Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Šeštadienį įvykusiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse Vilniaus „Rytas“ vos išnešė sveiką kailį.

Fotogalerija

Didžiąją mačo dalį prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ atsilikinėdami sostinės krepšininkai susiėmė ketvirtajame kėlinyje, kuomet Andrew Goudelockas užsikūrė, sumetė 15 taškų ir atvedė šeimininkus į sunkią pergalę – 96:91.

„Rytas“ šį vakarą vertėsi be diskvalifikuoto vyr. trenerio Donaldo Kairio, o jį pavadavęs Giedrius Žibėnas spaudos konferencijoje išskyrė, jog į besivejančių vaidmenį „Rytas“ pateko dėl atsipalaidavimo po lengvos rungtynių pradžios.

„Žinome, jog galime žaisti geriau. Turime problemų ir jas stengiamės spręsti. Rungtynių pradžioje padarėme nemažai psichologinių klaidų, nes mačą pradėjome labai lengvai, kas mus ir užmigdė, – kalbėjo 36-erių strategas. – Keitimai mūsų nepastiprino ir norėtųsi, jog nuo starto penketo ir atsarginių žaidėjų atskirtis būtų mažesnė. Neatleistina, kaip mes pradėjome trečiąjį kėlinį. Tačiau kalbant apskritai, džiaugiamės, kad rungtynės išvis įvyko, nes šiais metais sezonas yra labai keistas, viskas dažnai atšaukiama. Norėjome mėgautis rungtynėmis. Kažkur tas gavosi, o kažkur nepavyko. Dabar koncentruosimės į kitas Čempionų lygos rungtynes Graikijoje.“

– Ar rungtynių metu iš savo auklėtinių pastebite aktyvumo bei užsidegimo trūkumą? Ypač kalbant apie atsarginių žaidėjų suolelį.
– Meluočiau, jei sakyčiau, kad nematome, bet pokalbiai vyksta. Kalbamės tiek su žaidėjais, tiek su klubo vadyba ir bandome šią problemą spręsti. Tai neišsispręs per vieną dieną, bet laikui bėgant bandysime pagauti žaidimo malonumą ir tikimės, jog suolas bus aktyvesnis ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
25
Dvitaškiai
70%
7/10
Baudų metimai
86%
6/7

- Rungtynių baigtį nusprendė 15 taškų per ketvirtąjį kėlinį surinkęs Andrew Goudelockas. Tačiau ryškėja tendencija, jog dažniausiai amerikietis tyli visų rungtynių metu ir įsijungia tik tada, kai jam įdomu. Ar tai yra jo žaidimo specifika, ar psichologiniai niuansai?

– Nesutikčiau dėl psichologinių niuansų. Jis yra toks žaidėjas ir pastarajam reikia pagauti ritmą. Kartais Andrew nori didesnių minučių, kad tą ritmą pagautų, bet turime ir daugiau vietinių žaidėjų, kurie mums padeda bei iš jų tikimės dar daugiau. Jeigu žaistume 7-8 žaidėjais, jam būtų paprasčiau, tačiau taip nėra. Mes norime rotuoti daugiau žaidėjų bei propaguoti intensyvesnį krepšinį.

– Kokio pozityvo galima pasisemti iš šių rungtynių?
– Pergalė yra pergalė. Lemiamu metu pademonstravome didesnį kovingumą nei varžovai ir kritome dėl kiekvieno kamuolio, o prieš Kėdainius tai padaryti labai sunku. Pirmąsias rungtynes prieš juos pralaimėjome vien dėl to, kad kėdainiečiai pasiėmė visas 50 prieš 50 situacijas ir labai sunku žaisti prieš tokią jauną, alkaną komandą. Buvo labai sunku pasiruošti rungtynėms, nes jie turi naują trenerį, naujus derinius. „Nevėžio-Optibet“ žaidėjų rotacija kiekvienose rungtynėse vis kitokia, nes jie turi problemų su traumomis. Todėl šiandien labiau koncentravomės į save.

Pergalė yra pergalė, gerbiame kiekvieną varžovą ir nesakome, kad užmėtysime visus LKL, ar Čempionų lygoje. Mes niekada to nešnekėjome, gerbiame visus, o Kėdainiai šiandien sužaidė puikias rungtynes, pataikė daug sudėtingų metimų, tačiau buvo tokių, kuriuos privalėjome uždengti ir prasileisti juos yra neatleistina. Jeigu „Nevėžis-Optibet“ išpildys visą savo potencialą, bus dar įdomesnė komanda su tokiu trenerių štabu ir daug žadančiais, jaunais atletais.

Tuo metu pergalę rungtynių pabaigoje iš savo rankų paleidusios Kėdainių "Nevėžio-Optibet" komandos vyr. treneris Davidas Gale'as nesėkme pernelyg nusivylęs nebuvo.

Anot stratego, koją pakišo patirties stoka ir pabrėžė, jog auklėtiniai nespėjo perprasti naujai diegiamos sistemos.

„Rungtynių pabaigoje leidome jiems pasprukti. Turime išmokti uždaryti tokio atkaklumo mačus. Šiandien du kartus buvome įgiję apčiuopiamą persvarą, bet nesugebėjome jos išlaikyti, – dėstė naujasis Kėdainių ekipos treneris. – Nepaisant to, džiaugiuosi savo vyrų pasirodymu ir nenoriu nieko iš jų atimti. Jie vis dar bando priprasti prie naujos sistemos. Kai pralaimėjome prieš „CBet“, turėjome pasiteisinimą dėl traumų, tačiau ši nesėkmė yra kur kas skaudesnė. Tai būtų nuostabi pergalė.“

– Kaip vertinate Imru Duke debiutą?
– Per treniruotes jis pataiko tokius metimus, tačiau nemanau, jog kažkas tikėjosi, kad Imru šiandien pataikys 3 tritaškius. Jis sužaidė puikias rungtynes, labai padėjo mums nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Duke'as sirgo koronavirusu ir prieš atvykdamas į Kėdainius mėnesį nežaidė krepšinio ir sudalyvavo tik dviejose treniruotėse. Manau, kad Imru mus suteiks daug energijos, atletiškumo po krepšiu, greičio ir kai visi sugrįš į savo vėžes, jis įsilies čia puikiai. Duke'as mane nustebino. Jis galėjo įmesti vieną tritaškį, tačiau nesitikėjau trijų.

– Kada į rikiuotę sugrįš Abramo Canka, Arielis Hukporti ir Jokūbas Gintvainis? 
– Tikiuosi, jog Arielis sugrįš jau kitose rungtynėse, nes jis vis dar atsigauna po COVID-19 viruso. Turime išsiaiškinti, kokia yra būklė, padaryti kelis testus ir tada žinosime tikslią sugrįžimo datą. Apie Cankos situaciją daugiau galėtų pasakyti gydytojai, tačiau viliuosi, jog jis sugrįš prieš FIBA langą, kuris įvyks vasario viduryje. Gintvainis turi problemų su nugara ir tikimės, jog artimiausiu metu jis sugrįš į aikštelę. Mums labai trūksta įžaidėjų, ypač tai pamatėme šiandien, kai dėl pražangų limito rungtynių nebaigė Domantas Vilys, todėl Jokūbas mums labai reikalingas.

– Kaip jūsų ekipai pavyko duoti kovą prieš plika akimi pajėgesnę „Ryto“ ekipą?
– Atėjome į rungtynes žinodami, jog galime laimėti. Milžiniškos įtakos turi pasitikėjimas savimi. Jeigu tu jautiesi užtikrintai, žaisi kur kas geriau. Prieš šį mačą buvome 22 procentų tritaškius metanti komanda, šiandien tolimus metimus realizavome 45 procentais. Kai pamatai, jog keli metimai įkrenta, pasitikėjimas kyla. Žiūrint į pliką sudėtį, „Rytas“ turi daug individualiai stipresnių žaidėjų, tačiau rungtynės nežaidžiamos protokole, žaidžiant po vieną nieko nepasieksi.

Žinoma, rungtynes laimėjo jų legionieriai, Ndouras, Goudelockas ir Boatrightas turėjo savo momentų, tačiau mes esame labai jauni. Kuomet dirbau treneriu JAV, buvau susidūręs su visais šiais žaidėjais, tačiau dauguma iš mano vaikinų žaidžia prieš juos pirmą kartą ir nebijo autoritetų. Dar kartą pasikartosiu, atvykome žinodami, jog turime šansą iškovoti pergalę ir šiandien turėjome laimėti. Kai susitiksime su jais vėl, būsime su tokiu pačiu požiūriu. Į kiekvienas rungtynes turime eiti galvodami, jog laimėsime.

Komentarai:
Anonimas
Nekalbetu apie kovinguma, jeigu tie oriniai metimai rungtyniu gale nebutu sukrite.
2021-01-10
+2
Atsakyti
Sveikinimai mūsų treneriui Žibėnui! Puikiai padirbėta! Nevėžis buvo pažemintas
2021-01-09
-2
Atsakyti
Anonimas
rytas parode didesni kovinguma??? jie blyn pries Nevezi skaites ir tas kovingumas susideda i tai, kad Goudelockui metimai sukrito??
2021-01-09
+1
Atsakyti
Judelis
Cia tas pats klounas kur dar praeita sezona indonezijos dziunglese basus vaikus krepsinio paslapciu moke? :-D
2021-01-09
+5
Atsakyti
Tragedija ne zurnalis
kaip galima rasyti viena,o video treneris kalba visai ka kita(video apie ugnele treneris pasako "o sake meluociau sakydamas, kad mes to nematome", o straipsni jau zurnalistas praso "mes to nematome"... aisku rytas zaide tragiskai,bet bandyt rast kabliuka kaip kuo daugiau apsmeizti kluba yra zemas lygis
2021-01-09
+6
Atsakyti
Acb
Norejau isgirsti Kairio interviu, savotiskas prikolas. 15min interviu paleido su Marcium ir Stepu, realiai ex zaidejai ir Vilnius jaucia savaimine geda uz Ryta.
2021-01-09
+2
Atsakyti
A
Adomaiciui tikriausiai labai linksma matant toki RYTA
2021-01-09
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Kėdainių Nevėžis-Optibet
56%
35/62
Metimai iš žaidimo
48%
31/64
31
Atkovoti kamuoliai
27
16
Rezultatyvūs perdavimai
14
8
Perimti kamuoliai
6
77%
17/22
Baudų metimai
93%
14/15
41%
9/22
Tritaškiai
45%
15/33

Rungtynių žaidėjai

Maurice  Ndour
20 PTS
7/11 FG
6/7 FT
Sedrick  Barefield
29 PTS
9/21 FG
8/8 FT
Martynas  Echodas
8 REB
5 DREB
3 OREB
Julius  Kazakauskas
10 REB
8 DREB
2 OREB
Andrew  Goudelock
4 AS
0 TO
23 MIN
Kėdainių Nevėžis-Optibet
Keli žaidėjai
3 AS
Maurice  Ndour
25 EFF
70% 2P%
0% 3P%
Domantas  Vilys
18 EFF
100% 2P%
100% 3P%