Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr.: Imago Images – Scanpix

5 pergalės iš eilės. Taip Kauno „Žalgiris“ užbaigė pirmąjį Eurolygos ratą ir paskutinėje 2020-ųjų dvikovoje 74:71 palaužė Berlyno ALBA krepšininkus.

Fotogalerija

Laimėjimų kraitį kauniečiai papildė sau neįprastu stiliumi. Iki šių rungtynių tritaškius realizavę 44 procentų taiklumu, antradienio vakarą Martino Schillerio auklėtiniai per pirmąją rungtynių dalį įmetė vos 1 tolimą metimą, o rungtynes užbaigė savo kraityje turėdami vos 5 tritaškius iš 15 bandymų (33,3 proc.).

Nepaisant buksavusio pataikymo, „Žalgirio“ vyr. treneris Schilleris išskyrė savo auklėtinių kovingumą ir darbą gynyboje, kuris neleido paleisti rungtynių pirmoje dalyje.

„Labai džiaugiamės pergale. Sveikinu savo vyrukus. Jie nepasidavė pirmoje pusėje, ypač kai negalėjo pataikyti, tačiau atidirbo gynyboje. Kai negali įmesti, tai labai vargina, bet komanda tęsė darbus gynyboje ir parodė charakterį, – po rungtynių „Žalgiris TV“ kalbėjo 38-erių strategas. – Žinoma, ALBA labai gerai dirbo gynyboje. Pirmoje rungtynių pusėje buvo kritiškai svarbus momentas, kuomet priešininkai pirmavo 8-9 taškais, tačiau mes sugrįžome į rungtynes. Antroje pusėje išsprendėme problemas puolime ir pasidarė lengviau, tačiau rungtynes iki paskutinių sekundžių galėjo laimėti bet kuri ekipa.“

Paklaustas, kokių korekcijų antroje pusėje buvo įnešta į stringantį „Žalgirio“ puolimą, Schilleris akcentų nekonkretizavo ir ironiškai palygino save su vienu garsiausių visų laikų iliuzionistu – Hariu Hudiniu.

„Kalbėjomės apie puolimą ir kaip įmesti kamuolį į krepšį. Žinoma, akcentavome gynybą, tačiau būtinai reikėjo išspręsti problemas varžovų aikštės pusėje. Pakeitėme kelis dalykus ir tai davė vaisių. Po rungtynių gali čia stovėti ir apsimesti Hudiniu, jog sutvarkei puolimą, tačiau kartais kamuolys tiesiog turi įkristi į skylę. Viskas daug paprasčiau“, – savo mintis dėstė strategas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
24
Tritaškiai
75%
3/4
Atkovoti kamuoliai
6

– Nigelas Hayesas šiandien prisiėmė lyderio vaidmenį ir antrajame kėlinyje buvo labai svarbus. Kaip vertinate jo pasirodymą?
– Pastaruoju metu Nigelas rungtyniauja labai gerai, ypač gruodžio mėnesį. Kai dėl traumos praradome Steve'ą Vasturią, taip pat neturime Patricio Garino, todėl Hayesą turime naudoti dviejose pozicijose – trečio ir ketvirto numerio. Noriu pabrėžti, jog Nigelas į lengvojo krašto puolėjo poziciją įsiliejo labai greitai. Noriu jį pagirti už tai, jog puolime puikiai tvarkosi su savo užduotimis, o gynyboje gali dengtis prieš trečio numerio pozicijos žaidėjus.

– Ar galite apibūdinti pirmąjį „Žalgirio“ ratą Eurolygoje?
– Vieta turnyrinėje lentelėje yra gera. Kol kas sezonas primena amerikietiškuosius kalnelius, su puikiu startu, vėliau skyle viduryje ir pozityvia pabaiga. Mūsų vyrai patobulėjo gynyboje, antroje pirmojo rato pusėje ženkliai pagerinome darbą savo aikštės pusėje. Kol kas sezonas yra įdomus, kupinas iššūkių ir smagus.

Komentarai:
simas85
ir jei kalbėti apie gynybą,jos is vis nebuvo 4 kel. kai bele kiek atakų iš eilės Alba įmetė taškus.
2020-12-30
+2
Atsakyti
simas85
tai gal hayes ir turėtų didžiąją laiko dalį SF žaisti?
2020-12-30
-2
Atsakyti
A.
intelektualus palyginimas, metafora iliustruojanti mastymo paradigma tasai Hudinis iliuzionistas. kartais norisi to ir is lietuviu treneriu.
2020-12-30
-5
Atsakyti
asas
Shiller > Sarunas
2020-12-30
+1
Atsakyti
Tomas
Laverną atleist reikia. Puolime kaip statistas susirenka savo skaičiukus po gerų pasų, kuriuos gauna. O gynyboj visiškai kiauras, tinginys. Kai jis išeina iškart persvara -10 Žalgirio nenaudai.
2020-12-30
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Berlyno ALBA
Kauno Žalgiris
43%
29/67
Metimai iš žaidimo
52%
29/56
34
Atkovoti kamuoliai
33
21
Rezultatyvūs perdavimai
18
9
Perimti kamuoliai
8
48%
23/48
Dvitaškiai
59%
24/41
16
Prarasti kamuoliai
17

Rungtynių žaidėjai

Simone  Fontecchio
14 PTS
5/11 FG
3/4 FT
Nigel  Hayes
18 PTS
7/9 FG
1/1 FT
Niels  Giffey
7 REB
3 DREB
4 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
7 REB
Berlyno ALBA
Keli žaidėjai
5 AS
Marius  Grigonis
5 AS
4 TO
28 MIN
Luke  Sikma
16 EFF
80% 2P%
50% 3P%
Nigel  Hayes
24 EFF
80% 2P%
75% 3P%