Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr. Dainius Lukšta

Geriausias karjeros rungtynes NKL – VIKINGLOTTO sužaidęs 26-erių 205 cm ūgio Aurelijus Pukelis neslepia, kad šį sezoną sulaukė dėmesio ir iš LKL.

Aurelijus Pukelis

Aurelijus  Pukelis
Aurelijus  Pukelis
MIN: 23.74
PTS: 19.43 (75.13%)
REB: 8.36
AS: 1.71
ST: 1.5
BS: 0.36
TO: 2.5
GM: 14

Pasitinkant Naujuosius metus krepšininkas dvikovoje su Kauno „Žalgiriu-2“ pelnė 40 taškų (17/20 dvit., 1/2 trit., 3/4 baudų) ir surinko 54 naudingumo balus, taip užfiksuodamas geriausius karjeros ir šio sezono lygos skaičius.

„Atrodo, kad nieko išskirtinio prieš rungtynes nedariau, viskas buvo kaip visada. Komandos draugai atliko perdavimus, Paulius Semaška pasiekė savo perdavimų rekordą, viskas susidėjo. Galbūt ir tai prisidėjo, kad žaidėme prieš jaunimą, kurie turi šiek tiek mažiau jėgos ir masės“, – svetainei „nklyga.lt“ apie geriausias savo rungtynes pasakojo Pukelis.

Krepšininko įvardytas Semaška atliko 15 rezultatyvių perdavimų bei užfiksavo karjeros rekordą ir pakartojo NKL – VIKINGLOTTO sezono rekordą.

Net 10 rezultatyvių perdavimų Semaška susirinko asistuodamas būtent Pukeliui.

„Mes jau iš akių žvilgsnio vienas kitą suprantame, jeigu aš pakeliu akis, tai jis ir perduoda kamuolį. Jis sako, kad jam pačiam lengviau, kai aš parodau, jog noriu gauti kamuolį. Žaidžiame ne pirmi metai, žinome, kas ką daro, kur tikėtis perdavimo. Nesame naujokai aikštelėje, – sakė Pukelis.

Rungtynėse „Vytis“ po dviejų kėlinių atsiliko 12 taškų skirtumu (35:47), o 17 taškų surinkęs Pukelis jau turėjo 3 pražangas.

Trečiajame kėlinyje dėl pražangų pasaugotas centras pirmuosius taškus pelnė iki ketvirčio pabaigos likus 3 min. ir 40 sek. Visgi daugiau pražangų jis neužsidirbo, o antroje mačo pusėje pelnė 23 taškus (15 taškų – ketvirtajame kėlinyje), įskaitant pergalę nulėmusį lemiamą tritaškį.

„Aš ant suoliuko atsisėdau, tai ir sugrįžome į rungtynes, – juokdamasis sakė Pukelis. – Broliai įmetė tris tritaškius ir jau buvome rungtynėse. Man pačiam pavyko dėl pražangų išsilaikyti rungtynėse. Galbūt kažkur dėl to praleidi taškus, bet save išlaikai rungtynėse ir dėl to vėliau duodi daugiau naudos. Aišku, stengiuosi žaisti maksimaliai ties pražangos linija, teisėjo švilpukas tylėjo, tai nieko ir nebuvo.“

Iš Šilalės kilęs centras dominuoja antroje pajėgiausioje Lietuvoje lygoje ir vidutiniškai pelno po 19,4 taško, atkovoja po 8,4 kamuolio ir renka po 26,3 naudingumo balo.

Iš dvitaškio zonos jis pataiko 75,5 proc. metimų, tritaškio – 61,1 proc., o metimus nuo baudų metimų linijos realizuoja 85,1 proc. taiklumu.

„Gal atsirado tokia ramybė, nereikia paskubėti su metimais, – apie puikų sezoną kalbėjo Pukelis. – Lygoje žaidžiu jau šeštus metus, dar ir brolių Lavrinovičių patarimai duoda rezultatų, komandos draugai pažįstami. Viskas susideda.“

Ar žaidžiant karjeros sezoną atsirado daugiau dėmesio iš kitų komandų?

„Dėmesys iš užsienio yra toks, kad, atrodo, galima ir šiandien išvažiuoti, bet nesinori važiuoti į ketvirtą Italijos lygą. Ypač žinant šių metų labai aukštą NKL – VIKINGLOTTO lygį.

Iš LKL buvo pokalbių su Prienų „CBet“ ir prieš sezoną, ir sezono metu. Bet aš jiems paaiškinau, kad turiu galimybę išvažiuoti į olimpines žaidynes, tai nenoriu to paleisti ir dabar pradėti daryti kažką kitą. O po šių metų bus galima žiūrėti, jeigu dar kažkas domėsis“, – atskleidė Pukelis.

Krepšininkas 3x3 pasauliniame krepšininkų reitinge užima 14-ąją vietą, o tarp Lietuvos krepšininkų yra pirmoje pozicijoje.

Olimpinių žaidynių atranka Austrijoje yra numatyta gegužės 26-30 dienomis. Kol kas Lietuvos rinktinės sudėtis nėra paskelbta.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

72%
10,8
Pataiko: 10,8
Taiklumas: 71,6%
Vieta lygoje: 13
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Kšištof Lavrinovič