Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Sekmadienį Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) pasiekė istorinę pergalę. Martino Schillerio auklėtiniai net 47 taškų persvara sutrypė be 5 pagrindinių žaidėjų rungtyniavusį Vilniaus „Rytą“ (92:45) ir iškovojo didžiausią pergalę tarpusavio istorijoje.

Fotogalerija

Pasak talentingojo žalgiriečių įžaidėjo Roko Jokubaičio, nepaisant išretėjusios sostinės ekipos sudėties, koncentracija dvikovoje buvo maksimali.

„Smagios rungtynės. Žaidėme prieš nukraujavusią „Ryto“ komandą, kas ir matėsi aikštelėje. Mūsų darbas yra į kiekvienas rungtynes ateiti susikoncentravus 100 procentų, ką padarėme tiek gynyboje, tiek puolime“, – po mačo surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Jokubaitis.

20-metis atakų organizatorius buvo vienas rezultatyviausių savo ekipos žaidėjų ir mače prieš „Rytą“ per 21 minutę pelnė 11 taškų (2/5 dvit., 1/4 trit., 4/4 baud.), atkovojo 2 bei prarado 3 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 8 naudingumo balus.

– Mačo pradžioje po susidūrimo su Martyno Echodu jums teko palikti aikštelę. Kas nutiko?
– Dovis Bičkauskis prametė metimą ir tuo metu buvau po krepšiu. Echodas stovėjo šalia manęs ir šokdamas kovoti dėl kamuolio trinktelėjo man į galvą. Iš pradžių galvojau, kad trauma bus rimtesnė, bet šiaip viskas gerai. Ant galvos liko guzas, bet Martynas atsiprašė manęs po rungtynių. Tai – žaidybinis epizodas, bet tuo metu galva apsisuko nemenkai. Teko uostyti amoniako, ilgainiui nustojo svaigti galva ir po kelių minučių grįžau į aikštelę.

– Kai tokia situacija varžovų stovykloje, ar stengiatės neišnaudoti visų jėgų ir pasitaupyti?
– Prieš rungtynes turėjau tokią nuojautą, kad jie neturi ką prarasti, kausis iki galo ir mes galime nudegti. Tačiau matėte, jog viso mačo metu išlaikėme susikrautą persvarą. Antroje pusėje padidinome persvarą iki 40-ties taškų ir ką tik perskaičiau, jog „Rytas“ sumušė antirekordą. Aišku, čia visiškai nėra kuo džiaugtis, tačiau galime pasidžiaugti savo geru žaidimu. 

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
20
Dvitaškiai
100%
7/7
Rezultatyvūs perdavimai
4

– 45 praleisti taškai yra labai solidus rezultatas. Ar tai galima sieti su gerėjančia gynyba?
– Tikrai galime. Dvejas rungtynes iš eilės esame pagerinę gynybinius rodiklius. Ne tik mes, bet ir visi pastebėjo pagerėjusią gynybą. Žinoma, nenoriu nieko prikalbėti, nes yra daug tobulintinų dalykų, tačiau dabar atrodome labai smagiai. Visi šnekame, komandinė aura tikrai pagerėjusi. Taip ir toliau.

– Kiek asmeniškai džiaugiatės dėl dviejų Mareko Blaževičiaus blokų?
– Kai Marekas žaidžia ir jam sekasi, smagu žiūrėti. Apskritai, bet kokiu atveju visi komandos draugai jį palaiko. Nesvarbu, ar jam sekasi, ar ne. Vis tiek Mareko situacija šį sezoną yra kiek sudėtingesnė, bet man labai smagu už jį. Kalbėjome prieš rungtynes. Jis prisipažino, kad jaudinasi, tačiau yra susikaupęs. Normalu, nes žaidė prieš savo buvusią komandą ir nesvarbu, kokia ji buvo. Patys matėte, kad Marekas gerai įėjo į rungtynes, kartais prasileisdavo vienas prieš vieną situacijose, tačiau porą kartų gerai nugesino varžovus. Puolime taip pat atliko gerą darbą. 10 balų jam už šias rungtynes.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
istorine pergale
tikrai gali didziuotis z tokia ispudinga pergale pries puse Vilniaus komandos. Nors siemet tik pries tokias nukraujavusias komandas ir sugeba laimet..
2020-12-08
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Vilniaus Rytas
55%
36/66
Metimai iš žaidimo
23%
13/56
43
Atkovoti kamuoliai
29
21
Rezultatyvūs perdavimai
10
8
Perimti kamuoliai
8
25
Pražangos
14
3
Blokuoti metimai
4

Rungtynių žaidėjai

Lukas  Lekavičius
17 PTS
8/8 FG
0/0 FT
Martynas  Echodas
10 PTS
3/11 FG
4/8 FT
Paulius  Jankūnas
9 REB
8 DREB
1 OREB
Martynas  Echodas
8 REB
4 DREB
4 OREB
Rokas  Jokubaitis
6 AS
3 TO
21 MIN
Augustas  Marčiulionis
4 AS
4 TO
29 MIN
Lukas  Lekavičius
20 EFF
100% 2P%
100% 3P%
Martynas  Echodas
15 EFF
27% 2P%
- 3P%