Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Dvigubos Eurolygos savaitės antrosiose rungtynėse Martinas Schilleris sutiks puikiai pažįstamą veidą. Ketvirtadienio „Žalgirio“ varžovę, Stambulo „Fenerbahče“, treniruoja Igoris Kokoškovas, su kuriuo kauniečių treneriui teko dirbti JAV.

2017-2018 m. Schillerui debiutuojant už Solt Leik Sičio „Stars“ komandos vairo, Kokoškovas dirbo pagrindinėje to paties miesto, „Utah Jazz“, komandoje.

„Labai gerai jį pažįstu ir labai gerbiu“, – prieš akistatą apie būsimą oponentą sakė Schilleris.

Po to sezono jų keliai išsiskyrė – Kokoškovas tapo Finikso „Suns“ vyriausiuoju treneriu ir pirmuoju europiečiu tokiose pareigose.

Tiesa, jo karjera čia neužsitęsė – serbas buvo atleistas po pirmojo sezono.

Šią vasarą abiejų trenerių keliai pasuko į Europą ir abu jie pakeitė ilgamečius tose komandose dirbusius trenerius: Kokošovas – Željko Obradovičų, o Schilleris – Šarūną Jasikevičių.

Tiesa, dėl šių karjeros vingių Schilleris neįžvelgė daug panašumų su Kokoškovu.

„Yra šiek tiek panašumų, tačiau jo istorija ir patirtis yra visai kitokia – jis buvo NBA vyr. treneris, tapo Europos čempionu su Slovėnija, prieš tai treniravo Gruzijos rinktinę“, – oponento pasekimus vardijo Schilleris.

Priešingai nei „Žalgiris“, kuris laimėjo du kartus iš eilės, „Fenerbahče“ pastaruoju metu stringa – ji pralaimėjo šešerias iš paskutinių septynerių rungtynių.

Tiesa, penkeriose iš šių rungtynių jie vertėsi be Nando De Colo, kuris tik praėjusią savaitę grįžo į rikiuotę.

„Tai toks geras žaidėjas, kad su juo ar be jo yra milžiniškas skirtumas komandai, – aiškino Schilleris. – Jie turėjo puikių rungtynių, turėjo rungtynių, kur strigo. Jie – nauja komanda, kartais reikia laiko, kol randi ritmą. „Fenerbahce“ komandai reikės laiko, nes talento jie turi labai daug, o treneris labai geras.“

Pasak „Žalgirio“ stratego, antrai dvikovai per tris dienas nėra daug laiko pasiruošti, todėl svarbiausia bus pažinoti savo tiesioginius oponentus.

„Svarbiausia bus suprasti konkrečius varžovus. Man regis tai visada yra svarbiausia, nes reikia laimėti vienas prieš vieną, o jeigu tai padarysi, tuomet turėsi šansų sužaisti kovingai, – sakė Schilleris. – Čia negalėsime žinoti visko, ką jie daro, nes nėra laiko tam ruoštis. Tai – kitokios rungtynės, nei tos, kurioms turi 3 dienas pasiruošti. Akcentas individualiems žaidėjams turi mums padėti.“

Pažintį su būsimais varžovais žalgiriečiai trečiadienį pradėjo dainuodami „Su gimimo diena“ Nigelui Hayesui. Prieš varžovų vaizdo apžvalgą 26-ąjį gimtadienį mininčiam poliglotui sveikinimo daina skambėjo keliomis kalbomis, tarp jų – lietuvių, anglų ir vokiečių.

Komentarai:
In vino veritas
O cia buvo spaudos konferencija ar personalinis Miklovo interviu su Schilleriu? Daugiau zurnalistu nebuvo?
2020-12-16
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.