Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Sirgalių sugrįžimui į areną besiruošiantis Majamio „Heat“ klubas naudosis šunų pagalba. ESPN rašoma, jog fanai „American Airlines“ arenoje turės pereiti pro keturkojų patikrą, kurie užuodžia COVID-19 infekciją.

Šunys buvo treniruojami kelis mėnesius, o jų pagalba išmėginta per kai kurias rungtynes, kuriose lankėsi mažos grupės žmonių – žaidėjų ir štabo draugai bei šeimos.

„Gerai pagalvojus, tai šunų pagalba aptikti ar susekti nėra kažkas naujo, – sakė „Heat“ verslo strategijos viceprezidentas Matthew Jafarianas. – Šunys matomi oro uostose, policija ir kariškiai pasitelkia juos kritinėse misijose. Šunys mums eilę metų gelbėja arenoje sprogmenims aptikti.“

Pirmąsias rungtynes su žiūrovais „Heat“ žais pirmadienį su Los Andželo „Clippers“. „American Airlines“ areną leidžiama užpildyti 10 proc. – 2 tūkst. vietų.

Atvykstantiems sirgaliams „Heat“ arenoje teks praeiti įprastinę daiktų patikrą, po kurios šunys praeis šalia. Jeigu keturkojis nueina toliau, reiškia, jog asmuo sėkmingai įveikia patikrinimą.

Jeigu šuo prisėda šalia, tai – signalas, kad virusas yra galimai aptiktas, ir žiūrovui nebus leista kirsti ėjimo.

Komentarai:
Uzuos iskart sudraskys ir ramu
2021-01-24
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.