Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Panevėžio „Lietkabelis“ sezono Europos taurėje trinktelėjimu neužbaigė. Po pralaimėtų rungtynių Monako ekipai Nenadas Čanakas buvo nusivylęs rezultatu, tačiau teigė, jog sezonas Europos taurėje turėjo ir savų pliusų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
11
Naudingumas
22
Atkovoti kamuoliai
8
Dvitaškiai
100%
5/5

„Monako ekipa šiandien parodė, jog šiuo metu yra geresnė komanda už mus. Jie nusipelnė pergalės, mes nežaidėme tokiu pačiu lygmeniu, kaip trečiadienį. Visada galime rasti pasiteisinimų, tačiau nenoriu to daryti. Man šiandien tai buvo skausmingas pralaimėjimas“, – po dvikovos sakė Čanakas.

– Kaip paaiškintumėte prastus trečiuosius kėlinius?
– Jeigu turėčiau (paaiškinimą), aš kažką padaryčiau, jog to nebūtų. Tačiau mes turėjome ir daug gerų trečiųjų kėlinių. Pavyzdžiui, mačuose su „Rytu“ ar „Žalgiriu“, taigi tai nėra tinkamas klausimas. O jeigu tai yra problema, nežinau, kaip ją išspręsti, bet mes esame gerai sužaidę ir daug trečiųjų kėlinių.

– Kaip įvertintumėte „Lietkabelio“ sezoną Europos taurėje?
– Be abejo, galėjome geriau. Mūsų grupė buvo sunki, manau, kad bent viena iš mūsų pogrupio ekipų žais finale. Galime gailėtis savęs dėl rungtynių Antverpene, tačiau jose žaidėme su nauju žaidėju ir praktiškai be treniruočių.

Jeigu būtume pataikę paskutinį metimą trečiadienio mače su Andora, galbūt, šiandien atrodytume visai kitaip, nes dar būtume turėję šansų patekti į kitą etapą. Mums tai buvo tarsi mokykla, už kurią turėjome sumokėti, tačiau mes šias pamokas paimsime ir panaudosime jas LKL.

– Marius Valinskas sužaidė didžiausią minučių skaičių šiame sezone, tačiau jam rungtynės nenusisekė. Ką jam dar reikėtų patobulinti savo žaidime?
– Jei žiūrėtume į skaičius, tai nebuvo geros rungtynės jam, tačiau man skaičiai nerūpi. Jis yra įžaidėjas, todėl turi būti labiau susikaupęs, žinoti, kas vykta aikštelėje kiekvieną sekundę.

Marius yra jaunas vyrukas ir visa tai jam yra papildoma patirtis. Šiuo metu jis tiesiog turi sunkiai dirbti treniruotėse, o vienerios rungtynės nieko nereiškia.

– Sekmadienį laukia trečias mačas per šešerias dienas. Kaip sunku prisitaikyti prie tokio tvarkaraščio?
– Žinoma yra sunku, tai nėra jokia paslaptis. Visi, kas supranta krepšinį, žino, jog šiandien mes bandėme patausoti savo lyderius. Nors „Žalgiris“ žaidė dvigubą savaitę Eurolygoje, tačiau jie turės viena diena poilsio daugiau, o jų sudėtis taip pat yra gilesnė.

Vis dėlto mes kausimės, stengsimės pateikti šiokį tokį siurprizą ir bandysime išlikti rungtynėse.

Komentarai:
xoxo
Sekmės su žalgiriu, ir visose LKL kovose
2020-12-19
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Panevėžio Lietkabelis
Monako Basket
39%
22/56
Metimai iš žaidimo
58%
36/62
28
Atkovoti kamuoliai
36
13
Rezultatyvūs perdavimai
16
4
Perimti kamuoliai
9
1
Blokuoti metimai
3
13
Prarasti kamuoliai
10

Rungtynių žaidėjai

Paulius  Valinskas
17 PTS
6/10 FG
2/4 FT
Abdoulaye  N'Doye
14 PTS
6/6 FG
0/0 FT
Panevėžio Lietkabelis
Keli žaidėjai
6 REB
Damien  Inglis
8 REB
6 DREB
2 OREB
Gabrielius  Maldūnas
4 AS
1 TO
19 MIN
Nikola  Rebic
6 AS
1 TO
32 MIN
Vytenis  Lipkevičius
14 EFF
100% 2P%
0% 3P%
Damien  Inglis
22 EFF
100% 2P%
0% 3P%