Nuotr.:

Su Vilniaus „Rytu“ sutartį pasirašęs 22-ejų 208 cm ūgio Rapolas Ivanauskas prisistatė krepšinio sirgaliams.

Kaune gimęs, tačiau ketverių metų į JAV persikėlęs krepšininkas papasakojo, jog krepšinį pamėgo dėl savo tėčio Tomo Ivanausko, kuris pats profesionaliai žaidė krepšį Lietuvos krepšinio lygoje, o 1995-1996 metų sezone „Šilutėje“ rinko po 12,9 taško ir 7,4 atkovoto kamuolio.

„Gimiau Kaune, iki išvykimo į JAV Lietuvoje praleidau 3-4 metus, mano tėvai gyveno Šilutėje. Mano tėtis šiame mieste žaidė krepšinį, o man būnant ketverių metų mes išvykome į JAV ir nuo tada gyvenau ten.

Be abejo, žaisti krepšinį mane įkvėpė tėtis ir pusbrolis Deividas Dulkys, kurie žaidė profesionaliai, o Deividas žaidžia krepšinį iki šiol. Dabar su tėčiu daug kalbamės apie taktikas, mokomės žaidimo. Jis žino, kaip aš žaidžiu geriausiai. Jeigu kažko nepadarau, ką anksčiau padarydavau, jis man tai primena“, – interviu „Ryto“ klubui kalbėjo Ivanauskas.

Rapolas Ivanauskas taip pat papasakojo, kodėl nė karto neatvyko į Lietuvos jaunimo rinktinę, kaip jam sekėsi žaisti krepšinį NCAA ir kokius tikslus jis sau kelia Vilniaus „Ryte“.

– Rapolai, į Lietuvą buvote grįžęs prieš ketverius metus. Ką veikėte?
– Praleidau daug laiko su šeima, su seneliais, pusbroliais. Savaitę laiko praleidau Vilniuje, taip pat po savaitę buvau Šilutėje ir Alytuje.

– Buvote kviečiamas į Lietuvos jaunimo rinktinę, bet prie jos neprisijungėte. Kodėl?
– Dėl dokumentų JAV, kadangi man buvo sunku išvykti nebūnant JAV piliečiu. Tuomet neturėjau garantijos, kad galėsiu grįžti. Buvo rizikinga išvykti, nes galėjau įstrigti.

Šį sezoną metami tritaškiai

40%
9,8
Pataiko: 9,8
Taiklumas: 39,7%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Andrew Goudelock

– Mokėtės trijuose skirtinguose universitetuose. Kuo šios patirtys buvo naudingos?
– Buvo daug teigiamų dalykų ir keli neigiami aspektai. Iš pradžių patekau į Šiaurės vakarų universitetą ir tuomet dukart paeiliui patyriau paties traumas, todėl nežaidžiau. Norėjosi naujo starto, todėl išvykau į Kolgeito universitetą ir ten mums sekėsi puikiai, dukart laimėjome konferencijos čempionatą, tapau naudingiausiu žaidėju. Tai buvo gera patirtis.

– Kur save matote aikštėje – ketvirtoje ar penktoje pozicijoje?
– Labiau sunkiuoju krašto puolėju. Jeigu reikia, kartais galiu sužaisti ir vidurio puolėju. Vidurio puolėjai labiau žaidžia po krepšiu ir deda kamuolį į krepšį, o aš galiu padaryti daugiau dalykų: varytis kamuolį, atakuoti krepšį, žaisti vienas prieš vieną.

– Kodėl nusprendėte atvykti į Lietuvą?
– Manau, kad tai yra puiki galimybė, nes šioje komandoje aš lengviau priprasiu, be to, komandai trūko mano pozicijos žaidėjo.

– Koks yra jūsų pagrindinis tikslas „Ryto“ komandoje?
– Tiesiog kasdien tobulėti, išmokti, kaip žaisti europietišką krepšinį. Man tai bus pirmoji patirtis žaidžiant Europoje, todėl turiu daug ko išmokti. Tikiuosi, jog greitai mokysiuosi ir gerai pasirodysiu.

Komentarai:
Įdomu jis nemoka lietuvių kalbos, ar kaip? Keista, kad lietuvių šeimoj augęs, pamiršo lietuvių kalbą. Tikiuosi pagyvens Lietuvoj ir prisimins lietuvių kalbą.
2021-01-30
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.