Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Vilniaus „Rytas“ šventė nelengvą pergalę Šiauliuose, o po rungtynių sostinės klubas patvirtino ir apie papildymą puolėjų gretose.

Prie „Ryto“ prisijungė NCAA pirmenybėse žaidęs Rapolas Ivanauskas.

„Džiaugiamės galėdami pasipildyti jaunu, perspektyviu bei daug žadančiu lietuviu, – „Ryto“ pranešime spaudai cituojamas Giedrius Žibėnas. – Rapolas yra mobilus, itin įvairiapusiškas aukštaūgis, kuris mums pridės taip trūkstamų centimetrų, ypač turint omenyje šiuo metu kiek išretėjusias mūsų puolėjų gretas. Tikimės, kad Rapolui neužtruks adaptacinis periodas priprantant prie europietiško žaidimo stiliaus ir visas savo gerąsias savybes jis galės atskleisti jau šiame sezone.“

22-ejų 208 cm ūgio Ivanauskas tarpsezoniu persikėlė į Sinsinačio universitetą, kuriam ketvirtakursis šį sezoną atstovavo septyneriose rungtynėse, tačiau dėl koronaviruso pandemijos puolėjas priėmė sprendimą nebetęsti sezono ir palikti komandą. Krepšininko statistika siekė 6,3 taško ir 5 atkovotus kamuolius per 21 žaidimo minutę.

2018-2019 m. sezone Ivanauskas buvo vienas pagrindinių Kolgeito universiteto komandos vedlių ir šiame sezone buvo nominuotas savo konferencijos metų žaidėju. Lietuvis NCAA fiksavo 15,9 taško, 7,8 atkovoto kamuolio bei 1,6 rezultatyvaus perdavimo rodiklius.

Po susitikimo su „Šiauliais“ Žibėnas spaudos konferencijoje užsiminė, kad dėl kitų potencialių naujokų bus kalbama artimiausiu metu.

„Atvažiavome su generaliniu vadybininku ir pakeliui namo kalbėsime šiuo klausimu, – apie naujokų paieškas sakė Žibėnas. – Privalome reaguoti į situaciją ir kiek žinau greitai prisijungs Rapolas (Ivanauskas), o kaip bus su legionieriais spręsime artimiausiu metu.“

Ivanausko žaidimo epizodai:

Trenerių komentarai:

Komentarai:
Šiaip man pikta, kad Žalgiris sutarties jam nepasiūlė. Galėjo su Ivanausku pasirašyt ilgalaikę sutartį, o šiame sezone skolinti kokiai tai komandai. Sunkių kraštų aplamai trūksta jaunų gerų lietuvių. O šį taip lengvai praleido. Dabar tikiuosi Rapolas Ivanauskas Ryte pažais ir parodys, ko yra vertas. Šiaip balaganas tam Ryte, bet gal pavyks įsitvirtinti. Tik tegul rašos kontraktą su galimybe po kiekvienų metų išvykti į kitą komandą. Nes rizikinga juodai ilgam tik Rytui įsipareigoti, be galimybės išvykti.
2021-01-23
-2
Atsakyti
kaip ilgam tik klausimas
2021-01-23
-11
Atsakyti
Jei Mockevicius nepritapo tai sitam iki mockevociaus kaip bickauskiui iki calathes
2021-01-23
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

76%
14,3
Pataiko: 14,3
Taiklumas: 75,6%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 21
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Arnas Butkevičius