Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kauno „Žalgiris“ dramatiškose rungtynėse fantastiškai patiesė Pirėjo „Olympiakos“, o vyriausiasis treneris Martinas Schilleris po pergalės džiaugėsi auklėtinių parodytu charakteriu, ramybe bei negailėjo pagyrų Thomasui Walkupui.

Fotogalerija

„Sveikinimai mūsų vyrukams su puikia kova aikštelėje. Svarbiausias veiksnys buvo geresnė gynyba antroje dalyje. „Olympiakos“ turėjo pranašumą pabaigoje, tačiau vyrukai išlaikė ramybę ir taip suteikė sau šansą laimėti.

Pačioje pabaigoje irgi reikia šiek tiek sėkmės. Manau, kad pataikėme porą sunkių metimų, o paskui Thomasas puikiai sužaidė gynyboje. Vis dėlto savo sėkmę reikia užsidirbti sunkiu darbu, tad su tuo ir sveikiname komandą“, – po pergalės sakė strategas.

– Ar galite prisiminti, kas vyko jūsų galvoje per paskutinę ataką, kai Walkupas perėmė kamuolį?
– Jis gynėsi vienas prieš vieną, bandė išmušti kamuolį dešine ranka ir tas jam pavyko. Atrodė, kad jam nepavyks atsistoti, bet jis tai padarė. Iš nugaros jį vijosi Spanoulis, o Jeanas-Charlesas stengėsi blokuoti metimą. Thomasas pakilo nuo dešinės kojos ir atliko sunkų metimą dešine ranka. Aš tikrai prisimenu. O visa ši ataka truko tikrai labai ilgai.

– Be abejo, padėjo, kad galėjote rizikuoti turėdami vieną pražangą atsargoje. Kaip pakomentuotumėte šią situaciją?
– Kaip ir sakėte pats: tai suteikė šansą rizikuoti perimant kamuolį, o tai suveikė. Yra dvi baigtys: perimtas kamuolys arba pražanga. Džiaugiuosi, kad šiandien buvo perimtas kamuolys.

– Thomasas nebuvo rezultatyvus ir tai nėra pirmas toks atvejis. Gal galite įvardyti, ką jis į aikštelę atneša be taškų?
– Visų pirma Thomaso arkliukas yra gera gynyba. Jis – disciplinuotas žaidėjas, žinantis ir išpildantis savo užduotis. Puolime jis į įžaidėjo poziciją atneša jėgos ir ūgio. Koledže jis nebuvo įžaidėjas, tad jo tobulėjimas yra įdomus.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
21
Naudingumas
27
Atkovoti kamuoliai
7
Baudų metimai
100%
3/3

Kai jis atvyko į koledžą, jis buvo krepšininkas, kuris žaidė pirmoje, antroje, trečioje, ketvirtoje pozicijose. Po to jis atvyko į Liudvigsburgą, kurioje dominavo gynyba paremta strategija, o paskui atėjo „Žalgiris“, kuris atliko puikų darbą jį pasikviesdamas.

Jo tobulėjimas nuo itin universalaus krepšininko iki įžaidėjo yra gana įspūdingas. Tai padaryti nėra lengva, tad reikia vertinti jo atliktą darbą.

Jis taip pat išsiskiria puikiu charakteriu ir lyderyste. Thomasas yra praktiškai lietuvis. Kalbu apie lietuviškąjį branduolį su Jankūnu, Grigoniu, Milakniu. Thomasas yra kaip lietuvis.

Kodėl? Nes jis jau čia yra ilgą laiką. Jis save asocijuoja su klubu ir dalinai net su visa šalimi. Tai yra labai svarbu ir išorės žmonės, galbūt, to net nemato. Visose treniruotėse jis dirba su tokiu pačiu užsidegimu ir labai profesionaliai. Esu labai laimingas turėdamas jį komandoje.

– Praeityje strigote prieš besikeičiančią gynybą. Kas leido šiandien prieš tokią gynybą žaisti sėkmingai?
– Pagrindinis pakeitimas buvo labiau ieškoti žmogaus baudos aikštelėje, tačiau norint tą padaryti, reikia greičiau išlįsti iš užtvaros, nes kitaip nebėra pranašumo. Stengėmės greitai lįsti iš užtvarų, ieškojome, kam perduoti kamuolį. Jei tai nepavykdavo, vis tiek bandydavome judinti kamuolį, nes nenorėjome būti statiški.

Tai priklauso ir nuo kai kurių žaidėjų. Kai kurių stiprybė yra prasiveržimas po krepšių, kiti ne tokie stiprūs tokiose situacijose. Su vienu penketu labiau norėjome atakuoti per baudos aikštelę, su kitu – priimti dar kitokius sprendimus.

– Kalbant apie priekinę liniją, Rusijoje atrodė, kad nesukontroliavote kovos dėl kamuolių. Kas pasikeitė šiandien?
– Sutinku su jumis. JoJo šiandien turėjo puikias rungtynes. Niekas per daug nepasikeitė. Šioje lygoje yra sunku. Milutinovas yra žvėris, tad nėra lengva. Nėra taip, kad mes nenorime kovoti dėl kamuolių.

„Zenit“ taip pat stiprūs po krepšiu, šioje lygoje tiesiog nieko nėra lengvo. Bet tai buvo svarbus pasirodymas JoJo ir manau, kad tai pridės jam pasitikėjimo. Mes juo tikime ir jis – mūsų vyrukas.

– Sloukas pradėjo itin gerai, tačiau paskui priblėso. Ką atlikote gynyboje?
– Vyrukai atliko puikų darbą po pertraukos. Mes prisitaikėme ir jį šiek tiek pristabdėme. Šiek tiek, nes jis – fantastiškas žaidėjas. Kaip ir Spanoulis, kurio tam tikrus veiksmus aikštelėje vadina jo vardu. Kai deriniai vadinami tavo vardu, žinai, kad žaidi prieš legendą.

– Šiandien atakuodamas strigo Marius Grigonis, pataikęs du metimus iš devynių. Ar yra momentų, kuomet turite jį paraginti, kad jis nenuleistų galvos?
– Jis šiandien puikiai judino kamuolį ir neskubino įvykių. Manau, kad jis prisitaikė. Pamatęs, kad kažkas nesiseka, jis bandė ieškoti sprendimų kitose situacijose. Tačiau sutinku, kad būna momentų, kuomet jis nėra patenkintas savimi ir kartais jam turiu padėti.

– Dar vienos rungtynės su daug rezultatyvių perdavimų. Kaip jums patiko toks vaizdas?
– Vyrukai dalijasi kamuoliu nuo pat pradžių. Mums tai itin svarbu ir, be abejo, man tai patinka. Nežinau trenerių, kuriems tai nepatiktų. Tačiau dalintis kamuoliu nėra taip lengva, nes privalu sukurti tam tikrą pranašumą.

– Arenoje buvo dirbtinis gerbėjų keliamas triukšmas. Ar sugebėjote jį išgirsti ir kokį įspūdi jums tai paliko?
– Taip, ypač girdėjosi prieš rungtynes. Girdėjau „kaunietišką plojimą“, buvo tikrai šaunu.

Komentarai:
55
Aha ta pergale pries neptuna buvo netikdta, bet cia tema apie eurolyga juk
2021-01-22
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Pirėjo Olympiakos
54%
31/57
Metimai iš žaidimo
47%
28/60
33
Atkovoti kamuoliai
26
21
Rezultatyvūs perdavimai
16
5
Perimti kamuoliai
5
42%
10/24
Tritaškiai
39%
12/31
15
Prarasti kamuoliai
13

Rungtynių žaidėjai

Joffrey  Lauvergne
21 PTS
9/12 FG
3/3 FT
Georgios  Printezis
16 PTS
7/10 FG
0/1 FT
Joffrey  Lauvergne
7 REB
2 DREB
5 OREB
Aleksandr  Vezenkov
7 REB
6 DREB
1 OREB
Marius  Grigonis
7 AS
3 TO
30 MIN
Konstantinos  Sloukas
6 AS
6 TO
30 MIN
Joffrey  Lauvergne
27 EFF
75% 2P%
- 3P%
Aleksandr  Vezenkov
18 EFF
100% 2P%
33% 3P%