Nuotr.: ZUMAPRESS.com-Scanpix
Nuotr. ZUMAPRESS.com-Scanpix

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ Maskvos srities „Chimki“ ekipai išrašė 11-ąjį pralaimėjimą iš eilės, o Katalonijos klubo strategą labiausiai nudžiugino auklėtinių darbas ginantis antroje susitikimo pusėje.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
28
Dvitaškiai
70%
7/10
Perimti kamuoliai
4

„Iš pradžių gynyboje žaidėme labai blogai, bet antroje pusėje tikrai pagerinome šį aspektą ir taip perlaužėme rungtynes, – sakė Jasikevičius. – Pavyko pristabdyti jų atakas. Jei neklystu, „Chimki“ antroje pusėje nesurinko nė 30 taškų. Prieš tokio puolimo komandą tai yra labai geras pasirodymas.“

„Esu laimingas, kad vyrukai pabudo ir po ilgosios pertraukos kontroliavome rungtynes. Manau, kad kova dėl kamuolių buvo vienas iš kertinių dalykų, lėmęs pergalę. Kuomet strigome puolime, mes rinkome taškus iš antrųjų šansų, kas leido turėti daugiau atakų“, – pridėjo „Barcelonos“ treneris.

Tuo metu Kurtinaitis taip pat pabrėžė kovą dėl atšokusių kamuolių ir savo auklėtinių koncentracijos stoką.

„Sveikinimai „Barcelonai“ ir treneriui Jasikevičiui. Dauguma mūsų žaidimo aspektų nebuvo blogi, ypač kalbant apie gynybą, – teigė Kurtinaitis. – Vis dėlto turėjome problemų kovojant dėl kamuolių, kurių sugriebėme 22 mažiau ir taip varžovui leidome turėti 22 atakomis daugiau.“

„Mes turime gerų atkarpų, tačiau negalime išlaikyti koncentracijos visas 40 minučių. Ruošėmės rungtynėms ir žinojome, kaip „Barcelona“ ginsis, tačiau savo žaidimo planą pritaikėme labai padrikai. Viena iš didžiausių mūsų problemų – žaidybinio plano nesilaikymas“, – pridėjo strategas.

Kurtinaitis taip pat pripažino, jog toks pralaimėjimų šleifas veikia komandą ir psichologiškai.

„Po tiek pralaimėjimų nuteikti komandą nėra lengva, – sakė Kurtinaitis. – Jeigu viename mače mums nekrenta, kitame turime problemų kovoje dėl kamuolių, o šiose rungtynėse tai buvo akivaizdu. Lengva nėra, bet kaip ir esu sakęs anksčiau: mums niekas nepadės, o tik patys mes.“

Komentarai:
tomygun
Zaidybinio plano nesilaikymas... kitaip sakant niekas taves neklauso, negerbia
2021-01-13
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Maskvos srities Chimki
Barselonos FC Barcelona
43%
24/56
Metimai iš žaidimo
52%
35/67
22
Atkovoti kamuoliai
44
15
Rezultatyvūs perdavimai
29
9
Perimti kamuoliai
7
12
Prarasti kamuoliai
15
79%
15/19
Baudų metimai
69%
9/13

Rungtynių žaidėjai

Alexey  Shved
23 PTS
7/18 FG
4/4 FT
Cory  Higgins
18 PTS
8/13 FG
1/1 FT
Devin   Booker
5 REB
2 DREB
3 OREB
Pierre  Oriola
10 REB
5 DREB
5 OREB
Alexey  Shved
6 AS
5 TO
32 MIN
Nick  Calathes
15 AS
1 TO
26 MIN
Alexey  Shved
20 EFF
22% 2P%
56% 3P%
Cory  Higgins
28 EFF
70% 2P%
33% 3P%