Nuotr.: SIPA – Scanpix
Nuotr. SIPA – Scanpix

Nikola Jokičiui atstovaujantis vienas įtakingiausių Europos agentų Miško Ražnatovičius nedvejoja – serbų talentas kur kas geresnis nei su juo lyginamas Arvydas Sabonis. 

Arvydas Sabonis

Arvydas  Sabonis
Pozicija: C
Amžius: 56
Ūgis: 220 cm
Svoris: 138 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Krepšinio funkcionierius pagarbiai atsiliepė apie Lietuvos krepšinio legendą, tačiau nuo paauglystės globojamo Jokičiaus galimybėmis jis nė neabejoja. 

Savo nuomonę Ražnatovičius grindžia statistikos rodikliais.

„Nikola netgi jau dabar yra žymiai geresnis už Sabonį, – savo nuomonę kanalui „Sport24.gr“ pateikė Ražnatovičius. – Su visa pagarba Saboniui, jis buvo puikus žaidėjas, bet jis nefiksavo tokių skaičių. 

Jeigu sekate šį sezoną, Jokičius pirmauja pagal atliekamus perdavimus visoje NBA. Tai reiškia, kad jis geriau skirsto perdavimus nei tie puikūs NBA gynėjai. 

Sabonis buvo tikras stebuklas, nes tais laikais centrai neatliko tiek daug perdavimų, ir tai buvo absoliučiai nuostabu. Bet dabar pasakyčiau, jog yra visai kitas lygis.

Tikiu, kad situaciją vertinu realistiškai, o ne dėl to, jog Jokičius yra mano klientas ir draugas. Žvelgiant istoriškai, nė vienas aukštaūgis nerinko tokios statistikos.“

25-erių 208 cm ūgio Jokičius šį sezoną NBA per mačą išdalija po 11,9 rezultatyvaus perdavimo ir klysta po 5,1 karto.

Sabonis geriausią rezultatyvių perdavimų rodiklį už Atlanto fiksavo 1997-1998 m. sezone, kada per rungtynes išdalijo po 3 perdavimus. Taip pat tai buvo vieninteliai metai, kai jis rinko po dvigubą dublį – 16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Įpusėjus tam sezonui geriausiam Lietuvos krepšininkui suėjo 33-eji.

Vertinant rezultatyvių perdavimų rodiklį, Jokičius šiemet išgyvena lūžį: praėjusį sezoną jis vidutiniškai išdalino po 6,8 rezultatyvaus perdavimo, 2018-2019 m. jo vidurkis siekė 7,4 perdavimo.

Ražnatovičius taip pat pabrėžė, kaip ryškiai Serbijos puolėjas nuglūdino perdavimą per visą aikštę, kas šiandieniniame krepšinyje tapo unikaliu elementu.

„Kai Jokičiui buvo devyniolika, jo žymus perdavimas beisbolo stiliumi skriedavo į užribį ar į sieną, bet niekas jo nekritikavo dėl to. Visi skatino jį ties tuo dirbti ir to rezultatas matėsi kasmet. Dabar tai – unikalu“, – tęsė Jokičiaus agentas.

Jis Graikijos žiniasklaidai atskleidė, kad šalies krepšinio fanai artėjančią vasarą gali sulaukti į rinktinę sugrįžtančio 38-erių Vassilio Spanoulio, kuris taip pat yra jo klientas.

Ražnatovičiaus teigimu, Pirėjo „Olympiakos“ legenda rimtai svarsto galimybę atstovauti šaliai atrankoje į olimpines žaidynes, o sėkmės atveju, ir pagrindiniame turnyre. 

„Abudu galvojome, jog jo istorija su rinktine – baigta. Jeigu būtumėte manęs paklausę dar prieš metus, būčiau sakęs, kad net nėra abejonių, – kalbėjo Ražnatovičius. – Bet dabar situacija pamažu keičiasi, jis daug galvoja apie tai. Mano vertinimu, sugrįžimo galimybė – tvirta, bet šiuo momentu sprendimas nėra priimtas. 

Tikime, kad Graikijos rinktinė su Gianniu Antetokounmpo gali nuveikti tikrai kažką ypatingo. Jeigu Spanoulis žais, o Graikijai pasiseks, ko nebuvo ilgą laiką, tai puikiai vainikuotų jo karjerą.“

Spanoulis iš Graikijos rinktinės pasitraukė po 2015 m. Europos čempionato, kuris jam buvo penktasis. Tada gynėjas vidutiniškai rinko po 11,4 taško, 5,3 rezultatyvaus perdavimo, 2,3 atkovoto kamuolio ir 14 naudingumo balų.

Šalies žvaigždė su rinktine tapo Europos čempionu ir Senojo žemyno trečiosios vietos laimėtu bei pasaulio vicečempionu. Atstovaudamas jaunimo rinktinėms, jis susižėrė visų prabų medalius.

Šį sezoną Spanoulis Eurolygoje vidutiniškai rungtyniauja po 17 minučių, įmeta po 7,3 taško, atlieka po 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 1,6 kamuolio.

Komentarai:
Tai jei taip sausai statistika imti
tuomet senaji saboni jau pralenke ir jo sunus domantas - all staruose zaide, neanejotinas lyderis savo klube, pinigu uzkale jau dabar daugiau bei tevas
2021-01-07
+15
Atsakyti
Klajoklis
Joooo, palygino.... kvailas primatas daro reklama savo pinigu saltiniui. O apie A. Sabonio ir N. Jokiciaus skirtuma krepsinyje... jau viskas pasakyta...
2021-01-07
-9
Atsakyti
Kremas
O davai palyginam iš kitos pusės - kas daugiau titulų ir apdovanojimų laimėjęs per savo karjerą? :)) Kad būtų lygiau, galim netgi lyginti Sabo ir Nikola titulus, jam laimėtus esant to paties amžiaus :))
2021-01-06
-14
Atsakyti
:)))
Sabas atejo, 30, po achilu traumu, butu atejas 20, apie dzordana kalbetu kaip apie antra geriausia, nekalbu apoe jokic isvis, statistikos ispustos siais laikais, assistai reaboundu zvaigzdem priraso... nebera krepsinio...🙂
2021-01-06
+6
Atsakyti
Aha, laikais kuomet NBA po krepšiu atsivėrusi juodoji skylė :) Tik priminsiu, kad A.Sabonis žaidė prieš tokius monstrus kaip Sh.O\'Neal, D.Robinson, H.Olajuwon, D.Mutombo, A.Mourning, P.Ewing. Jie buvo monstrai ne tik puolime, bet ir gynyboje. O prieš ką žaidžia N.Jokič? Prieš išsižiojusius Drummondus ir Townsus :)
2021-01-06
-5
Atsakyti
kasioguru
kazkas palygino nepalyginamus dalykus, o bnews fauna iskart supuole komentuot. :D cia gi nera ka komentuot.
2021-01-06
-23
Atsakyti
juokas ima nuo tokiu palyginimu,visu pirma kokia statistika turetu Jokicius EL?jis butu dar blankesnis nei Atetokumpis per pasaulio cempionata.antra dar reikia luktelti 8-9metus ir tada pradeti lyginti.trecia jis netgi tokiu metu neatstovetu pries Shaqa netgi jo saulelidy.taip kad ciobanu cia kalba ir tiek
2021-01-06
+27
Atsakyti
...
formaliai taip, nba tikrai jokicius pranoko saboni, bet apie saboni kalba eina talento prasme kad jis daug geresnis krepsininkas ir jauname amziuje jei butu priziuretas ir saugotas kunas, taip isvengta traumu ir turejes galimybe nba vystyti talenta, tokiu kalbu nebutu
2021-01-06
-1
Atsakyti
Cosa
Atrado kuom pasigirt, -paziuresim kai jokeriui bus 40 metu ar datrauks iki sabo didybes.
2021-01-06
-5
Atsakyti
nini
Jei jau ziurim i statistika, tai reiktu preskaiciuot Sabo asistus siuolaikiniam apibrezimui, apie visus kitus dabar skaiciuojamus elementus patylesiu. Nereiktu pamirst koks Sabas NBA zaide - puse frankensteino.
2021-01-06
+14
Atsakyti
Vaidas
Žiūrint statistiškai ir durniui aišku, kad Jokič geresnis žaidėjas už Sabą. Kita vertus, turi būti dar durnesnis, kad daryti šį palyginimą 1 prie 1. Jau vien tas faktas, kad Sabas į NBA atėjo būdamas veteranu. Neabejoju, kad Sabo visai kitokia statitstika būtų jam į NBA įžengus nuo ~20 metų. Be to krepšinis ženkliai pasikeitė nuo Sabo laikų. Nemanau, kad Jokič agentas to nesuprantu, tiesiog nori sukelti diskusiją ir įkasti principiniams varžovams - lietuviams. :)
2021-01-06
-5
Atsakyti
Žygimantas
Norėčiau šiek tiek apginti Sabonį, žiūrint sausai į statistika. Artimiausia tiem laikam ginyba prieš jį, šiais laikais galėtu demonstruoti pernykščiai Lakers su AD ir Dwightu po krepšiais kurie Jokičiu imtų būtent jėga ir išstumimu iš baudos aikštelės. Praeita sezoną Denveris su Lakers susitiko 4 kartus. Taigi Jokič statistika vs juos. Game 1 : 13pts 5reb 8ast Game 2 : 18pts 6reb 5ast Game 3 : 22pts 11reb 6ast Game 4 : 12pts 1reb 4ast Ir tai neskaitome tokių faktorių, kad šiais laikais kontakas leidžiamas 3-kart mažesnis. Taip, kad norėčiau pamatyti tą sasyską prieš Detroito bad boys ar tapatį Shaqa. Vietos improvizacijoms palieku jums.
2021-01-06
+1
Atsakyti
?
Jokicius irgi nera blogas, tikrai vienas geriausiu centru siuolaikiniam krepsinyje, bet lygint su Sabu beprasmiska, skirtingi laikai ir skirtingas zaidimas tu laiku ir dabartinis. Cia tas pats kas MJ su Kobe ar James lygina visada, bet prasmes tai neturi jokios.
2021-01-06
-23
Atsakyti
Donatas Motiejūnas
Na jeigu kalbant atvirai tai tiek Jokičiui tiek gerbiamam Saboniui iki manęs toli....
2021-01-06
-30
Atsakyti
Anonimas
jokicius su tokiais duomenimis sabo laikais butu stumdomas kaip nevykelis
2021-01-06
-12
Atsakyti
Kvietimas
jiems abiems iki Sabo dar pusę amžiaus šūdais plaukt.. prieš srovę..
2021-01-06
-19
Atsakyti
MJ
bitchialopolus pleeezzze
2021-01-06
+11
Atsakyti
x
Jeigu lyginant tai, kaip Sabonis atrodė NBA, tai juk net didieji basketnews ekspertai sako, jog Ilgauskas už jį geresnę karjerą turėjo. Nors pats su tuo teiginiu nesutikčiau, bet vien pagal tokius lyginimus galima spręsti, kad Jokičius jau dabar už juos du NBA yra daug daug daugiau pasiekęs. Apskritai, jei Nikola taip ir toliau žais (ir laimės bent vieną žiedą per karjerą), tikėtina, jog jis ir Dirk\'ą (kuris dabar geriausiu Europiečiu kada nors žaidusiu NBA laikomas) aplenks. Fenomenalus žaidėjas. O apie Sabonio legendą (iš serijos, kas būtų buvę, jeigu...), tai nematau prasmės kalbėti, nes tai ir yra "what if"... Manau, kad agentas lygino jų realias karjeras NBA ir tiek.
2021-01-06
+27
Atsakyti
Tik jau nereikia
Arvydas Sabonis turėjo širdį ir žaidė iš širdies. Visur kur ėjo, visur laimėjo. Buvo aiškus lyderis ir 40 buvo geriausias Europos žaidėjas. Pastatykit Jokičių prieš Sabą ir viskas. Amen serbui.
2021-01-06
+25
Atsakyti
Anonimas
Ko jus cia verkslenate su tuo savo Saboniu :D Normalu kad savi marskinukai arciau kuno. Reik pripazinti jog skaiciai nerealus Jokic, bet truksta titulu. Abu velniskai talentingi, o kuris geresnis tai cia tik pliurpalams skirta tema. Sabas vargu ar pazaistu dabartinej NBA , Jokic butu suestas Sabo laiku NBA. Skirtingu leikmeciu zaidejai. Tas kur 100 tasku imete Chamberleinas irgi dabar butu eilinis balkis kaip Valanciunas koks. O tada turejo 50 tasku vidurki
2021-01-06
-48
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.