Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ priekinę liniją papildė ne tik Europoje, bet ir profesionaliame krepšinyje debiutuosiantis 21-erių metų amerikietis E.J. Montgomery.

E.J. Montgomery

E.J.  Montgomery
Komanda: Kėdainių Nevėžis-Optibet
Pozicija: PF
Amžius: 21
Ūgis: 208 cm
Svoris: 103 kg
Gimimo vieta: Florida, JAV

Paskutinius du sezonus aukštaūgis praleido Nacionalinėje koledžų atletų asociacijoje (NCAA), kur gynė prestižinio Kentukio universiteto garbę atstovaudamas „Wildcats“ komandai.

„E.J. yra labai talentingas krepšininkas, nekantrauju, kuomet jis prisijungs prie komandos, – naujoku džiaugėsi neseniai prie komandos vairo stojęs vyriausiasis treneris Davidas Gale'as. – Kentukio universiteto komandoje jį treniravo legendinis treneris Johnas Calipari, todėl manau, kad jo prisitaikymas prie europietiško krepšinio nebus sudėtingas.

E.J. turi visus duomenis stipriai padėti mūsų komandai abiejose aikštelės pusėse, o jo atletiškumas puikiai tiks mūsų komandos propoguojamam krepšinio stiliui.“

Atletiškumu bei minkštu metimu pasižymintis 208 cm ūgio krepšininkas praėjusį sezoną per vidutiniškai 24 minutes aikštelėje fiksavo 6,1 taško, 5,4 atkovoto kamuolio bei 1,1 blokuoto metimo vidurkius.

Krepšininkas buvo vienas pagrindinių komandos žaidėjų ir startiniame penktete pradėjo 25 iš 28 savo sužaistų susitikimų vilkint legendinio universiteto marškinėlius.

Amerikiečio atstovaujamas universitetas, dar prieš sezono nutraukimą dėl pasaulinės pandemijos, su 25 pergalėmis bei 6 pralaimėjimais buvo konferencijos lyderis ir vienas iš NCAA turnyro favoritų.

Kairiarankis krepšininkas dalyvavo 2020 m. NBA naujokų biržoje, tačiau savo pavardės ten neišgirdo.

Po naujokų biržos krepšininkas buvo susitaręs su Milvokio „Bucks“ komanda dėl galimybės žaisti jų dukterinėje komandoje, tačiau situacija dėl ateinančio NBA G lygos sezono vis dar nėra aiški, todėl amerikietis profesionalo karjerą nusprendė pradėti Europoje.

Komentarai:
Lietuvis
Gal Utenai reikia, gal dar jiem paieškoti reikia, vietoje kažko, bet tai ką Urbonas tik Lenkiškai moka,
2021-01-05
-4
Atsakyti
V.
Atletiskas, geras gynyboj (advanced statsai sitam gale puikus) gali kazkas is jo but, svarbu, kad su galva butu gerai ir dibtu.
2021-01-05
-7
Atsakyti
normaliai
Dar galetu vietoj Kariniausko kazka panasaus, kad lygi bandyt islaikyt - nes Gintvainis niekaip neatstos. Nebent skaito, kad Barefield\'as pasveikes i Kariniausko vieta, del kurio traumos pastarasis ir buvo imtas.
2021-01-05
-13
Atsakyti
Ooovaisa
Įtikino. Jei sutartis 2 metams, idealus ėjimas žirgu paleidžiant Cepukaiti.
2021-01-04
-5
Atsakyti
Juventus fanas ekspertams
Šitas čiuvas buvo penktas pagal rezultatyvumą istoriškai stipriausioje NCAA komandoje. Keturi rezultatyvesni komandos draugai jau sėdi NBA. Tikiuosi žinote kad NCAA rezultatyvumas žymiai mažesnis nei NBA. Tarkime KA Towns irgi iš Kentukio paimtas pirmu picku turėjo 10 taškų vidurkį. Nesakau kad jis čia būtinai gerai atrodys, visgi nesilpna ta LKL, bet potencialo turi. Ir tikiu, kad jeigu išvengs traumų ir dirbs o ne lėbaus, tai turės gerą karjerą ar NBA ar Europoje. Bet kol kas jam dar daug žolės reikia ap.....
2021-01-04
-2
Atsakyti
Hfd
ne per anksti isvadas darot, komentaru specialistai? nereik gal vien statistika ziuret? komanda nelygu komandai, ir lkl juk viena yra 6 mest Zalgiry, o visai kas kita kai Dzukijoj tiek renki. ten ir skirtingu labai pajegumu tos komandos NCAA, tai palaukim gal?
2021-01-04
+4
Atsakyti
Nba
21 metai, su tokiais duomenim jei is jo kazkas butu, senai butu kazkur loses, o ne ncaa per 25 min 6 taskelius krapstes ir po 3 kamuolius rinkes.
2021-01-04
+3
Atsakyti
Porkas
Vietoj medzio paimti sita gal ir geriaiau
2021-01-04
-7
Atsakyti
Nevezis
Greitas papildymas Talentingas svarbu kad Duotu daug naudos isilietu i komanda uz cepukaiti blogiau nebus
2021-01-04
+6
Atsakyti
Jeigu būtų geras senai žaistų NBA arba turėtų eurolygos komandų pasiulymų o čia agentų žaidimų fabrikėlis eina va bank
2021-01-04
+7
Atsakyti
Palyginimui
Tos komandos, kur paskutinius sezonus zaisdavo Cepukaitis, paleisdavo po sezono (ir aisku be ispirku)
2021-01-04
-2
Atsakyti
Tai vat vat
Galvojat ims ir paleis Cepukaiti su ispirka, neturedami variantu i jo vieta Jeigu ta pati Cepukaiti ar netgi Bensona apzais sis naujokas, bus visai linksma :)
2021-01-04
+3
Atsakyti
Vox
Gal ir nieko. O gal ir niekas. Bus įdomu pamatyti.
2021-01-04
+1
Atsakyti
Juventus fanas
Labai stipriame univere ir daug zaide. Gali issauti sitas jaunuolis. Lauksim butelio is Kedainiu, jei taip atsitiks :D
2021-01-04
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.