradziu, nes tas nr 32lavonas vel bus starte.
2020-12-03
-13
Atsakyti
Ooop
O as nieko pries neturiu pries Zalgirio zaisima. Greitas, laisvas, malonus ziureti. Nes kartais ziuret Saro zalgiri buvo jau kancia. Taa senobinis zaidimas, kur kamuoli bumsi 20 sekundziu ir taskai yra gimdomi. Kur zaidejai aiksteje atrodo tarsi robotukai. Man kaip tik dabartinis zalgiris zaidzia siuolaikini krepsini. Jei siek tiek ginyba sustyguos, isvis bus super.
2020-12-03
+6
Atsakyti
Antanas
o jo morda tai gerai ispurtus. matosi kad gir.tas
2020-12-03
Atsakyti
oo, gezas is back! jau buvom beveik uzmirse kaip galima paniekinamai su ziniasklaida bendraut.
2020-12-03
-3
Atsakyti
Kapitonas
Kapitonas Jankunas Su Zmona Laukia seimos pagausejimo 😃
2020-12-03
-3
Atsakyti
Zalgiris
Paska Labiau Bus Gynyba solydesne puolimas
2020-12-03
+1
Atsakyti
15tuks
Butu Pilna Arena Kitaip sneketu Dabar Saras mums dar geriau 😃 be sirgaliu Gal kiek apmaudu
2020-12-03
-2
Atsakyti
alioalio
O tai nesuprantu,kodel nebuvo geriausio krepsinio zurnalisto??negalejo atvaziuoti??kaip gali atvaziuoti Jasikevicius,ir nebuti geriausio Lietuvos krepsinio zurnalisto,kuris gyvenime straipsnio nera parases Tiskeviciaus??Ne lygis geriausiam Lietuvos krepsinio zurnalistui uzduoti klausimus jasikeviciui?
2020-12-03
+1
Atsakyti
Zalgiris
Bent Jau Saras gerai vertina Zalgiri 😃 Nepaklause kaip dabar po 5 pralaimeimu vertina
2020-12-03
+1
Atsakyti
Tevas
i Kauna Sugrizes Sara pasitiko tevas Tevai Neturi ka veikt 😃
2020-12-03
+3
Atsakyti
Kaunas
Saras 👍💚💚
2020-12-03
+2
Atsakyti
djgaffer
Kaip smagu vėl matyti Šarą Kaune.🙂 Daug laiko jau praėjo nuo jo būvimo Kaune,tai šitas apsilankymas tikrai malonus.Tik gaila,kad Barsai pergalės reikia ne ką mažiau,nei Žalgiriui,tsi Šaras jau nuteiks komandą kaip reikiant.Na,vistiek džiugu matyti jo interviu.
2020-12-03
+3
Atsakyti
LT
Bent jau apie sveikata galejo pasiteirauti,zmogus sirgo corona ir pasveiko nuo mirtinos ligos kaip didvyris!
2020-12-03
Atsakyti
As
Manau Saras puikiai supranta ka reikstu Zalgiriui ir Sileriui jei jis pasakytu kad Zalgiris nelosia gerai.
2020-12-03
-3
Atsakyti
Kvietimas
Norit kaupt pinigėlius nieko neinvestavę,tik sugaišdami kelias sekundes per dieną? Junkitės prie manęs ir mano komandos. minepi.com/pajarolt Į invitation code laukelį suveskite pajarolt Tai virtualūs pinigai,kitąmet jau išeisiantys į rinką. Paskubėkite kol dar turime galimybę jungtis prie pasaulinio projekto. Jau tuoj bus pasijungę 10 milijonų žmonių iš viso pasaulio. Išsamesnė info prisijungus. Laukiu jūsų savo komandoje. Sėkmės ir iki ;)
2020-12-03
+4
Atsakyti
Ryklys.
manau bus idomios rungtynes,nes ne reikia pamirsti kaid zaidejai zalgirio nores pasirodyt pries sara ir noras bus milziniskas ,turetutu intriga likti iki paskutiniu sekundziu. bet yra du dalykai kurie gali pakisti koja pirma ,ar zaidejai ne perdegs is didelio noro pasirodyt gali per daug nudegti. antra treneris svarbiause bus zaidimo skaitymas , ar treneris sugebes laiku primti teisingus sprendimus.
2020-12-03
+19
Atsakyti
sfgd
Keistai įvertino Žalgirį, kai ž-urnalistai jau seniausiai atleidę Šilerį :D
2020-12-03
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.