Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kauno „Žalgiris“ fantastiškai išsigelbėjo ir grįžo į pergalių kelią Eurolygoje. Martino Schillerio auklėtiniai namuose 81:79 parklupdė Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus.

Fotogalerija

Kauniečiai paskutinę dviejų minučių atkarpą laimėjo 9:0 ir po Thomaso Walkupo metimo šventė įspūdingą pergalę.

„Žalgirio“ vedliu buvęs Joffrey Lauvergne'as per 24 minutes įmetė 21 tašką, atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 27 naudingumo balus.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualius pasirodymus mače su Graikijos grandu.


Joffrey Lauvergne'as – 9 balai
24 min., 21 tšk. (9/12 dvit., 3/3 baud.), 7 atk. kam., 3 rez. perd., 3 kld., 6 išpr. praž., 27 naud. balai.

Nuotr. BNS

Buvo galima tikėtis, jog dvikova prancūzui susiklostys sėkmingiau nei mačai Rusijoje, tačiau Lauvergne'as viršijo lūkesčius. Pirmoji rungtynių pusė Lauvergne'ui buvo sunki ir jis susirinko greitas tris pražangas, tačiau po pertraukos aukštaūgis buvo pagrindinis „Žalgirio“ ginklas puolime. Varžovai gynyboje viską keitė, o kauniečiai vieną po kito siuntė perdavimus į baudos aikštelę Joffrey, kuris tvarkė reikalus. Taip pat žalgirietis kartojo netaiklius komandos draugų metimus ir rungtynių pabaigoje dėjimu išlygino rezultatą, o jei ne pora pramestų dvitaškių iš idealių padėčių, Lauvergne'o žaidimą po pertraukos galėtume vadinti tobulu.


Thomasas Walkupas – 8 balai
24 min., 5 tšk. (1/2 dvit., 1/2 trit.), 4 atk. kam., 3 rez. perd., 1 per. kam., 2 kld., 8 naud. balai.

Nuotr. BNS

Walkupas rungtynėse perėmė vienintelį kamuolį, bet jis buvo toks svarbus, kad nulėmė „Žalgirio“ pergalę. Puolime Thomasas iki paskutinio epizodo nebuvo pernelyg pastebimas, tačiau darbas gynyboje buvo solidus dar iki lemtingos atakos. Iki pertraukos Kostas Sloukas susimetė metimus prie išsikeitimų ir per laisvai organizavo žaidimą, tačiau antroje rungtynių pusėje agresyvi Walkupo gynyba privertė dažnai klysti vieną geriausių Eurolygos įžaidėjų, kuris mačą baigė su 6 klaidomis. Šios rungtynės dar kartą priminė, kokį gynybos potencialą turi amerikietis.


Paulius Jankūnas – 8 balai
17 min., 7 tšk. (1/2 trit., 4/4 baud.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 12 naud. balų.

Nuotr. BNS

Rungtynių žaidėjas

Taškai
21
Naudingumas
27
Atkovoti kamuoliai
7
Rezultatyvūs perdavimai
3

Kapitono pirmasis įėjimas į aikštelę buvo labai geras: Jankūnas pasižymėjo tritaškiu bei išprovokuota pražanga bonuso situacijoje. Gynyboje Pauliui nebuvo paranku prižiūrėti Sašą Vezenkovą, tačiau su kitais oponentais veteranas didelių problemų neturėjo. Taip pat Jankis atliko gerus perdavimus ant perimetro, po kurių sekė Jokubaičio tritaškiai.


Augustine'as Rubitas – 7 balai
19 min., 10 tšk. (4/5 dvit., 2/2 baud.), 5 atk. kam., 4 praž., 10 naud. balų.

Nuotr. BNS

Prieš buvusią komandą Rubitas puolime žaidė solidžiai bei pataikė ne tik metimus iš vidutinio nuotolio, bet ir užtikrintai sužaidė nugara į krepšį. Rungtyniaujant šalia Lauvergne'o, amerikietis nebebuvo taip išnaudojamas, nes pikenrolai buvo žaidžiami būtent su prancūzu. Gynyboje Augustine'as turėjo problemų, kur 4 kartus prasižengė, o sykį gauta nuobauda pasibaigė ir Vassilio Spanoulio tritaškiu.


Rokas Jokubaitis – 6,5 balo
17 min., 8 tšk. (1/2 dvit., 2/2 trit.), 2 atk. kam., 2 rez. perd., 1 kld., 9 naud. balai.

Nuotr. BNS

Jokubaitis labai sėkmingai pradėjo rungtynes, inicijavo kauniečių spurtą ir greitai susirinko 8 taškus. Vis dėlto vėliau krepšininkas išnyko puolime ir buvo keista, kad jį dengęs Spanoulis nebuvo atakuojamas. Gynyboje Rokas porą sykių nespėjo su atletiškuoju Shaquielle'u McKissicu.


Artūras Milaknis – 6,5 balo
21 min., 11 tšk. (1/3 dvit., 3/5 trit.), 2 atk. kam., 3 praž., 7 naud. balai.

Nuotr. BNS

Rungtynės prasidėjo trimis atakomis paeiliui, kuomet metimus atliko Milaknis. Pasižymėti pavyko tik trečiuoju bandymu, tačiau vėliau snaiperis suderino taikiklį, o jo tritaškis ketvirtojo kėlinio pabaigoje inicijavo lemiamą „Žalgirio“ spurtą. Nors Artūras baudė varžovus tritaškiais, jį „Olympiakos“ baudė atakuodama – veteranui buvo sunku prieš už save staigesnius oponentus.


Marius Grigonis – 6 balai
27 min., 6 tšk. (0/1 dvit., 2/8 trit.), 7 rez. perd., 3 per. kam., 3 kld., 6 išpr. praž., 12 naud. balų.

Nuotr. BNS

Sunkios Mariaus rungtynės ir vos trečias sykis šį sezoną, kai nepasiekta dviženklė taškų riba. Grigoniui ir vėl nebuvo paranki gynyba, kuomet varžovai viską keitėsi – lietuvis bandė viską spręsti pro šalį skriejusiais tritaškiais, kurie kartais buvo ir skuboti. Vis dėlto reikia pagirti kauniečių lyderį, kuris net ir nepelnydamas taškų rado būdų, kaip padėti komandai – žalgirietis išdalijo 7 rezultatyvius perdavimus, o taip pat išprovokavo 6 pražangas, kurios dažniausiai buvo dar ankstyvojoje atakos fazėje.


Lukas Lekavičius – 5 balai
16 min., 4 tšk. (2/3 dvit.), 2 kld., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

Pirmojo kėlinio pabaigoje Sloukas pergudravo Lekavičių ir pagavo lietuvį atakuodamas iš toli. Vis dėlto pirmasis Luko išėjimas nebuvo blogas ir jis puolime minėtąją klaidą kompensavo prasiveržimais bei dviem pataikytais floateriais. Vėliau gynėjas puolime sėkmingu žaidimu neišsiskyrė, tačiau gynyboje kibiai prižiūrėjo Slouką, kurį priversdavo priimti kamuolį labai aukštai ir pastarojo pikenrolai nebuvo tokie pavojingi.


Nigelas Hayesas – 4,5 balo
27 min., 7 tšk. (2/5 dvit., 1/5 trit.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

Nigelas tryliktose rungtynėse paeiliui pataikė tritaškį, tačiau, kaip bebūtų, penktadienio vakarą amerikiečiui metimai nekrito. Taip, sykį Hayesas apžaidė varžovą nugara į krepšį bei kartą gerai įkirto į baudos aikštelę ir pelnė taškus, tačiau gerų progų pasižymėti buvo ir daugiau. Amerikiečiui šį sykį nelabai sekėsi ir gynyboje, kur jis nusileido tiek tiesioginiams oponentams, tiek neišvengė klaidų ir komandiniuose veiksmuose.


Martinas Gebenas aikštėje pasirodė trumpai pirmoje mačo pusėje, tačiau per šį laiką spėjo pelnyti 2 taškus, atkovoti 2 kamuolius bei surinkti 5 naudingumo balus.

Komentarai:
ATI
Sutikciau su tokiais balais jeigu butu pralaimeje, bet pergales atveju visiems pakelciau per 1 ar 1.5.
2021-01-23
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Pirėjo Olympiakos
54%
31/57
Metimai iš žaidimo
47%
28/60
33
Atkovoti kamuoliai
26
21
Rezultatyvūs perdavimai
16
5
Perimti kamuoliai
5
1
Blokuoti metimai
2
42%
10/24
Tritaškiai
39%
12/31

Rungtynių žaidėjai

Joffrey  Lauvergne
21 PTS
9/12 FG
3/3 FT
Georgios  Printezis
16 PTS
7/10 FG
0/1 FT
Joffrey  Lauvergne
7 REB
2 DREB
5 OREB
Aleksandr  Vezenkov
7 REB
6 DREB
1 OREB
Marius  Grigonis
7 AS
3 TO
30 MIN
Konstantinos  Sloukas
6 AS
6 TO
30 MIN
Joffrey  Lauvergne
27 EFF
75% 2P%
- 3P%
Aleksandr  Vezenkov
18 EFF
100% 2P%
33% 3P%