„Žalgiris TV“ į komandos sirgalių duris beldžiasi su nauju „ZalgirisClassics“ epizodu. Šį kartą kviečiame prisiminti legendinio Kauno „Žalgirio“ legionieriaus Tanokos Beardo Eurolygos rungtynėse surengtą įspūdingą pasirodymą, kurio pakartoti niekam nepavyko iki šiol – rekordas nejudinamas jau 17 metų.

Šį sezoną metami tritaškiai

56%
14,3
Pataiko: 14,3
Taiklumas: 55,8%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 10
Daugiausia pataiko: Nigel Hayes

Prieš beveik du dešimtmečius Kauno komandos amerikietis dvikovoje su Bolonijos „Skipper“ ekipa užfiksavo visų laikų Eurolygos naudingumo balų rekordą.

2004-ųjų sausio 22-ąją Beardas per 38 minutes surinko 35 taškus (11/14 dvit., 13/13 baud.), 19 atkovotų ir 2 perimtus kamuolius, 2 blokus, 11 išprovokuotų pražangų ir 63 naudingumo balus. Pastarasis rodiklis iki šiol yra geriausias per visą Eurolygos istoriją.

Į šį ilgamečio žalgiriečio rekordą dar tais pačiais metais taikėsi 55 naudingumo balus surinkęs Dejanas Milojevičius iš Belgrado „Partizan“ ir vėliau „Žalgirio“ marškinėlius taip pat vilkėjęs Marko Popovičius, kuris 54 balus surinko žaisdamas Zagrebo „Cibona“ gretose.

Pastaraisiais metais į Beardo rekordą iš dalies kėsinosi Stambulo „Anadolu Efes“ žvaigždė Shane‘as Larkinas, bet net ir pagerinęs Eurolygos visų laikų rezultatyvumo rekordą, naudingumo balais buvusiam „Žalgirio“ bokštui neprilygo ir tenkinosi 53 balais.

Šiame sezone į geriausių „Žalgirio“ krepšininkų pasirodymų dešimtuką savo vardą įrašė ir Joffrey Lauvergne'u, kurio 38 naudingumo balai dvikovoje su Maskvos srities „Chimki“ yra 7-9 geriausias žalgiriečių užfiksuotas pasirodymas kartu su Pauliumi Jankūnu ir Jamesu Andersonu.

Už Beardo čia pat rikiuojasi 47 naudingumo balus kadaise surinkęs Arvydas Sabonis, 43 balais pasižymėjęs Marcusas Brownas, 40 naudingumo balų savo sąskaitoje turėjęs Justinas Dentmonas ir 39 surinkęs Brandonas Daviesas.

„Žalgiris TV“ siūlo komandos sirgaliams prisiminti šį Beardo pasirodymą ir ypač rezultatyvias 2003-2004 m. sezono rungtynes su Bolonijos „Skipper“ ekipa.

Komentarai:
Romasius
skipper tuo metu buvo sudėjis ohoho: 2 neblogi nba žaidėjai būsimi (belineli, delfino), kelios EL žvaigždės (basile, lorbek, vujanic, smodis), labai talentingas mancineli, veteranas pozzecco, labai geras zaidejas van den spiegel, net ir motola buvo puse velnio
2021-01-22
+6
Atsakyti
Antanas
bet maloniausia yra tai jog tada zal.marge isniekino italu vyrai
2021-01-22
Atsakyti
25:50
kazkur paziurekit kaip krapikas skeryciojas :D
2021-01-22
+2
Atsakyti
eXPERTO
KAD GAVO :D :D
2021-01-22
+1
Atsakyti
vardas
sikna cia ne rekordas atsiprasant nes pralose
2021-01-22
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.