Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Klivlando „Cavaliers“ gynėjas ir NBA čempionas Matthew Dellavedova kovoja dėl galimybės tęsti profesionalaus krepšininko karjerą, praneša „The Athletic“ žurnalistai Joe Vardonas ir Kelsey Russo.

Matthew Dellavedova

Matthew  Dellavedova
Komanda: Cleveland Cavaliers
Pozicija: SG
Amžius: 30
Ūgis: 191 cm
Svoris: 89 kg
Gimimo vieta: Australija

30-metis australas šį sezoną dar nebuvo pasirodęs ant parketo, nes gruodžio 12 d. per pirmąsias ikisezonines rungtynes patyrė gan stiprų smegenų sukrėtimą. Praėjus dviem mėnesiams nuo incidento, Dellavedova vis dar jaučia rimtus simptomus, kurie krepšininkui neleidžia visavertiškai treniruotis.

„The Athletic“ šaltinių teigimu, jau buvo rimtai svarstomas ir variantas baigti karjerą, tačiau Dellavedovos aplinkos šaltiniai tvirtina, kad galutinis sprendimas dar tikrai nėra priimtas. Krepšininkas nenori nustoti žaisti, jam nėra nustatytas terminas ar daromas spaudimas, iki kada jis turėtų priimti sprendimą.

Tai jau ne pirmas smegenų sukrėtimas, kurį patyria Dellavedova. 2018-2019 m. sezone krepšininkas buvo su tuo susidūręs ir praleido paskutines 16 reguliariojo sezono rungtynių. Vis tik gynėjas tų pačių metų vasarą jau padėjo Australijos rinktinei 2019 m. pasaulio čempionate.

„Jis deda žingsnius į priekį, tačiau jie yra maži, – sausio 16 d. apie Dellavedova sakė „Cavs“ vyr. treneris J.B. Bickerstaffas. – Žinant jo praeitį su smegenų sukrėtimais, imamės visų saugumo priemonių, jog jis galėtų visiškai atsistatyti.“

Praėjusį sezoną Dellavedova sužaidė 56-erias rungtynes, per kurias fiksavo 3,2 taško, 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir 1,3 atkovoto kamuolio statistiką.

Komentarai:
Vienu dalbajobu nba bus maziau
sirdy gera paskaicius
2021-02-06
Atsakyti
realus
gaila aisku, bet toks arsus krepsininkas yra.
2021-02-05
+6
Atsakyti
Hhj
Nelabai ten jam ir yra ką susižeisti. proto invalidas ir taip buvo. Tyčia žaidėjus traumuodavo.
2021-02-05
+6
Atsakyti
Gravitacija
Rašė bele parašyti, kodėl neuzsininama kad jam svaigsta galva, nepadės čia šalmas joks. Šalmas padėtų pasveikimo atveju
2021-02-05
-3
Atsakyti
Tai gali su salmu zaist kaip Cehas futbole dare.
2021-02-05
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.