Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Šį vakarą Kauno „Žalgiris“ pratęsė laimėjimų Eurolygoje seriją iki 3 iškovojo vieną didžiausių pergalių klubo istorijoje, 99:62 sutriuškindami Stambulo „Fenerbahče“. Tai laikinosios sostinės krepšininkai padarė spindėdami abiejose aikštelės pusėse.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
11
Naudingumas
15
Rezultatyvūs perdavimai
2
Dvitaškiai
60%
3/5

Martino Schillerio auklėtiniai puolime realizavo 35 metimus iš žaidimo ir beveik visi jų buvo po rezultatyvių perdavimų, kurių „Žalgiris“ atliko 31. Lapkričio mėnesį daug kritikos už prastą gynybą sulaukę žalgiriečiai šiandien savo aikštelės pusėje taip pat padirbėjo iš peties, praleisdami vos 62 taškus.

„Šį vakarą žaidėme labai gerai. Trečia pergalė paeiliui – puikus jausmas. Tikiuosi, kad ir toliau taip žaisime. Negaliu sulaukti kitų rungtynių“, – pergale po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje džiaugėsi „Žalgirio“ aukštaūgis Joffrey Lauvergne'as.

Prancūzas į savo buvusios komandos krepšį per 15 minučių spėjo įmesti 8 taškus (3/4 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 6 bei prarado 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 13 naudingumo balų.

– Šiandien komanda atliko 31 rezultatyvų perdavimą. Ar galite pakomentuoti tokį rezultatą?
– Esu žaidęs daug skirtingų komandų, tačiau „Žalgiryje“ atmosfera – nuostabi. Tai atsispindi ir aikštelėje. Mes dalinamės kamuoliu, kiekvienas padedame vienas kitam. Labai gražu tai stebėti.

– Ar žaidžiant prieš savo buvusią komandą buvo papildomos motyvacijos?
– Nebuvo. Žinoma, mano geriausias draugas (Leo Westermanas) žaidžia „Fenerbahče“ ir ten turiu daug pažinčių, tačiau prieš rungtynes nebuvo jokios papildomos motyvacijos. Mūsų tikslas yra patekti į atkrintamąsias ir yra labai svarbu nugalėti visas turnyrinės lentelės vidurio komandas. 

Joffrey Lauvergne

Joffrey  Lauvergne
Joffrey  Lauvergne
MIN: 19.92
PTS: 10.07 (59.54%)
REB: 5.21
AS: 1.14
ST: 0.36
BS: 0.21
TO: 1.57
GM: 14

– Nepaisant puikaus „Žalgirio“ puolimo, gynyba taip pat pagerėjo. Ką komanda labiausiai patobulino per šią savaitę?
– Nelengvas klausimas. Kiekvienose rungtynėse darome tą patį, tačiau šiandien žaidėme prieš komandą, kuri turi šiek tiek mažiau talento. Kai turėjome 6 pralaimėjimų seriją, žaidėme prieš ekipas, kurios yra labai stiprios ir savo sudėtyse turi daug pajėgių krepšininkų. Manau, kad patobulėjome tuose dalykuose, kuriuos kartojame diena iš dienos, ne išimtis ir gynyba. Žinoma, šiandien savo aikštelės pusėje įdėjome daug pastangų, o rezultatai matosi pasižiūrėjus į kelias pastarąsias rungtynes.

– Matėsi, jog šį vakarą tiesiog smaginotės aikštelėje. Ar įveikti savo buvusią komandą yra smagiau, nei įprastai?
– Ne. Šiandien taip pat mėgavausi žaidimu, kiek tai dariau ankstesnėse dvikovose. Įsimintiniausia pergalė šiemet buvo prieš Stambulo „Anadolu Efes“ namuose, kuomet nugalėjome labai stiprią komandą. Patiko jiems atsirevanšuoti, nes praėjusį sezoną dažnai susidurdavome su jais, kuomet rungtyniavau „Fenerbahče“ ekipoje. Aš tiesiog mėgaujuosi komandos sėkme bei pergalėmis, jokio papildomo malonumo įveikdamas savo buvusią komandą nejaučiu.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Stambulo Anadolu Efes
Milano Armani Exchange
42%
24/57
Metimai iš žaidimo
49%
28/57
31
Atkovoti kamuoliai
26
14
Rezultatyvūs perdavimai
15
6
Perimti kamuoliai
10
4
Blokuoti metimai
3
47%
9/19
Tritaškiai
45%
9/20

Rungtynių žaidėjai

Vasilije  Micic
20 PTS
7/15 FG
2/3 FT
Kevin  Punter
18 PTS
6/10 FG
2/3 FT
Stambulo Anadolu Efes
Keli žaidėjai
8 REB
Kyle  Hines
7 REB
5 DREB
2 OREB
Vasilije  Micic
5 AS
6 TO
35 MIN
Sergio  Rodriguez
8 AS
1 TO
20 MIN
Vasilije  Micic
21 EFF
38% 2P%
57% 3P%
Shavon  Shields
15 EFF
60% 2P%
50% 3P%