Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Sužinoję, kad Marekas Blaževičius apsirgo koronavirusu, Kauno „Žalgirio“ treneriai iš karto priėmė sprendimą nuo komandos dėl papildomo saugumo atskirti Karolį Lukošiūną ir Marių Grigonį. Tai – papildomos saugumo priemonės, kurių komanda ėmėsi siekdama išvengti galimo ligos protrūkio.

Lukošiūnas nuo komandos buvo atskirtas dėl to, kad turėjo artimesnį kontaktą su Blaževičiumi, o Grigonis – dėl to, kad pats ką tik buvo persišaldęs.

Visgi abiejų jų COVID-19 testai buvo neigiami ir krepšininkai galėjo prisijungti prie treniruočių ketvirtadienį.

„Nusprendėme būti 100 proc. atsargūs, – ketvirtadienį popiet „Žalgirio“ arenoje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo klubo treneris Martinas Schilleris. – Ko gero tai buvo perviršinės priemonės, bet šioje situacijoje geriau būti atsargesniems, paaukoti treniruočių kokybę, negu žaisti rizikingus žaidimus.

Tarkime, jeigu kažkas iš jų turėtų koronavirusą, ir galiausiai mes dėl to prarastume keturis, o ne tris žaidėjus. Nenorime taip rizikuoti.“

Blaževičius peršalimo simptomus pajuto antradienį, kai „Žalgiris“ turėjo laisvą dieną. Trečiadienį jis jau nebedalyvavo komandos treniruotėse ir tikimasi, kad tai padėjo užkirsti kelią ligos plitimui.

„Marekui viskas gerai, jis jaučia mažus simptomus, bet juo rūpinamasi ir jam viskas bus gerai“, – sakė Schilleris.

Ketvirtadienį visiems žalgiriečiams testai buvo atlikti dar kartą ir, jeigu vakare bus gauti neigiami rezultatai, jie galės žaisti penktadienio dvikovą su Pirėjo „Olympiakos“.

Anksčiau šį sezoną dėl koronaviruso iš rikiuotės buvo iškritęs Rokas Jokubaitis.

Pirmadienio Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ paliko blogai pasijutęs Grigonis. Jo COVID-19 testo rezultatai ir prieš rungtynes, ir po jų buvo neigiami.

„Žalgiris“ penktadienį stos į Eurolygos mūšį su „Olympiakos“, kuri turi tiek pat pergalių (11-9) ir kurią pirmosiose sezono rungtynėse išvykoje įveikė 68:67 po Roko Jokubaičio taiklių baudų paskutinėmis sekundėmis.

„Tai – komanda, kuri statistiškai yra labai gera išprovokuodama pražangas, taip pat blokuoja daug metimų, – vardijo Schilleris. – Jos svarbiausias žaidėjas yra Sloukas, kuris puikiai žaidžia paskutines kelias savaites. Tuo pačiu jų kokybė yra labai išbalansuota. Turiu omeny, kad jie turi daug žaidėjų, kurie bet kurį vakarą gali iššauti pelnydami 15-20 taškų.

Puikiai žinome situaciją turnyrinėje lentelėje, abiejų komandų rezultatas yra 11-9, abi yra situacijoje, kurioje nori laimėti, kad ne tik įsirašytų sau pergalę, bet ir oponentą paliktų už nugaros. Akivaizdu, kad svarbios rungtynės.“

Komentarai:
Zalgiris
💪 svarbu sikart Reikes solidaus centru zaidimo po krepsiu problema del atkovotu kamuoliu daugiau jegos lauzt
2021-01-21
+1
Atsakyti
Zalgiris
Zagiris 65% 35 Olympiakos
2021-01-21
-2
Atsakyti
Antanas
atidul.kins be muilo zalia parodija per anala graiku kariai. aisku ir as vel virinsiu bapkes nes uzmeciau 10000eur uz graiku atletus
2021-01-21
-1
Atsakyti
As to dilmah
raudonas sudo gabale ne cia papuolei mars i buda raudonas sunie ten tavo vieta
2021-01-21
+6
Atsakyti
Dilmah
žiauriai ryt Oly eržilai išbels anusus žaliaskūriams!😂😂😂
2021-01-21
-1
Atsakyti
zalgiris tikrai gerai tvarkosi su corona galetu visi pasimokyt.
2021-01-21
+2
Atsakyti
Anonimas
Kas per nevykelis, uzklause apie Woltmana? Truputi su tokiais klausimais jau per puse sezono veluoja.
2021-01-21
+1
Atsakyti
Zalgiris
cia Trumpesnis interviu daznai klausines ar Yra tiksli data kada gris Garino ir Vasturia ? Abu Vyrukai dirba labai sunkiai ir zenge kita Reabilitacijos zingsni Vasturia turetu grizti vasario men Garino situacija yra kiek sudetingesne ir aiskaus termino neturime
2021-01-21
-2
Atsakyti
Zalgiris
Grigonis persalo Blazevicius pajuto persalimo simptomus Svarbu Grigonis Geram Ritme butu pilna jega
2021-01-21
-1
Atsakyti
Anonimas
Gaus ŽALGIRIS
2021-01-21
Atsakyti
As
taip ar taip nezaidzia tai koks skirtumas
2021-01-21
-2
Atsakyti
Jarkes
Rytas valgo Kauna..
2021-01-21
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.