Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Sniego pūga pristabdė judėjimą didžiojoje Ispanijos dalyje, ypatingai – sostinėje Madride. Fiksuojant rekordines pusnis, buvo nukeltos ACB lygos sekmadienio rungtynės tarp Dovydo Giedraičio atstovaujamos Madrido „Movistar Estudiantes“ ir Saragosos „Casademont“.

Jas sutarta perkelti į antradienį. Didžiulis sniego krytis privertė Madrido oro uostą laikinai sustabdyti veiklą, o miesto valdžią – uždaryti eilę aplinkinių kelių. Pažymima, jog Madridas – tarp labiausių paveiktų vietovių, pusė Ispanijos įtraukta į raudonąją zoną.

„Ar Saragosa – naujoji Kanada?“ – rašė „Casademont“ atstovaujantis legionierius iš Kanados Dylanas Ennisas.

Per artimiausią parą Madride prognozuojamos iki 20 centimetrų pusnys. Penktadienio vakarą netoli sostinės greitkelyje įstrigo daugybė transporto priemonių, gaisrininkai buvo kviečiami gelbėti pajudėti negalinčius vairuotojus.

Valdžia kreipėsi į žmones su prašymu vengti nebūtinų kelionių. Pasak ispanų žiniasklaidos, audra Filomena lėmė bene didžiausią sniego iškritimą per mažiausiai 40 metų. Šalies meteorologijos agentūros AEMET vertinimu, tokia sniego pūga šalyje „išskirtinė ir istorinė“.

Šeštadienį Madride fiksuojamas vienas laipsnis šilumos. Naktį iš pirmadienio į antradienį prognozuojamas didžiausias šaltis per artimiausias dienas – minus dvylika laipsnių.

Vaizdai iš Madrido:

Nuotr. AFP Scanpix

Nuotr. Reuters – Scanpix

Nuotr. AFP – Scanpix

Komentarai:
Ne tik Lietuvos kelininkus žiema užklumpa netikėtai :)
2021-01-09
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.